Ajax geeft stadionverboden wegens zwarthandel

GinoHaverkamp, 15-03-2019 om 13:45, 5162 views, Ajax |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax heeft 21 mensen aangemeld bij de KNVB voor een landelijk stadionverbod. Dat valt te lezen op de officiële clubsite. Aanleiding is een onderzoek van de club naar zwarthandel met wedstrijdkaarten.

Die 21 mensen zouden via afwijkende sites, zoals www.viagogo.nl, 513 kaarten voor Ajax-wedstrijden hebben verkocht. Dit deden ze voor een veel hogere prijs dan dat de kaarten eigenlijk kosten en in sommige gevallen werden tickets zelfs vervalst om nóg meer geld mee te verdienen. Met de zwarthandel is een bedrag van zo'n 72 duizend euro gemoeid. De verkochte kaarten zijn uiteindelijk geblokkeerd.

Ajax heeft de KNVB gevraagd om de betrokkenen voor 18 maanden te weren uit alle voetbalstadions in Nederland. De club wil hiermee een signaal afgeven naar mensen die soortgelijke dingen van plan zijn. De club raadt supporters aan om enkel wedstrijdkaarten te kopen via het officiële verkoopkanaal van de club. Dat moet voorkomen dat mensen tickets voor een veel te hoge prijs kopen.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
godenzoon92
Doe meteen voor 5 jaar dan. Beetje slapjes dit.
0 0
Mario65
Zwarthandelaren en kopers beide aanpakken.
18 maanden stadionverbod is nog te weinig.
0 0
Radie125
Ook de kopers aanpakken zijn net zo schuldig (heling)
0 0
Djabber
Nee joh, kopers weten in veel gevallen niet beter en die zijn al genaaid omdat het kaartje zelf geblokkeerd is. Nee dit moet je gewoon bij de bron aanpakken.

Overigens vind ik het gewoon belachelijk dat Ajax nog steeds niet met een eigen alternatief is gekomen. Dit zou blijkbaar in januari komen maar is nog steeds niks over gecommuniceerd. Je wil toch dat je stadion vol zit....
2 0
Koningtoto
Even wat anders, maar wel over stadionverboden. Ik rook. Ik rook nooit als ik in de Arena ben. Alleen als er geen kinderen om me heen zitten en dat is lastig in 425.

Nu heb ik een perfect zicht op 428 en 127. Daar wordt door zo'n beetje 50% gerookt, maar er wordt niets aan gedaan. Ik ben er ooit bijna uit gegooid op 402, omdat ik een peuk op stak. De Arena is een rookvrij gebied, zo claimen ze. Wanneer wordt er opgetreden tegen mensen die iets sterker zijn dan de stewards? Of je handhaaft overal, of je handhaaft niet. Als je een rookvrije Arena wil, begin dan bij de mensen die de hele wedstrijd staan te dampen. Sta roken toe, of handhaaf het overal.
3 -4
Murph
Gebeurt wel meer wat niet mag
op Zuid 1
0 0
nicholas87
Eens, op camerabeelden een stadionverbod geven
1 -2
BrandjeXL
Eng mannetje.
0 0
Ajacied0591
Stadionverbod voor roken ?
1 -1
Ajacied0591
Stadionverbod voor roken ?
1 -2
Koningtoto
Lees anders even de regeltjes, die je krijgt bij een scc.
0 -1
VoorMokum
Of voer gewoon rookzones in buiten het vak, doen ze tijdens concerten ook. Kan iedereen in rust lekker een peukie roken en blijft het vak rookvrij
1 0
Koningtoto
Dit dus, je kan ff buiten de deuren een peuk doen, maar dan staat er zo'n slappe lul die zegt dat je er niet meer in mag als je de deur uit gaat.
0 0
Rik428
mensen die hun kaarten verkopen hebben geen last van een stadionverbod. Je moet de seizoenkaarten blokkeren en de mensen op een zwarte lijst zetten, zowel bij alle sportclubs, sites als ticketmaster en dergelijke. Pas dan speel je ze uit
2 0
mark4652
Opzich goed dat Ajax hier iets tegen doet, alleen ben ik bang dat de mensen die deze kaarten verkopen niet in het stadion zitten.
Des te meer reden voor Ajax om te zorgen dat je voor zowel competitie als europees op een legale manier je kaarten moet kunnen weggeven/verkopen.
1 0
BrandjeXL
Deze mensen, ook zitten ze niet in het stadion, kunnen nu dus veel lastiger aan kaarten komen.
0 0
TheUnexpected
Prima, maar waar blijft de ticket markt? Zeker voor competitie wedstrijden voorkom je dan 'illegale' tickethandel.

Off-topic: Ik werd zondag gecontroleerd op mijn legitimatie, of ik op de lijst stond. Maar ik had 3 vrienden mee die op 2 clubkaarten stonden. Hoe pakken ze dat dan aan?
1 0
dimi1976
Bij welke ingang werd je dan gecontroleerd op legitimatie, zuid 1 ?
0 0
COYS
Volkomen willekeur volgens mij. Ik ging laatst met een Turkse vriend, die kwam net van zijn werk en was daarom in overhemd en stropdas. Hij kreeg de hele mallemolen... Fouilleren en legitimatie. Ik liep erbij als een schooier met mn ogen op half twee, want lekker jointje gerookt buiten en ik kon zo doorlopen.
0 0
Rik428
Kaarten voor thuiswedstrijden hoeven niet op naam te staan, het is bijvoorbeeld ook geen probleem om je seizoenkaart uit te lenen. Legitimatieplicht is idd puur voor controle op stadionverboden
1 0
Liam
Ik werd vroeger nooit gecontroleerd. Nu had ik laatst mijn haren afgeschoren en een grijs jack aan met een oud Ajax logo.....meteen werd ik gecontroleerd.
2 0
Koningtoto
Nog nooit gehad in 27 jaar thuiswedstrijden. Misschien zoeken ze je voor het gooien van een voetzoeker of zo.
0 0
dwarsligger
dit schrikt toch niet af, zodra straks de verkoop gestart is loopt marktplaats weer vol met ''supporters'' die graag hun mede supporters een oor aan naaien, 18 mensen beboet is niks in vergelijking met de ca. honderd mensen die hun kaarten voor grof geld aanbieden
2 -1
NegentigMinutenLang
Heel goed!
3 -1