'Weet niet waarom hij geen absolute superster is'

JesseTH, 08-03-2019 om 18:10, 8496 views, Goal |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Tim Sparv, voormalig teamgenoot van Dusan Tadic bij FC Groningen, kan maar moeilijk begrijpen dat Tadic de stap naar de absolute top nooit maakte in zijn carrière. Tegen Real Madrid raakte de middenvelder eens te meer onder de indruk van de aanvaller en die prestatie schaart Sparv niet onder toeval.

'Met zijn rug naar de goal is Dusan een van de beste spelers die ik ooit heb gezien. Het maakt niet uit of hij een of meerdere tegenstanders om zich heen heeft', vertelt Sparv in gesprek met Goal. 'Je kunt hem altijd aanspelen en hij raakt de bal nooit kwijt. Ik weet niet goed waarom hij geen absolute superster is; waarom hij die laatste stap niet heeft gemaakt. Hij heeft een sleutelrol bij welke club hij ook speelt en is altijd betrokken bij veel goals.'

Uiteraard zag Sparv zijn oud-teamgenoot uitblinken tegen Real Madrid en dat maakte hem trots. 'Ik zat 's ochtends aan het ontbijt met mijn ploeggenoten van FC Midtjylland en kon trots vertellen dat ik hem ken. "Wij hebben samengespeeld. Hij is een vriend van mij", vertelde ik ze. Ik ben niet vaak onder de indruk van de werkethiek van een collega, maar Dusan trainde met een hogere intensiteit dan wie ik ooit ben tegengekomen tijdens mijn carrière.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jake099
Ik wil Lord Bubuza bedanken voor zijn magische spreuk voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin ... Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontdekte ze dat ze het uitmaakte, dit heeft echt mijn leven slecht beïnvloed, mijn sociale leven, mijn werk en alles, ik was kapotgeslagen en mishandeld en ik leerde dat ik alles kwijt was, ik bleef Robert van Jake bellen om te vragen voor haar vergiffenis, maar ze wilde niet reageren, ik stuurde vrienden naar haar maar ze wees ze af, ik kwam later in contact met een vriend die me aan lord Bubuza voorstelde de toverspreukgieter die me vertelde dat Robert van Jake naar me terug zal komen in de volgende 12 tot 16 uur alleen als ik strikt aan zijn instructies houd die ik heb gedaan en het niet tot 16 uur was dat Robert van Jake naar mijn huis kwam en zelfs om mijn vergeving vroeg, was ik verbluft en wist niet wat ik moest doen zeg maar alle glorie aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken ... Heeft u zaken slechter dan de mijne? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396 ..
0 0
Ajaxadept
Soms valt alles op zijn plek! Met de aankoop van Tadic is dat bij Ajax het geval. Een speler die niet alleen toeschouwers boeit maar vooral medespelers inspireert tot topprestaties. Super aankoop van Overmars...!
0 0
S_020
Is ie al! Bij de mooiste club ter wereld, alwaar hij nog een paar mooie jaren gaat schitteren en, voor heel veel geld verkocht wordt en heel veel geld in China gaat verdienen.
2 0
Schwalbino
Bij Ajax valt alles op de goede plek voor hem. Het is een rasvoetballer net als Ziyech, De Jong en Neres. Zet die bij elkaar en zet daarachter prima voetballers met veel tactisch inzicht en je haalt uit iedereen het beste.
3 0
3*stars*3
je legt het simpel uit maar zo is het wel.
Daarachter mannen als De Ligt, Nico, Blind met zijn overzicht en Onana als keep.

Geniet van het moment want we zien een ijzersterk Ajax.
1 0
Ajaxbrl
Nu is hij het alsnog bij Ajax!
2 0
willycicci
Het hangt er echt vanaf in welke competitie en op welke positie je hem neerzet bij een topclub. Als buitenspeler vind ik hem niet dynamisch genoeg voor in de premier league. Ook in Spanje en Duitsland zie ik hem op die positie niet slagen bij een topclub. In Italie wellicht wel zoals Mandzukic dat al jaren doet. In de spits zie ik hem wel in meerdere competities slagen bijna allen op de Premier League na.
0 0
Rommy
Als Tadic van Groningen naar Ajax was gegaan i.p.v. Twente dan was hij naar een topclub gegaan, zo werkt het eenmaal.
9 0
Schip
Dat is dus pre-cies de kern. Met de rug naar de goal. Het was echt super wat Tadic in die rol laat zien.

En je komt gewoon niet of amper met de rug naar de goal als linksbuiten. Pas op 9 en zeker als 9 in een Ajax systeem, heel erg vaak.

Zijn positie camoeufleerde zijn kwaliteiten gewoon teveel. Niet die van zijn traptechniek, inzicht etc. Maar wel die van bal vasthouden, wegdraaien etc. Hij werd ook niet gescout in, of voor die rol.

Dat zijn echt de heerlijkste transformaties. Net als die van Scheinsteiger bijvoorbeeld. Verdienstelijke flankspeler naar topper op het middenveld.
3 0
ETM
Ja je hebt zeker een punt.
En dit gaat zo bij ontzettend veel voetballers. Komen in een ploeg terecht waarbinnen ze eigenlijk niet passen, of in een rol te spelen waarin ze niet tot hun beste kwaliteiten komen, en vervolgens ziet een carriere er heel anders uit.
Anita is denk ik een extreem voorbeeld. Volledig verzopen in een spelletje dat niet bij hem paste, en in een rol waarin hij helemaal niet op zn best was. Vervolgens degraderend bij een verkeerd geleidde club, en verdwenen onder de surface. Niet dat Anita zo goed als Tadic is, maar hij had een veel glorieuzere carriere kunnen hebben, ben ik van overtuigd.
Maar als je Tadic nu in de CL ziet schitteren dan knipper ik als doorgewinterde Tadic-fan zelfs met mn ogen. Loopacties a la Lewandowski, afwerken a la Aguero, vasthouden en doorspelen a la Kluivert.. ;)
Wat een route om bij Ajax terecht te komen. We hebben in die rol ineens een ervaren topspeler. En dit toch ook omdat scouts over de hele wereld steeds langs hem heen gekeken hebben.
0 0
willycicci
Was Schweinsteiger ooit een flankspeler? Kan me dat echt niet voorstellen haha
0 0
Basti888
Yes schweinsteiger speelde altijd op rechts tot van gaal hem als 6 gebruikte
1 0
afcas
waarom snappen mensen dit niet? tadic is een pure voetballer waar er tegenwoordig meer waarde wordt gehecht aan atleten, zeker in engeland. als je dan niet bij een topclub speelt kom je gewoon niet snel hogerop. neem zo een mane nu. die maakte die stap wel terwijl hij voetballend echt veel minder is... zo een bappe ook, goede voetballer maar op puur voetbaltechnische kwaliteiten gaat hij nooit zo goed worden als messi... tadic had bij een topclub gekomen als hij na twente bij ajax was gekomen. of in spanje was hij ook misschien naar een topclub door kunnen groeien. pure voetballers zijn in engeland gewoon veel minder gewenst en vanaf een club als twente kom je nog steeds nergens waar je serieus genomen wordt...
4 0
ETM
Klopt, en toch vind ik het maar een vreemd verhaal.
Ook bij SH wist Tadic vaak enorm uit te blinken. Dat wordt imo veel al onderbelicht nu. Dat hij veel beter bij het huidige Ajax past is ook evident.
Tadic bij SH was een beetje als Shaquiri bij Stoke. Alleen had Shaquiri al bij Bayern gespeeld waardoor veel opvallender. Maar Shaquiiri is ook nog eens veel grilliger dan Tadic. Shaquiri viel natuurlijk ook meer op vanwege zn patent op supergoals.
Tadic vind een echt door en door boeiende speler. Technisch veel beter dan veel mensen 'zien'. En zo intelligent. Zonder twijfel beter als 10 of valse 9 dan als buitenspeler, maar hij kan iedere rol invullen voorin omdat hij verdomd slim is. Maar je hebt gelijk, Tadic past gewoon niet in de PL. Rennen en vliegen, powerplay and opportunisme. Toen SH nog goed voetbal speelde ging het nog, maar SH ging ook nog eens achteruit. Tadic gaf zelf aan motivatie te verliezen door het gebrek aan voetbal om hem heen.
0 0
insectenverdelg
Tadic was t koopje van t jaar.
6 0
ST
God bless Marc Netto en Dusan Tadic
8 0
Aad82
Tadic, onze topper!
6 0