Vd Beek: 'Andere jongens goed genoeg om het op te vangen'

BVeenstra, 14-03-2019 om 11:00, 5157 views, Veronica Inside |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek is van mening dat de selectie van Ajax sterk genoeg is om de afwezigheid van spelers als Frenkie de Jong en Hakim Ziyech te kunnen opvangen. Het tweetal ontbrak woensdagavond in het competitieduel met PEC Zwolle (2-1) en vanaf de zijkant leek hun creativiteit te ontbreken.

'Natuurlijk, die jongens zijn ook belangrijk voor ons', zegt Van de Beek in gesprek met Veronica Inside. 'Het is zonde als zij er niet bij zijn, maar als ze er niet zijn moet je dat ook kunnen opvangen. Daar hebben we genoeg kwaliteiten voor, denk ik. Die andere jongens die op het veld stonden, zijn goed genoeg om het op te kunnen vangen. Vandaag (woensdag, red.) misten we vooral de frisheid die we in andere wedstrijden wel hebben.'

Van de Beek was eerder deze week het onderwerp van gesprek op sociale media. De middenvelder maakte namelijk reclame voor Hansaplast. 'Haha! Ja, het zat prima, haha', aldus Van de Beek, die wat werd geplaagd door andere voetballers. 'Dat is zeker lachen, ook door oud-teamgenoten. Ik doe het ook bij hen soms, dus dan mogen zij het ook bij mij doen.'

Vrijdag vindt de loting voor de kwartfinales van de Champions League plaats. 'Ik denk dat ik gewoon lekker thuis kijk. Een voorkeur heb ik niet echt. We zullen zien, al zal het geen makkelijke tegenstander worden. Het is allemaal mooi.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Ach gewoon gelul vd Beek, maar dat weet ie zelf ook.
Het is ook onmogelijk om zo goede spelers in de vorm waarin ze steken te vervangen door bankzitters. Dan zouden er 2 heel ontevreden bankzitters zijn als ze net zo goed waren als Ziyech en Frenkie. Van Frenkie weten we het, Ziyech nog niet of die vertrekt. Mocht die ook gaan, dan weet je iig dat je een enorm creatieve speler moet halen die er direct staat. En ja, daar mag de portemonnee voor getrokken worden.
0 0
Kikke
Lekker van Beek! Helemaal eens!
0 -1
DeMeervanweleer
Enige echt zwakke plek in de selectie van Ajax is de bank. Labyad, Kristensen, Sinkgraven, Cerny, Veltman, maar ook Huntelaar en ik ben bang Magallan, al moet dat nog blijken, zijn per saldo een verzwakking als basisspeler of invaller. Als het dit seizoen misgaat dan zal het hierom gaan. Het op drie fronten strijden vraagt een kwalitatief sterke bank.
1 0
trodat4030
Ze kúnnen het wel idd, maar ze lieten het gisteren echt ff afweten. Zonde, dit was een kans geweest voor die spelers om zich er wél tussen te scharen en dat deden ze niet. Werden overigens ook niet geholpen door de vaste basisspelers, maar ook de wil zag ik niet terug. De enigen die dat brachten waren eigenlijk de invallers met Lang als gretigste van allen (kort gevolgd door kjh).
0 0
Ajaxbrl
Daar ben ik het absoluut niet mee eens , We komen elke keer in de problemen als we niet met onze vaste ploeg spelen..
4 -1
Kikke
O en met de vaste ploeg niet? Kan me nog Feyenoord en Heracles voor de geest halen hoor!
0 -2
ajax4ever01
amen
2 0
trodat4030
Mooi hoe hij totaal niet ingaat op die vraag over ‘die club uit het zuiden’ en gewoon naar z’n eigen ploeg kijkt en níet naar een concurrent. Heel scherp en een keiharde diss naar die interviewer :D
2 0
Rdk1983
Donny is ambitieus en overschat zichzelf soms. Hij is los van heel ander type nog niet zo goed als Hakim of Frenkie. Wel echt fijne speler, goede loopacties, pikt zijn goals mee. Maar niet de creatieveling.
1 -2
4EVERAJAX
Donny snapt het niet zo goed
1 -3
trodat4030
Volgens mij draai je het nu n beetje om, jij snapt hém niet. Misschien moet je de video ff afspelen, misschien verduidelijkt dat de boel voor je.
2 -1
4EVERAJAX
we zijn niet fris anders moet het wel lukken...

ik geloof dat niet. die specifieke kwaliteiten van Ziyech en de Jong zijn bijna niet op te vangen met de spelers die er atonden, ook al waren ze wel fris. het zijn de spelmakers.

maar gelukkig 3 punten
0 0
AFCA1510
De selectie is behoorlijk zorgwekkend wat de breedte betreft. De eerste 11 zijn prima, maar je bank is echt vh kaliber middenmoot eredivisie. Het is maar te hopen dat we niet teveel jongens moeten missen in de CL.
2 -1
ajax4ever01
Eens
2 0
Sampaoli
Normaliter zijn de bankspelers talenten die kunnen groeien naar het niveau Ajax 1, op dit moment zitten er met name miskopen en oudere spelers.

Labyad, Kristensen, Veltman, Mágallan, Sinkgraven, Huntelaar en Varela. Kunnen ze iets toevoegen als er iemand geblesseerd raakt? Heel groot vraagteken.
2 0
marrene
Is natuurlijk onzin. Als Labyad het alternatief is ga je er absoluut op achteruit. Sympathiek van Donny maar onzin uiteraard.
4 0
Joseph
Frenkie is op dit moment niet op te vangen, een snelle creatieve middenvelder ontbreekt duidelijk in de selectie. Daar zal Ajax in de zomer naar moeten zoeken. Een middenveld met Schone en Labyad is echt geen optie voor volgend seizoen.
2 -1
Ajax#1900
Ik denk dat iedereen zich daar echt wel bewust van is hoor. Labyad is puur handig voor de breedte
1 -1
Hans Kraay Jr.
En zelfs dat kan je je na gister afvragen.

Hij krijgt weinig kansen, maar als je dan de kans krijgt moet je er wel gewoon staan. De echte wil mis ik gewoon bij Labyad.

Middenveld was gister echt een drama zeg, deed me gewoon pijn aan de ogen.
2 0
AsensioWillemsen
Sommige spelers zijn goed te vervangen. Dolberg voor Huntelaar is gelijkwaardig, Labyad voor vd Beek kan ook nog. Maar iemand als Ziyech kan je niet vervangen door Labyad en dan verwachten dat het niet minder wordt
1 -2
Web
Wat moet hij anders zeggen op die vraag?
Ik heb gisteren Dolberg, Neres en van Beek ook niet gezien.
Gewoon een slechte pot, net als tegen Heracles en toen speelden Frenkie en Ziyech wel.
Dat zijn wedstrijden daar ontkom je niet aan, geen speler heeft gisteren bewust minder inzet getoond. Gelukkig heeft het geen punten gekost.

Maak mij nu wel echt zorgen om Dolberg, ik dacht een paar weken geleden, hij heeft het weer, zie weer mooie dingen van hem. Hij speelt zonder emotie, plichtmatig.
Als je dan ziet wat Huntelaar brengt met zijn 35 jaar. Dit kan niet
2 -1
trodat4030
Ik heb van Beek ook niet gezien, maar ik keek dan ook naar Ajax.... ;-)
2 0
Web
Top man, super dat jij daar voldoening uit kan halen.
0 0
trodat4030
Hahaha, echt, jouw frustratie is lachwekkend!
0 0
Web
Jij doet niets anders dan mij corrigeren.
Als je de situatie kent, zou jij je doodschamen.
Je zal nog veel meer fouten bij mij vinden, maar mijn plezier zal jij nooit weghalen.
0 0
Ajax68
Blijkt dus van NIET !
Praat je over pure Overschatting van jezélf, en Onderschatting van de tegenstander, en zelf speelde jij ook ver onder de maat.
1 0
Knalpot
Keurige post! 1 Uitroepteken maar en Zes onnodige hoofdletters. Zie je wel het hoeft allemaal niet zo uitgesproken....less is more.
0 0
ajax4ever01
Nou Donny we hebben het tegen Pec Zwolle gezien. Er was maar een enkeling die een voldoende haalde.
2 0
Web
Tegen Heracles deden die twee wel mee, toen was het ook niet best, zeg maar slecht
Maar natuurlijk zijn dit belangrijke spelers
2 0
Sampaoli
Andere jongens moeten dan opstaan. Denk aan Van de Beek zelf, Dolberg en Neres. Naast Tadic zijn dat de drie jongens die volgend seizoen de kar moeten trekken.
0 -1
dolle dries
Hahahaa van de Beek en Dolberg de kar trekken ?? Misschien bij een 3de klas amateur kluppie, heel misschien.
0 -1