'Belangrijk te ontladen na zo'n memorabele zege'

BVeenstra, 11-03-2019 om 14:00, 3207 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek is van mening dat mentale fitheid net zo belangrijk is als lichamelijk fit zijn. Na afloop van de historische Champions League-zege tegen Real Madrid (1-4) waren de spelers fysiek uitgeput, maar werd er die nacht wel een feestje gevierd. 'Ik heb niet veel geslapen', grapt Van de Beek in gesprek met Het Parool.

Op woensdag, toen de selectie van Ajax terugvloog naar Amsterdam, werd de slaap ietwat ingehaald in het vliegtuig. Naar verluidt lag de hele selectie 'op apegapen' in de charter. 'Het is belangrijk om te ontladen na zo'n memorabele zege. Je moet in een zwaar seizoen soms even genieten van een succesje. Mentale frisheid is net zo belangrijk als lichamelijk fit zijn. De ochtend na de wedstrijd tegen Real Madrid heb je overal wel pijntjes, maar je hebt ook die roes van de overwinning waardoor je het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan.'

Vijf dagen later speelde Van de Beek negentig minuten tijdens het duel met Fortuna Sittard (4-0). Het betekende voor de middenvelder alweer het 64e Eredivisieduel op rij waarin hij in actie kwam. Een evenaring van het record van Frank de Boer uit 1995. 'Echt waar? Wist ik niet. Wat dat zegt? Dat ik stabiel presteer en dat ik fit ben.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Adios
Mede door zijn inzet was het gister een makkelijke overwinning. Hij ging elk duel fel in en was geconcentreerd bij elke pass die hij gaf. Dat wordt soms onderschat, maar is extreem waardevol in de "makkelijke" wedstrijden!
3 0
AlexIbarra
Omdat hij nu zo veel moet lopen, vond ik hem een aantal maanden wat finesse missen in en rond de 16. Niet alleen bij het missen van kansen maar ook gewoon niet het maximale halen uit dreigende situaties. Verkeerde keuzes, enz.

Laatste 8-10 wedstrijden vind ik hem weer beter spelen. Niet dat het daarvoor Slecht was maar okt.-jan. vond ik het voetballend meestal een zesje en de laatste tijd weer een 7.
Hoop dat hij gewoon blijft want van al onze middenvelders is hij het meest allround en ervaren.
0 -1
Ozymandias
Ik denk (zoals ik toen ook al schreef) dat Vd Beek gewoon niet goed in vorm was. Ballen die hij normaal in één keer dood kan leggen sprongen toen soms een meter van zijn voet af. Jonge spelers hebben normaliter moeite met hun vorm constant te houden. Dat is volgens mij iets wat spelers pas leren door middel van ervaring omdat ze hun eigen lichaam en mentale gesteldheid beter leren kennen.
0 0
Labrador
Vond hem gisteren een aantal keren goed druk zetten. Lekker fel.
1 0
Ajacied33
Mooie cijfers Donny
1 0