De Wit: 'Is niet zo dat ik denk: Casemiro, wow'

JesseTH, 08-03-2019 om 21:40, 5404 views, Ziggo Sport |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Dani de Wit ziet zijn eigen invalbeurt als het voor hem mooiste moment van Real Madrid - Ajax. Vlak voor zijn entree werd het voor hem nog wat gemakkelijker gemaakt, toen Lasse Schöne de 1-4 op fabelachtige wijze binnendraaide. Assistent-trainer Alfred Schreuder was druk met de invalbeurt van De Wit en miste de laatste goal.

'Ik stond met Alfred de spelsituaties door te nemen en toen vloog zo ineens de 1-4 binnen', vertelt De Wit over het moment bij Inside Ajax. 'Alfred zag het niet eens, hij was nog op het papier aan het kijken. We werden helemaal gek met z’n tweeën en vlogen elkaar in de armen.'

Daarna vond zijn invalbeurt dan echt plaats. De middenvelder kwam tegenover Real Madrids Casemiro te staan, maar echt onder de indruk was hij daar niet van. 'Natuurlijk zijn het hele grote spelers, maar het is niet zo dat ik denk: dat is Casemiro, wow. Het is gewoon een hele goede speler, dus ik moet nog scherper zijn, nog korter op hem zitten en nog meer mijn best doen.'

De gevallen 1-4 werd behouden met De Wit in het veld en op die manier werd er een historische zege geboekt. 'Over de uitslag verbaas je je misschien, maar over ons spel verbaas ik me niet. We hebben het dit seizoen vaker laten zien, ook tegen grote tegenstanders. Je weet dat het erin zit. Het moet er in zo’n wedstrijd nog wel even uitkomen en dat kwam het nu zeker.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
Was zijn directe speler Calimero? Die speelt toch bij Feyenoord?
1 0
SjaakWolfs
Draufgänger!
0 0
MPAjax
Hij is meer een controlleur op het middenveld dan een type Klaassen als je het mij vraagt. Heeft meer persoonlijkheid en kan ballen eruit halen, spelers uit hun spel halen en het tempo van de wedstrijd bepalen misschien bij meer vertrouwen in zn spel dat zn voetballende kwaliteit meer naar voren komt.

Je moet hem er niet inzetten als je punten moet halen daar is hij nog te onervaren voor maar wie weet, wat niet is kan nog komen.
1 -3
GrandMasterFlex
Gewoon een goede speler die beschikt over een prima techniek en mee kan in het combinatie voetbal. Dat zag je tegen Real ook gewoon. Niet een architect, maar meer een type Klaassen. 1 keer raken, geen gekke passes.
5 -5
Ozymandias
Mensen vinden het heel normaal als er in het laatste halve uur van een wedstrijd een verdedigende middenvelder die wat minder aan de bal is maar verdedigend de deur op slot gooit zodat een voorsprong kan worden verdedigd. Ik denk dat de meeste mensen de inbreng die bijvoorbeeld Poulsen had positief herinneren. Dani de Wit heeft eigenlijk dezelfde functie maar dan in een andere rol (een meer aanvallende rol waardoor Ajax hoger op het veld de tegenstander vast kan zetten).

Een deel van mij vindt het verschikkelijk om er een aanvallend ingestelde non-voetballer in te zien komen maar eigenlijk is dat onzin. Ik zou het namelijk niet erg vinden als er een type Poulsen in wordt gebracht. Eigenlijk is de gedachte om in plaats van een tegenstander op te vangen met een verdedigende middenvelder de tegenstander onder druk te zetten met een aanvallende middenvelder (en daardoor de tegenstander op eigen helft vast te zetten) erg des' Ajax. Misschien dat De Wit toch zijn waarde voor Ajax heeft als invaller.

De Wit is eigenlijk een soort verdedigende middenvelder die op de positie van een aanvallende middenvelder speelt zodat er zo hoog mogelijk kan worden verdedigd.
8 -2
AlexIbarra
Precies.

Psychologisch kun je zeggen dat 1-4 de nekslag was, maar vanuit het oogpunt van De Wit en de staf heeft Dani het geweldig gedaan en de wedstrijd doodgemaakt.
0 0
GrandMasterFlex
Juist. Heeft echt waarde voor deze selectie.
6 -3
Jornnn
Matusiwa vind ik dan beter.
2 -1
sucre
Go Dani!!
2 -1