Ten Hag verwacht geen verschuivingen: 'Zit er niet in'

GinoHaverkamp, 08-03-2019 om 13:50, 3934 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag verwacht niet dat het competitieschema nog een keer door elkaar gegooid wordt door de KNVB. Dat meldt de trainer op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met Fortuna Sittard.

'Er zijn wel wat afspraken over gemaakt. We kunnen verschuiven, maar dat zal er wel niet inzitten', zegt de oefenmeester vrijdag. Alhoewel Ten Hag dus geen grote verschuivingen verwacht, is het volgens hem wel mogelijk om tijdstippen te veranderen. 'Volgens mij zijn er afspraken gemaakt over aanvangstijdstippen. Maar we wachten eerst af welke tegenstander eruit komt en wat de speeldata van de Champions League zijn. Dan pas kunnen we eventuele stappen ondernemen.

Voorafgaand aan de tweede ontmoeting met Real Madrid (1-4) zou Ajax in eerste instantie de degens kruisen met PEC Zwolle, maar die wedstrijd werd door de KNVB uit het schema gehaald. Dit om Ajax rust en dus een optimale voorbereiding voor Real Madrid-uit. Ten Hag weet niet of dat vrije weekend hielp bij de 1-4 overwinning. 'Dat weet je nooit, ik denk van wel. Wij waren wel fris, waren scherp en fysiek ook fit.'

De kwartfinales van de Champions League worden op 9, 10, 16 en 17 april. Afhankelijk van de loting op 15 maart, wordt het speelschema bepaald. Rondom die data speelt Ajax in de Eredivisie tegen Willem II en Excelsior. Door de overvolle kalender wordt het lastig om de wedstrijden te verzetten naar andere dagen, maar Ten Hag hint dus op het verzetten van de tijdstippen van de wedstrijden. Zo neemt Ajax het 14 april om kwart voor vijf 's middags op tegen Excelsior. Dat duel zou eventueel eerder die dag gespeeld kunnen worden.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jollie18
Met alle respect maar deze tegenstanders moeten toch te doen zijn met andere spelers. Willem II uit niet maar Excelsior thuis wel. Kun je wel een paar reserves opstellen
0 0
Freddy Al
Ja, dat dacht Ramos ook.
0 0
Frankkie
Mensen zullen nu des te meer gaan zeuren, aangezien Napoli heeft gewonnen, en Nederland op de coefficientie lijst op de 11e plaats staat, en dus het doel heeft bereikt met de wedstrijd van PEC te verplaatsen.
Zeker wanneer Ajax al zijn wedstrijden weet te winnen tot aan de volgende ronde en dus op de nummer 1 positie staat, zullen die huilende lampies individueel als ware Mark van Bommeltjes zeiken bij de KNVB dat het competitie vervalsing zal zijn!
0 0
Hagmag
Ten Hagmag ook pleiten om deze wedstrijd te verschuiven naar zaterdagavond 13 april.
14 april is mijn vrouw jarig, de enige geldige reden voor mij om niet naar de Arena te gaan.
0 -2
blueberry
Alvast gefeliciteerd
0 0
Redrum
Paar duels een dag eerder zou wel uitkomst kunnen bieden. Nu maar hopen dat niet heel Nederland weer van slag is als er een potje van Ajax wordt verplaatst.
1 0