Schuurs: 'Ben overal beter op geworden'

ArthurV, 11-03-2019 om 22:25, 7736 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Jong Ajax-verdediger Perr Schuurs baalt erg van het 1-1 gelijkspel van Jong Ajax tegen Jong AZ. Dat geeft de mandekker aan in gesprek met FOX Sports.

'Ik denk dat zij scherper begonnen', analyseert Schuurs. 'De eerste helft waren er kansen voor beide ploegen en ik denk dat 1-1 uiteindelijk een terechte uitslag is.' Tegen de Alkmaarders hadden de beloften veelvuldig de bal, wat om een hoop concentratie vroeg. 'Ik denk dat dat vooral het Ajax-spel is. Daar moet je gewoon mee kunnen omgaan. Dan moet je het geduld bewaren en de juiste vrije man vinden om uiteindelijk voor de goal te komen.'

Schuurs speelt dit seizoen zijn wedstrijden bij Jong Ajax, maar hoopt het volgende seizoen voor zijn kans in het eerste te kunnen gaan. 'Je hoopt natuurlijk altijd op meer speelminuten dan ik tot nu toe heb gehad. Maar ik denk dat wanneer je kijkt naar onze selectie, en dat wist ik vooraf natuurlijk ook, dat het heel logisch is en je gewoon realistisch moet blijven.'

Ondanks het geringe aantal speelminuten in de Eredivisie, is Schuurs van mening dat hij een betere voetballer is geworden in de hoofdstad. 'Ik ben overal beter op geworden. Ik heb me hier in het afgelopen halfjaar heel goed ontwikkeld en dat hoop ik het laatste halfjaar door te pakken.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Schuurs kan er komen, hopelijk maakt hij de benodigde mentale stap dan kan hij ver komen.
Is een jongen die ontheemd in A'dam rondloopt dat is een cultuur shock te noemen voor hem,eenmaal meer ingedaald in de Ajax rituelen en met veel vertrouwen en steun van medespelers en staf gaat hij veel vrijer spelen.
Hij is relatief snel , heeft een goede pass, heeft lengte en een heel goed schot maar we hebben het dit seizoen minder gezien.
Kan wel meer body gebruiken in duels en moet brutaler worden,dat volgt met een beetje mazzel automatisch als hij over de drempelvrees ( spelen bij Ajax) heen is.
0 0
trainerdv
Gaat heel spannend worden. Hij is absoluut talentvol en als we niet zo verwend waren met Matthijs, zou de hoop zeker op hem zijn gericht. Het punt is alleen dat de Ligt zo uniek is. Ik heb letterlijk nog nooit zo'n goede cv live voor mijn ogen zien spelen, hij is zo speciaal. Eigenlijk kan Ajax na Sanchez en de Ligt het alleen maar minder doen. Als de Ligt een 10 is en Sanchez een 9 denk ik dat Schuurs een 8 kan worden.
1 -1
Ajax27
Ik zie dus echt helemaal niets van Jong Ajax. Kan iemand die 'm wekelijks ziet eens onderbouwd neerzetten of hij in dit Ajax, met de kwaliteit die er rondloopt en het geld dat we hebben, kans maakt om Ajax1 te halen?

Of zit hij gewoon ver onder het niveau van andere talenten zoals De Wit en Gravenberch en zal er komend jaar gewoon grof geld worden neergelegd voor een Fosu Mensah of dergelijke?

Laatstgenoemde heb ik overigens ook al 1,5 jaar niet meer zien voetballen, dus ook geen idee of die zich nog ontwikkelt heeft. Maar... opleiding van Ajax, meerdere jaren (ondanks weinig wedstrijden) premier league ervaring, trainen op een hoog niveau... het lijkt me gewoon op het eerste oog een betere optie.
0 0
Web
Gisterenavond vond ik hem goed.
Je mag hem niet met De Ligt vergelijken
Onana vond ik ook matig in Jong Ajax, en pakte het later goed op
Een feit is, dat hij bij Fortuna een geweldig talent was, en het nu even wat moeilijker heeft.
Ik heb er wel vertrouwen in, alles moet op zijn plaats vallen, van het rustige Sittard ( geen druk, alleen maar complimenten ) naar de hectiek in Amsterdam.
2 0
Marcao
De Ligt gaat zeker weg en dan krijgt Schuurs speeltijd. We mogen niet verwachten dat Schuurs in de buurt komt van het niveau van De Ligt, maar ik heb alle vertrouwen in zijn ontwikkeling. Misschien kan Per zelfs beter opbouwen/schieren dan Mathijs.
2 -3
Tinus
Het niveau van de tegenstander was natuurlijk geen graadmeter, maar wat ik gisteren zag van schuurs beviel me goed. Hij was sterk in de lucht, won zijn duels en dribbelde ook een aantal keer goed het middenveld in. Van mij mag hij dat best wat vaker doen, de bal ging nog wel iets te vaak terug. Zijn inspeelpass was ook lekker strak en zn schot is echt heel goed. Hard en vrijwel altijd tussen de palen. Het niveau van Matthijs zie ik hem niet halen, maar zie in hem wel een toekomstige aanwinst voor het 1e.
1 0
Radie125
De Ligt 2.0
0 -3
Siemsubliem10
Haha dat zal wel meevallen... laten we hopen dat hij eerst eens een basisplaats kan bemachtigen
0 0
Lane 8
Ik snap eigenlijk niet waarom ajax hem niet gewoon heeft gekocht en nog een jaartje aan fortuna had uitgeleend.. Toch fijner als je een jaartje eredivisie speelt, daarna een halfjaartje wennen aan het ajax spel en dan proberen mee te kunnen bij het eerste
1 -3
Ozymandias
Waarom denk je dat Schuurs meer zou leren van het spelen van 34 Eredivisie wedstrijden dan van een heel seizoen bijna elke dag meetrainen met het eerste van Ajax? Het gaat er volgens mij ook niet om dat hij moet wennen aan het Ajax spel. Het gaat erom dat hij bepaalde zwakke punten heeft waar hij bij Ajax het beste aan kan werken (omdat de begeleiding beter is). Met Bogarde heeft hij ook een goede trainer die hem daarbij kan helpen. Alderweireld zei niet voor niets dat Bogarde samen met Simeone de belangrijkste persoon in zijn ontwikkeling als verdediger is geweest.
4 -1
markk
Nu nog de Nederlandse taal.
2 -12
glob
Ja want Amsterdammers spreken zo lekker abn of west friezen. Luister eens naar de boertjes of overmars. Ze hebben allemaal een tongval die hun herkomst verraad. Nou en? Hou toch op man, wees blij met zulke gasten en steun ze anders verdien je niet om je ajacied te noemen.
1 0
GvanderK
Jij hoort zeker bij dat groepje mensen die altijd wat te klagen hebben over een ander. Zelf ben je zeker perfect? Schuurs, Ten Hag zijn tenminste mensen met maling en blijven zichzelf. Vreselijk als je zo inelkaar steekt.
4 0
Schip
Lekker zichzelf laten blijven.
2 0
Ferd
Zo flauw dit.
2 0
Nick
Ja dat hij zijn Limburgse accent maar afleert en lekker Hollands gaat praten. Die harde G heeft wel wat.
Cirkelzaag in je keel.
1 -6
Good Luck
Wie Dolberg??
2 0
altijdwelwat
En toch gaat hij weer niet vrijuit bij de tegengoal , hij is degene die het ziet gebeuren maar stapt onnodig uit naar de zijkant waardoor er ruimte ontstaat voor die Helmer.
0 -8
Ozymandias
Ik heb de samenvatting er maar even bijgepakt en het tegendoelpunt wel tien keer bekeken en zie echt niet in wat Schuurs daar volgens jou fout doet. Schuurs moet naar buiten stappen omdat er op links anders een AZ speler geheel vrij staat met geen enkele Ajacied in zijn buurt. Het probleem is dat Pasquali en Lang niet met de diepgaande man meelopen waardoor hij geheel vrij voor de keeper komt te staan. Dat doelpunt was geheel de fout van die twee spelers, Bakker (die de buitenspelval ophief) en misschien ook Bakboord (al hoewel ik de keuze van Bakboord om druk op de bal te zetten goed kan begrijpen aangezien iemand dat moest doen en hij natuurlijk niet kan verwachten dat Pasquali en Lang z'n man om de een of andere vreemde reden niet zullen overnemen). Schuurs deed wat hij moest doen.
0 0
GvanderK
Schuurs had duidelijk moeite met de stap van Fortuna naar Ajax, het niveau ligt hier natuurlijk veel hoger. Volgend jaar als De Ligt weg is kan hij misschien bij de selectie komen en wat vaker invallen, ik geef de hoop in hem voorlopig nog niet op. Potentie heeft hij zeker.
14 -1
PJSM
Ben geen fan en nooit een voorstander geweest van de komst van deze jongen. Hoop dat hij het tegendeel bewijst maar heb er een hard hoofd in. We shall see.
1 -18
Dexy
Speelde als een van de weinigen zeer goed vanavond!

Heeft zich echt enorm ontwikkeld in het vooruitverdedigen ten opzichte van begin dit seizoen. Ook lijkt hij wat sterker in de duels en meer vertrouwen te hebben met de bal aan de voet.

Mocht hij deze ontwikkeling de komende tijd doorzetten, dan schrijf ik hem absoluut nog niet af voor het eerste elftal.
12 -1
heinp
Hij was zondermeer de beste van het veld .
4 -2
appeltje
De Boer was anders ook best goed (voor AZ)
3 -1
Stroeve
Is deze jongen (op termijn) goed genoeg voor het eerste?
5 -1
behangdelul
Ja 100% wel hopende dat ie zich blijft inzetten en zelf ook die toekomst ziet en er voor gaat werken
5 0
AjaxPassion
Hij ontwikkelt zich wel goed, dat is een goed teken. Op basis van wedstrijden in Jong Ajax is het echter niet te zeggen. Maar de kans zit er zeker nog in.
9 -1
Schwalbino
Dat weet niemand maar dat hij potentie heeft is duidelijk.
7 -1