'Extra rust Ajax rond CL moeilijk verhaal'

BartVeenstra, 07-03-2019 om 08:05, 7340 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het valt nog te bezien of Ajax voor de kwartfinales in de Champions League extra rust kan krijgen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad donderdagochtend. De Amsterdammers hebben namelijk te maken met een 'moordend' schema en echt veel ruimte om te schuiven is er niet.

De eerste kwartfinale in de Champions League vindt plaats op 9 of 10 april. In dat geval zou er met de duels Willem II - Ajax (zaterdag 6 april) of Ajax - Excelsior (zondag 14 april) geschoven moeten worden. 'Maar het schema lijkt muurvast te zitten. Ook vooruit schuiven wordt lastig. Ajax speelt op 13 maart het inhaalduel met PEC en de week erop is er interlandvoetbal', schrijft de krant.

Woensdag werd al bekend dat de KNVB bereid is om wedstrijden van Ajax in de Eredivisie te verplaatsen. Of dat mogelijk zal zijn, zal de komende tijd moeten blijken. De Amsterdammers spelen op 9 of 10 april de heenwedstrijd van de kwartfinales, terwijl op 16 en 17 april de returns worden gespeeld.

Wedstrijdschema Ajax tot half april:

10 maart Ajax - Fortuna Sittard
13 maart PEC Zwolle - Ajax
17 maart AZ - Ajax
21 maart Nederland - Wit-Rusland
24 maart Nederland - Duitsland
31 maart Ajax - PSV
3 april FC Emmen - Ajax
6 april Willem II - Ajax
9/10 april kwartfinale CL
14 april Ajax - Excelsior
16/17 april return kwartfinale CL

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Nico kan echt mooi juichen!
0 0
020bornraised
Interlands zijn echt het ergste dat er is voor clubvoetbal
0 0
Redrum
Tering dit is niet normaal meer hoor. Vanaf 31 maart hebben we bijna elke 3 dagen een wedstrijd tot eind april. Dat is de prijs die je betaalt door succesvol te zijn en die achterlijke tering interlands zijn natuurlijk schandalig. Hoop dat de jongens dit vol kunnen houden. Het zou heel zuur zijn als die luizenploeg uit Eindhoven hier van profiteert.
0 0
Ajax27
Hiervoor heb je dus een brede selectie nodig. Op het middenveld en voorin maak ik me daarover niet zo'n zorgen. Achterin wel. Ik hoop echt van harte dat jongens als de Ligt, Tagliafico fit blijven. De andere 2 zijn op te vangen.
0 0
Redrum
Ja er zal toch af en toe wat gerouleerd moeten worden. Gelukkig gaat dat beter nu Ajax weer in de flow lijkt te zitten.
0 0
AFCAjax
"voedselvergiftiging", hele selectie in de ziekenboeg tijdens die interlands.
0 0
Bky
Die interlandperiode is totaal debiel. Gewoon allemaal afmelden.
1 0
masterrr
Afspraken maken met Koeman over onze talenten en ze daar waar het kan rust geven
0 0
Redrum
Gaat hem niet worden nee. Na de eerste wedstrijd kwartfinale hebben we Excelsior thuis. Na de return volgt Groningen uit. Mochten we halve finale halen spelen we na de eerste partij de bekerfinale en na de return thuis tegen Utrecht. De finale is pas 1 juni. Een heel druk programma, maar dit moet toch gewoon kunnen voor Ajax?
0 0
JariJari
De midweek voor de bekerfinale kan Willem 2 naartoe. Als we de halve finale halen verplaatsen we het wel weer.
0 0
Caparzo
Willem II uit kan toch ‘gewoon’ op woensdag de 27e?

Hebben we voor PSV al een wedstrijd in de benen en dat is na zo’n relatief lange interlandbreak alleen maar een voordeel.
0 0
jollie18
Gaat niet interland voetbal
1 0
Marcw1972
de wedstrijd tegen psv zou naar de zaterdag kunnen. dan kunnen ook de wedstrijden tegen emmen en willem ii met een dag worden vervroegd. Verder kan de wedstrijd tegen Excelsior naar de zaterdag.
0 0
chloorbestendig
Wat niet kan, kan niet. Ik irriteer me wel mateloos aan die kut interlands, laat ze dat carnavalsvoetbal lekker in de zomer doen en flikker lekker op tijdens het echte voetbalseizoen.
1 -2
JariJari
Volledig eens. Er is nations league toch? Schaf die hele kwalificatie af en schrijf league A en B landen autonatisch in. Meedoen aan een EK/WK? Zorg maar dat je promoveerd cq niet degradeerd.

Zijn er hier mensen die kwalificatiewedstrijden van Nederland kijken? :/
1 0
Djabber
Ik, maar dat is meer vanwege het feit dat een rollende bal leuker is dan 'Teen Mom OG' op MTV. Ik heb zo'n schurft hekel aan die interland onderbrekingen steeds.
1 0
jollie18
Ben wel benieuwd wat ze met de bekerfinale gaan doen als Ajax de halve finale haalt en op dinsdag 7 mei moet spelen. De wedstrijden gewoon laten staan hoe ze nu zijn het is niet anders
0 0
Ajacied33
Het is Ajax- Pec en niet andersom. Gewoon je internationals niet afstaan..
3 0
Labrador
Voor vriendschappelijke potjes zeker niet
2 0
Tecmessa
Het zijn EK kwalificatie wedstrijden...
0 0
JariJari
1tje maar. Fuck die wedstrijd.
0 0
Jornnn
Inderdaad. Dat kan ook wel een x zonder Ajacieden. Juist in het belang van het Nederlandse voetbal.
0 0
behangdelul
Weer dat domme schijtinterlandvoetbal. Daar zit ik dus echt niet op te wachten he....Kunnen we geen PSVértje doen en de spelers laten banken met een "blessure"?
1 0
Djabber
Echt hé. Ik denk dat de hele selectie te kampen heeft met een buikgriepje op dat moment. Doktersadvies: thuis blijven en rustig trainen.
1 0
MankeNelis
Het AD zit er wel vaker naast.
0 0
Jari_held
Bekerfinale verplaatsen
1 0
JariJari
Of afmelden. Bij Feyenoord krijgen ze dan geheid een hartverzakking :P
1 0