De Jong: 'Blij dat het Barça niet is geworden'

BVeenstra, 16-03-2019 om 08:30, 6559 views, Leeuwarder Courant |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Als het aan Frenkie de Jong had gelegen, had Ajax in de kwartfinales van de Champions League niet tegen Juventus gespeeld. De spelmaker op het Amsterdamse middenveld had liever Tottenham Hotspur of Manchester United geloot, al is hij blij dat hij (voorlopig) niet tegen zijn toekomstige club FC Barcelona hoeft te spelen.

'Ik had niet echt een favoriete tegenstander', zegt De Jong allereerst tegenover de Leeuwarder Courant. 'Maar Spurs was leuk geweest. Dat is een voetballende ploeg met oud-spelers van Ajax. En tegen Manchester United hadden we revanche kunnen nemen voor de nederlaag in de finale van de Europa League. Ik ben wel blij dat het FC Barcelona niet is geworden. Vanwege de sentimenten en de kracht van die ploeg', aldus de middenvelder, die weet dat hij FC Barcelona pas héél laat kan treffen in het toernooi. 'Een finale tegen FC Barcelona zou natuurlijk wel mooi zijn', grapt hij.

Om die finale te bereiken moet nu eerst Juventus uitgeschakeld worden. Een behoorlijk pittige klus, zo verwacht De Jong. 'Juventus heeft heel veel kwaliteit. En Ronaldo haalt net als Messi zulke hoge cijfers. Dat is echt niet normaal. Toen ik tien was waren zij al de sterren. Nu nog steeds', zegt het talent, dat denkt dat Juventus de favoriet is. 'Maar dat was Real Madrid ook. Juventus zal niet ontevreden zijn met de uitslag van de loting. Maar als zij onze wedstrijden van dit seizoen in de Champions League hebben gezien, dan zullen zij ons niet onderschatten.'

Koop nu de officiële Ajax-sjaal voor de kwartfinale van de Champions League tegen Juventus!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Eerlijk maar hij denkt nu heel erg vanuit zijn eigen belang. Voor Ajax was het beter geweest om wel tegen Barcelona te spelen, Ajax functioneert veel beter tegen teams die willen voetballen en ruimtes weg geven.
2 0
SilverHaze
Neejoh barca is echt veel te sterk. Alleen in een finale maak je een hele kleine kans. Tegen de andere ploegen liggen er iets meer mogelijkheden inderdaad.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hij is nog steeds Ajacied dus moet tegen elke tegenstander zijn stinkende best doen
1 0
EersteAanname
Ik mag toch hopen dat Frenkie eventuele sentimenten even aan de kant zet, mochten we de finale halen.
1 0
Klasseman
De kans dat we de finale halen is groter dan dat Barcelona die haalt. Alle vertrouwen in onze trainer ten Hag. Die komt met een goede tactiek.
2 0
AnsB
Dat lijkt mij geen vraag. Hij zal juist willen schitteren en laten zien dat Barcelona hem terecht heeft gehaald.
2 0
Redrum
Wat een finale zou dat zijn zeg, Ajax - Barcelona. Het zou goed kunnen, al is het nog lastig zat voor Barcelona om de finale te halen.
1 0
Ajacied33
Hahah mooi die optimisme. Maar als we realistisch zijn dan zie ik de tweeluik met Juve al best somber in. Tuurlijk moet je er 100% voor gaan, maar Juve, Barca en City lijken me toch echt sterker als wij. Een Ajacied is altijd ambitieus, ben ik ook. Maar een beetje realisme mag ook. En dromen mag zeker!
0 0
Redrum
Haha ja gewoon lekker een beetje bluffen. Realistisch gezien is de kans redelijk groot dat we ze niet verslaan, maar het is zeker niet onmogelijk. De kracht van Ajax is toch dat ze in eigen kunnen geloven en schijt hebben aan de status van hun tegenstander. Kijk zo'n Atletico, die waren gewoon te schijterig om van eigen helft af te komen, Juventus vond dat natuurlijk heerlijk. Tegen Ajax spelen zullen ze ongetwijfeld een stuk minder fijn vinden.
0 0
Ajacied33
Bluffen hoort ook bij Ajax en Amsterdam. En idd, wij spelen niet het schijtbakkenvoetbal van Atletico, die hebben het over zichzelf afgeroepen. Ik laat me graag verrassen door Ajax..
0 0
trodat4030
Realisme en dromen zijn nogal uitersten, dus t is of t 1 of t ander lijkt me..
0 0
Ajacied33
Ik ben meer realistisch en Redrum was wat aan het dromen, dus zodoende mijn antwoord..
0 0
MSwertz92
Voor barca een stuk makkelijker als ons hoor ! lol
0 0
Redrum
Weet ik :p
0 0