Lang: 'Dinsdag al bezig aan uitlooptraining Jong Ajax'

BVeenstra, 14-03-2019 om 07:38, 5214 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Noa Lang kwam woensdagavond een droom uit. De creatieve middenvelder maakte zijn competitiedebuut voor Ajax en was met een assist op de winnende goal van Daley Blind tegen PEC Zwolle (2-1) direct enorm belangrijk. Iets waar hij een dag eerder totaal geen rekening mee had gehouden.

'Ik was dinsdag al bezig aan de uitlooptraining van Jong Ajax toen ik werd geroepen om toch met het eerste mee te trainen', legt Lang uit in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Dus ik ging naar de andere kant van het trainingscomplex. Hakim Ziyech had wat last en daarom werd ik toegevoegd. Maandag heb ik nog negentig minuten met Jong Ajax gespeeld tegen Jong AZ en nu sta ik hier. Hier heb ik lang op gewacht. Debuteren voor de club waar ik al heel mijn leven fan van ben.'

Na de winnende goal ging Lang uit zijn dak. Ook hij beseft hoe belangrijk het doelpunt kan zijn. 'Misschien heb ik nu wel een heel belangrijke bal gegeven in de titelstrijd. Ja, dat gaat toch meteen door je hoofd. Iedereen weet dat we niets meer kunnen laten liggen op weg naar de titel. Dan is de ontlading heel groot, maar kijk je ook direct verder.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacider
En de opvolger van Frenkie (selectieplaats) komt uit de jeugdopleiding. Je zag hem in die 10 minuten toch brutaal al aan het dirigeren zijn op het middenveld.

Ik denk dat je alleen een type Odegaard hoeft te kopen. Gravenberch, Lang, Schone, Eiting en van de Beek heb je al. Labyad is geen teamspeler en valt een buitje buiten de boot. Het was een hele mooie assist die hij gaf. Maar die van Lang net zo goed en die stond minder lang op het veld.
1 0
Chesterson93
Minder minuten in de benen dit seizoen(Labyad), neem het hem niet kwalijk.
0 0
altijdwelwat
Was idd direct goed aanwezig , en vol bravoure waar ik graag naar kijken. De voorzet van Labyad was voor Dolberg , Lang zijn voorzet was echt bewust en ook strakker bij Ziyech achtig. Zou hem sowieso bij de selectie houden, met het oog op volgend seizoen.
0 0
EKS
Geweldig veel lef getoond van Ten Hag om Lang te brengen.

Maar Ten Hag heeft ook vaak genoeg op het bordes van DT gestaan om precies te weten wat Noa wel en niet brengen kan. Een meesterzet, zou je het kunnen noemen.

Niet hetzelfde type speler, maar we hadden Eiting natuurlijk ook prima kunnen gebruiken in deze fase.
1 0
Chesterson93
Nope.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Viel goed in, dat mag gezegd worden,
2 0
Pheadrus
Tjonge, jonge, jonge.

Nu heb ik 2 dagen mijn frustratie lopen ventileren over de uitschakeling in de Youth League, en dat het een schande was dat Lang niet mee was naar Lyon. Vervolgens debuteert Lang en weet hij Ajax1 net over het dode punt te helpen met een prachtige assist. Veel belangrijker voor Ajax en hemzelf dan de hele Youth League natuurlijk.

Wat heb ik hiervan geleerd? Gewoon naar het voetbal kijken en genieten van wat er goed gaat en niet denken dat je het beter weet.
6 0
AjaxfanRuben
Heel vaak denken we het beter te weten. Ook zo'n voorbeeld: waarom wissel je die??? en blijkt diegene een blessure te hebben achteraf.
0 0
altijdwelwat
Hahaha mooie reactie , zelfreflectie op de donderdagochtend.
2 0
AjaxPassion
Het is je gegund Noa, en nu doorpakken jongen!!
2 0
Ajax27
Yep, viel prima in! Inderdaad goed te zien hoeveel drang hij naar voren had waardoor het spel direct veranderde. Ben heel benieuwd of hij volgend seizoen definitief aansluit en het haalt. Denk dat zijn grootste strijd zn mentaliteit zal worden. Heeft toch het imago over zich heen van een jonge puber die vooral zichzelf heel erg tof vindt. En dan is het de vraag hoe je omgaat met tegenslagen, dat het publiek een keer begint te fluiten, dat ze in de media aandacht aan je gedrag spenderen, etc.
0 0
Rentokill
Hij bracht precies terug waar het in de wedstrijd aan schortte. Beinvloedde het team met zn drang naar voren. Dat kunnen er niet heel veel.
2 0