'Ajax op deze manier vertegenwoordigen onacceptabel'

JesseTH, 12-03-2019 om 20:50, 14338 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

John Heitinga is boos en diep teleurgesteld in het optreden van Ajax Onder 19. Na penalty's ging zijn ploeg tegen Olympique Lyon met 6-5 onderuit in de achtste finales van de Youth League, maar het team mocht van geluk spreken dat het die reeks had bereikt na de reguliere speeltijd.

'Wij hebben het vandaag niet goed gedaan', vertelt Heitinga in gesprek met Ajax TV. 'Dat is zeer teleurstellend als je zover komt in de Youth League, het mooiste podium. Dan hoop je dat een aantal individuele spelers het verschil gaan maken. Dat is niet gebeurd vandaag. Als ploeg hebben we vandaag een dikke onvoldoende gescoord.'

'Iedereen moet goed nagaan hoe hij zijn eigen wedstrijd heeft gespeeld', gaat de trainer dieper in op de individuele prestaties. 'Dit is een podium waarop je jezelf kan laten zien. Je moet dus ook een bepaalde trots en daarmee wilskracht en inzet tonen. Die ben je ook aan jezelf verplicht in zo’n wedstrijd. Ik heb teveel jongens gezien die een zeer zwak optreden hebben afgeleverd.'

Al met al is Heitinga blij dat de Amsterdamse jeugd gedurende deze editie van de Youth League weer zijn uitgedaagd door verschillende tegenstanders. 'Je bent fysiek, tactisch en in je technische vaardigheden uitgedaagd. Je hebt tegen verschillende landen gespeeld, dat is wat je wilt voor je jeugd. Alleen Ajax op deze manier vertegenwoordigen, dat kan ik niet accepteren.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
Vind dat Ajax bij elk elftal de best mogelijke trainer moet hebben. Is dat hier het geval?
0 0
HStorm
In het interview geeft hij aan; "als collectief hebben wij gefaald."

Hij is onderdeel van dat collectief maar het had hem gesierd als hij dit zou benadrukken.
0 0
VanDeMolen
Regel 1 van trainer zijn: nooit je eigen spelers de schuld geven.
0 0
RJB1979
Kan iemand mij uitleggen waarom deze man een echte Ajacied is? Was zodra het kon weg naar Atletico en kwam pas terug toen hij het veld op moest in een scootmobiel.
8 0
martijndepro
Paar keer ruig juichen tegen Feyenoord.
0 0
ajaxx123
Wim Jonk.

Toch ook een dikke fout om Che Nunnely de 5de penalty te laten nemen.
Heeft totaal niet de traptechniek die Taylor, Timber en Unuvar wel hebben.
Strak binnenkant wreef is niet weggelegd voor Che, krijg je zo'n half gebakken penalty richting de hoek..
2 -1
oudzuid2
dacht ik dat Stam een paar jaar geleden ruk was....
0 0
Pheadrus
Waarom laat Ajax dan zijn beste jeugdspelers thuis?

Ajax is de enige club dat niet zijn beste spelers opstelt. Gravenberch, Traore, Lang en Ekelenkamp zijn niet eens meegegaan. Dat is pas onacceptabele, arrogant en dom want Ajax mist nu 3 hele mooie wedstrijden en de kans om internationaal de reputatie van de jeugdopleiding te vestigen. Nu roept iedereen dat de jeugd opleiding van Lyon beter is dan die van Ajax.
1 -1
Lagasj
Klopt .... dus moet je opstappen en de eer aan jezelf houden.
Prutser!
3 -1
rsvh88
Je had door gegaan als je ünüvar die vijfde liet nemen. Maar okay, over het gehele westrijd beeld gezien hadden we t niet verdiend door te gaan.
1 0
WantAmsterdam
Zegt helemaal niets zinnigs, is imo de grootste reden dat Ajax is uitgeschakeld, heb de wedstrijd niet gezien, maar alleen als ik naar zijn keuzes kijk krijg ik hoofdpijn...
3 -2
Sampaoli
Haha, Heitinga. Wat een dwaas. Trek svp je conclusies en vertrek na dit seizoen. Een schande hoe hij zijn spelers afvalt terwijl hij qua selectiebeleid, wisselbeleid en tactiek volledig door de mand is gevallen. Dat hij hoopt op een individuele actie zegt ook al genoeg over hem; er is geen lijn in zijn spel (verdedigend en aanvallend) te bekennen.
6 -2
geDaante
Hoe jij Ajax vertegenwoordigt is onacceptabel, met je terughalen van ‘ervaren’ middelmaat die Ajax 1 nooit gaat halen, en de -19 juist alleen maar verzwakken, door minder automatismen én kwaliteit. En met je duffe manier van voetballen.

En dan nog aankomen met ‘de YL is goed voor de ontwikkeling van je talenten’. Moet je die beste talenten die Ajax 1 wél kunnen/gaan halen, wel opstellen!

Deze man snapt er niet veel van, en Ouaali blijkbaar ook niet.
11 -2
ARUCAMBA
Diegene die werkelijk tegen een bal kan trappen stond niet in basis( univar). Ja wat wil je dan?
1 -1
MPAjax
het begint bij de opstelling en die was ondergeschikt en dat is de taak van de coach
5 0
Thymo10
Je bent eigenlijk 5 van de 7 youth league wedstrijden gewoon de mindere geweest. Benfica en Bayern hebben zo ontzettend veel kansen gemist dat het al een klein wonder was dat ze door zijn gegaan. Deze combi van talenten van A1 en spelers zonder ritme en/of veel tekortkomingen van jong Ajax is gewoon geen team. Tactisch keihard gefaald deze editie.
7 -1
stefanwillem
Ik vindt het lastig te accepteren dat jij je grootste talenten niet gebruikt om te spelen zoals Ajax hoort te spelen.
11 0
geDaante
Precies!
2 -1
koenos1
Echt zo!
1 0
BrandjeXL
Een club als Ajax zou nooit een verdediger als trainer van welk team dan ook moeten aanstellen. Koeman, Heitinga,,FDB, Reiziger, Reiziger, Blind. Ze gaan allemaal in eerste instantie uit van het defensieve met verschrikkelijk voetbal. Bosz en TH, mooi en aanvallend voetbal en waren beide middenvelders. Je zal altijd uitzonderingen hebben maar opvallend is het wel.
13 -2
ajax4lifebaby
Eens behalven FDB, door hem kunnen we nu gewoon toppers kopen. Hij heeft ons 4x kampioen gemaakt met matige elftallen.
3 -4
pimp
Inderdaad. Nogal een verschil toen we jaarlijks onze beste spelers moesten verkopen. Kampioen worden met Ebecilio - De Jong - Ozbiliz als voorhoede. Nou dat doet niemand hem na.
2 -1
geDaante
Met doodsaai behoudend voetbal, aard van het beestje, zoals Brandje al aangeeft.
7 -7
AFCAjax
en matige tegenstand, met 70 punten kampioen worden duid niet echt op concurrenten die veel presteerde. tenzij de competitie over het algemeen van een beduidend niveau was, maar we weten allemaal dat dat niet zo was.
3 -4
insectenverdelg
ten Hag heeft ook verdediger gespeeld. net als middenvelder. Guardiola was ook verdedigende middenvelder. Kop op was ook lange tijd verdediger
Hoewel die als Spits begon
En ook Rijkaard was verdediger. Ik geloof niet zozeer in die filosofie. t gaat erom hoe je denkt. Waar je ook op t veld staat. Zeker Frank de Boer heeft zo goed als altijd vooruit verdedigd. in Ijn voetbalcarrière
Overigens snap ik nog steeds niet dat Heitinga zo ff bij de A 1 mocht starten. Hij blijkt niet uit in intelligentie en had 0 ervaring. De Boer heeft het ook rustig opgebouwd
5 -1
Petterson1964
Tactisch onbenul.
9 0
kampioen0809
Niks dan lof voor deze echte Ajacied, maar hem voor de groep van o19 zetten is niet de beste plek voor hem.
8 -1
ajax4lifebaby
Heitinga als trainer van ons hoogste jeugdteam dat is pas een slechte vertoning.

Weinig inspirerende ex-speler en trainer die ik ongeschikt vind voor deze positie.
14 0
NouriVandeBeek
Hopelijk was er ook een spiegeltje aanwezig in de kleedkamer.
10 0
trodat4030
Al die handtasjes van 4000 euro hebben toch wel ingenaaide spiegeltjes?
1 0
Nana999
Eruit met deze onbenul. Zelf zo tactisch falen en dan ook nog eens onze talenten de schuld geven, terwijl zij op dit soort momenten juist een steuntje in de rug zouden kunnen gebruiken.

De enige reden dat deze Heitinga een van onze belangrijkste lichtingen mag coachen, is omdat hij een oud speler is. En dit terwijl zoveel betere trainers zijn die tenminste echt wat aan de ontwikkeling van de talenten kunnen bijdragen.
38 -2
ajax4lifebaby
100% mee eens
9 0
Kuningast
Heitinga is ook niet echt een toptrainer in wording.. ik hoor weinig positieve verhalen over hem
3 -1
Capi86
Het ziet er allemaal ook niet uit. Staat alleen maar te coachen langs de kant terwijl ze overlopen blijven worden. Spelers ogen onzeker, zeker na de voorsprong.

Hij zet zijn (beste) spelers dus gewoon niet goed neer en hanteert een tactiek die niet werkt.
Maar dat hij hierbij de schuld nu geeft aan zijn spelers zonder ook maar een hand in eigen boezem te steken vind ik nog veel erger. Heitinga is uitgespeeld, geen trainer voor welk Ajax team dan ook.
1 0
Pierre Heno
Wie de schoen past trekke hem aan John. Jij hoort ze op scherp te kunnen zetten wanneer het daar blijkbaar aan ontbreekt. Zo'n penalty serie kan je altijd verliezen en het was deze keer tenslotte geen farce majeur zoals laatst tussen Willem 2 en AZ voor de beker(t).
6 0
RaynoFischer
Jij bent zelf de grootste schande voor Ajax...
Doodleuk de grootste talenten op de bank zetten voor middelmatige dispensatiespelers vanuit jong Ajax, die daar ook niet eens aan spelen toe komen...

Stel gewoon hetzelfde team als in de competitie op, alleen waar nodig is een Dest bijvoorbeeld of als het kan Lang of Gravenberch
24 -2
trodat4030
Ik snap je punt wel, maar ik denk dat de fout eerder ligt bij de mensen die Johnny de opdracht geven de Jong spelers op te stellen. Ajax doet dat namelijk al jaren, al voordat Johnny uberhaupt weer in Amsterdam terugkwam. Onder Vink bijvoorbeeld verloor de lichting van Appie en Donny ook bij Chelsea (vooral) omdat men per se El Mahdioui op moest stellen die al maanden geen fatsoenlijke pot had gespeeld in Jong. Niet dat die jongen niet kan voetballen, maar had gewoon totáál geen ritme. En zo zijn er wel meer voorbeelden. Dit is beleid, niet een keus van Heitinga.

Overigens zeg ik niet dat Heitinga wel een goede trainer is hoor, maar ere wie ere toekomt en de strontkar over je heen als je die verdient. Ik denk echt dat die strontkar hogerop over de koppies heen moet en in DIT geval niet per se over Heitinga.
1 0
geDaante
En dat is dan nog veel erger, Heitinga is een individu, kan je zo vervangen, een beleid en visie niet zomaar. Mijn zorgen zijn altijd terecht geweest, dat blijkt ook nu weer.

Dit is echt zó visieloos en kansloos.
1 -3
Gecko
Unuvar eerder brengen!
Eigen schuld
11 0
geDaante
Ja vanaf minuut 1, dus basis.
6 -1