Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lang: 'Trainers soms gek van mijn voorzetten'

BartVeenstra, 14-03-2019 om 09:25, 12864 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Noa Lang kan zijn voetbalinstinct bedanken. De middenvelder maakte woensdagavond tegen PEC Zwolle (2-1) zijn competitiedebuut voor Ajax en met een assist op de winnende goal van Daley Blind had hij direct een hoofdrol. Toch zouden de trainers bij Ajax willen zien dat Lang vaker voor eigen succes gaat.

Bij een stand van 1-1 en nog maar een minuut of tien te spelen moest Lang wat forceren bij Ajax in het duel met PEC Zwolle. Wanneer er nog maar kort te spelen is, is het soms moeilijk om niet direct maar op doel te schieten. 'Ja, natuurlijk. Er is maar weinig tijd en het staat 1-1, dan slaat er een beetje paniek toe. Dan gaat alles in het hoogste tempo. Te gehaast zelfs. Juist op deze momenten moet je je rust bewaren', zegt Lang in gesprek met Ajax Life.

Uiteindelijk koos Lang voor de voorzet. Hij legt uit waarom. 'Eigenlijk is dat meer mijn ding dan op doel schieten. Ik vind van mezelf dat ik vaker mag schieten vanaf randje zestien, want ik zoek snel naar een balletje richting tweede paal. De trainers worden er soms gek van dat ik niet schiet en altijd een voorzet wil geven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pheadrus
Wie heeft die prachtige omhaal doelpunt van Sierhuis nog op het netvlies? Dat was waarschijnlijk zijn aller mooiste goal.

En dan nu de huiskamervraag; wie gaf de voorzet?

https://www.youtube.com/watch?v=GDL7hHWt7v8
0 0
trodat4030
Ik heb hem zelfs nog in m’n telefoon staan, maar hij is helaas gefilmd zonder in te zoomen dus (zeker op een telefoonschermpje) niet heel goed zichtbaar (was in die periode net bezig met een probeersel waarbij iemand anders alle goals aan elkaar zou plakken en in zou zoomen waar nodig dus moest ik vooral niet inzoomen bij t filmen ivm de kwaliteit). Die voorzet kwam idd van Lang. Maar t feit dat Kaj er een omhaal van moest maken geeft eigenlijk wel aan dat de voorzet niet perfect was ;-)
1 0
Rdk1983
Al zat lui die zelf gaan. Fijn iemand die assists wil leveren. Zullen KJH en Dolberg ook blij mee zijn.
2 -1
AjaxCitizen
Ajacieden met de meeste assists:
Ziyech 10
Neres 8
Tadic 8
DvdB 7

Worden dus genoeg assists geleverd lijkt mij.
1 -2
afcas
beetje simpele opmerking dit. er zal altijd iemand de laatste pass geven. het gaat er nu om dat iemand die ook zelf op doel kan schieten besluit voor de pass te gaan. dat is iets wat bij ajax nog wel eens mist...
1 -1
AjaxCitizen
Zijn gewoon genoeg momenten dat er af wordt gelegd door bovenstaande spelers dan dat er wordt gekozen voor het schot. Maar die kansen worden er dan niet in geschoten.

Hoe vaak heeft een Huntelaar bijvoorbeeld wel niet een goeie bal gekregen, maar het niet weten af te maken? Onzin dus.
0 0
geDaante
Beter dan dat Ziyech bij elke mogelijkheid, of onmogelijkheid, kansloos op doel schiet, en dat maar blijft doen, ookal resulteert dat 9 van de 10 keer in een pisbal.

Ze kunnen dus wat van elkaar leren ;).
8 -7
Kibbahimovic
Je hebt gelijk dat 9 van de 10 afstandschoten van Ziyech pisballetjes zijn en dat hij dat maar blijft doen enzo.. Maar je kan niet ontkennen dat wanneer hij een balletje afgeeft of een voorzet/steekpass geeft, dat deze heel vaak perfect en panklaar aankomen bij de ontvanger. Al zou Ziyech stoppen met van een afstand te schieten en alles zou afgeven van buiten de zestien, dan zou hij zo 40 miljoen in waarde stijgen.
2 -1
Sunstridr
In de toekomst, mogelijk maar nu nog niet.
0 0
Ozymandias
Vind je na gisteren nog steeds dat Ziyech buiten de basis moet worden gehouden?
6 -1
Joseph
Ziyech voegt zeker iets toe, maar het grootste verschil maakt Frenkie natuurlijk.
6 -10
Djabber
Ik ben niet per se een fan van Noa Lang maar gisteren maakte ie een goede indruk. Veel voorzetten was gisteren zo dramatisch dat ze al tegen de eerste verdediger aan kwamen. Ballen moeten wat vaker bij de tweede paal gegooid worden. Dan heb je altijd de keus om 'm op goal te koppen/schieten of weer terug te leggen. Dat zie ik veels te weinig. Ook ben ik er wel fan van om met z'n alle op een lijn te staan en dan gezamenlijk naar de stip te rennen. Is vaak lastig te verdedigen. Alles beter dan het statische wat we nu doen.
2 -3
geDaante
Voorzetten moet je sowieso minimaliseren, opportunistisch gedoe dat vrijwel nooit wat oplevert, behalve balverlies. Liever doorcombineren en uitgespeelde kansen creëren.
1 -5
Kikke
Eens Gedaante, per ongeluk op minnetje gedrukt!
0 -1
Ozymandias
Dat gaat alleen op voor (hoge) voorzetten vanaf de flanken. Bij Ajax wordt het gros van de voorzetten vanuit de half-spaces gegeven. Statistisch gezien leveren voorzetten vanaf de half-spaces juist relatief veel kansen op.
2 -2
trodat4030
Is echt gelul op basis van een 'wetenschappelijk onderzoek' waaruit blijkt dat voorzetten zogenaamd inefficient zouden zijn. Maar wat heel veel mensen vergeten is dat bij dat onderzoek gekeken wordt naar de grote gemene deler en dat álle voorzetten worden meegenomen van álle clubs. Ook die van spelers van pakweg NAC die amper fatsoenlijk een voorzet kúnnen geven, dat geeft een heel vertekenend beeld. Ik blijf erbij dat voorzetten echt wel efficient kunnen zijn, maar dat je dan wel de juiste spelers die voorzetten moet laten geven (bijv Gino Dekker, een specialist bij uitstek) op een kopspecialist ala Dost/Luuk de Jong. Dat kan gewoon héél effectief zijn. Maar dat verdwijnt in de statistieken als men die voorzetten van die 'kneusjes' van NAC meerekent. Oftewel, onbetrouwbaar onderzoek. Doe datzelfde onderzoek maar eens onder de traditionele top 3 of pak het seizoen van vorig jaar erbij en neem AZ nog ff mee (met Weghorst), dan krijg je héél andere conclusies die véél relevanter zijn voor Ajax als top 3 club. Dat onderzoek is echt een eigen leven gaan leiden.

Als je de juiste spelers hebt, gewoon doen. Met KJH in de punt zou ik ze lekker voor blijven geven.
7 -1
Kikke
Slaat werkelijk nergens op! Gaat op als je dat spelletje wil spelen. Voor mij is dat Engels voetbal. Daar moet je wel de spiits voor hebben. Dolberg vind ik toch meer een combinerende spits. Alhoewel dat er nu weinig uitkomt. Ben het met Gedaante eens. Willen totaal voetbal, dat zie je meer bij Barca, uitgespeelde kansen.. ik zie dat liever dan balletje voor... prima als er gescoord wordt, maar zie liever Cruijff spel... nu is het telkens maar op hoop van zegen!
0 -1
Ozymandias
Voorzetten vanaf de flanken op een kopsterke spits is Engels voetbal? Volgens mij is dat juist een aspect van het spelletje waar Ajax ooit beroemd mee is geworden.

"Willen totaal voetbal, dat zie je meer bij Barca, uitgespeelde kansen.. ik zie dat liever dan balletje voor... prima als er gescoord wordt, maar zie liever Cruijff spel... nu is het telkens maar op hoop van zegen!"

Je bedoelt niet Cruijff's spel maar Guadriola's spel. In het spel van Cruijff waren voorzetten vanaf de flanken een belangrijk aspect. Het lijkt erop dat je het spel van vleugelspelers als Van 't Schip en Begiristain onder Cruijff bent vergeten.
0 0
Knalpot
De Jong bewijst bij PSV wekelijks dat het wel degelijk nut heeft. Met een Willems of Angelino die beiden de ballen goed voor kunnen slingeren scoort ie duidelijk veel meer als vorig seizoen waar ie pruts ballen kreeg van Brenet en Paal.
0 -1
Kikke
Oja en Psv heeft het zo goed gedaan Europees gezien! Not. Nee Ajax heeft het met totaal voetbal zover weten te schoppen, nu niet weer van tactiek veranderen!
0 -1
Mokumnorth
Huh? ben ik de enige die een totaal ander beeld van Lang heeft bij Jong Ajax? Dus dat hij juist veel schiet en beter voor een andere oplossing kan kiezen.
2 0
trodat4030
Blijkbaar doet hij dus wat de trainers van hem vragen... Op zich prima toch?
3 0
Mokumnorth
zeker prima, maar was dus verbaasd en dacht dat ik het verkeerd zag.
1 0