De Wit genoot: 'Alleen de Ajax-fans gehoord'

BVeenstra, 06-03-2019 om 08:45, 5724 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Dani de Wit kwam dinsdagavond een nieuwe droom uit. De middenvelder, afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, viel tijdens de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen Real Madrid zo'n twintig minuten voor tijd in. 'Dit maak je niet heel vaak mee', zegt hij tegenover AT5.

De 1-4 zege voor Ajax was niet onverdiend, maar weinig mensen zullen van tevoren hebben gedacht aan een dergelijke uitslag. 'Van tevoren hoop je het wel en ga je er vol voor met z'n allen, maar dat het dan zo uitkomt en dat er 1-4 op de borden staat, had niemand verwacht.'

Op het moment dat De Wit klaarstond voor een invalbeurt, scoorde Lasse Schöne op schitterende wijze raak uit een vrije trap. 'Die raakte hij wel héél lekker. Ik was met Alfred (Schreuder, red.) de spelsituaties aan het doornemen, we kijken op en hij vliegt zo in de kruising. Dat was wel even genieten. Een hartstikke mooi moment', aldus De Wit, die dus niet bij 1-3, maar bij 1-4 inviel. 'Dat is wel wat safer. Ik probeerde zoveel mogelijk de bal te krijgen en te genieten van het stadion. Dit maak je niet heel vaak mee.'

Na afloop was het dan ook feest in de kleedkamer van Ajax. 'De muziek gaat een tikkeltje harder. Dusan is wel aardig op dreef, om het maar zo te zeggen. Hij is wel een gangmaker ja, zeker', grapt De Wit, die overdag al genoot van de filmpjes van de Ajax-fans op het plein in Madrid. 'Dat is genieten, voor die mensen doe je het. Nu gaan ze ook negentig minuten lang los in het vak. Ik heb alleen de Ajax-fans gehoord en dat zegt genoeg als er tachtig duizend mensen zitten. Een cijfer voor de fans? Een tien!'

 
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koenos1
Dani viel wel erg goed in hoor
1 0
Murtagh
onze draufganger
2 -1
AFCA.
Is toch geniaal dat je over 40 jaar kunt vertellen dat Dani de Wit in het veld kwam bij Real Madrid - Ajax toen het 1-4 stond
3 -1
AFCA1510
Laat staan als je zelf Dani de Wit bent.
6 -1
paulis
Mooie vent
1 -1
Bky
Legendarische wissel.
3 -1
Rentokill
Zeer nuttige speler dit. Type Wouters/Poulsen/Enoh. Heb je ook nodig in je team af en toe. Het is jammer dat er nog zoveel op het spel staat. Anders had je de opvolgers die al in huis zijn (Labyad, de Wit, Eiting, Bande, Schuurs, Magallan, etc) eerder kunnen brengen. Nu moeten we vol dr op en alles winnen.

Een andere invaller: Veltman ben ik benieuwd wat Ajax van plan is met hem. Nog een jaartje blijven? Dan moet ie wel een schepje er bovenop nog. Je zag nu dat hij met een hele andere instelling de wedstrijd in ging. Het leek wel alsof hij nog dacht dat we Frank de Boer voetbal speelden. Consoliderend, balbezit, temporiserend... terwijl de rest juist on fire was.
3 -4
geDaante
Totale onzin, De Wit heeft niet meer gerend of gebikkeld dan de spelers die al de hele wedstrijd erin stonden. De Jong is de beste voetballer, maar heeft ook het hardst gewerkt.

Opvolgers? Alleen Eiting en Schuurs zie ik als mogelijke toekomstige vast Ajax 1 spelers.
2 -1
BrandjeXL
Niks totale onzin want toen hij erin kwam had Ajax wel weer de grip. Dat kan zeker door vermoeidheid van anderen komen maar elke selectie hoort minimaal een zo'n speler te hebben. Als je dan vervolgens Eiting als potentiële basisspeler ziet kan ik je helaas niet serieud nemen.
0 -1
geDaante
Ik zeg 'mogelijke', Eiting heeft de techniek, het voetballend vermogen en het in- en overzicht, het is de vraag of hij het fysiek gaat trekken en zijn traagheid van lopen voldoende kan compenseren.

Ajax ging met Dani de Wit wat meer achterover leunen, tegenhouden, dat is niet meer grip krijgen. Nogmaals, Dani de Wit struinde maar wat rond, deed niets meer dan een andere speler. Met bijvoorbeeld Van de Beek een linie terug, Tadic op 10, Dolberg in de spits had je voetballend beter gestaan en misschien nog wel een doelpunt kunnen maken.

Waarom hoort een selectie zo'n speler te hebben? Ik vind het maar loos gepraat eerlijk gezegd. Ajax heeft dit alles bereikt zonder zo'n type.
1 0
Aeter
Klopt, maar een Dani de Wit kan wel fijn zijn als het voetballend niet wil en de mentaliteit even een boost nodig heeft. Ik zie hem ook niet basisspeler worden, zelfs geen volwaardige reserve. Maar een aanjager, die in het laatste kwartier nog even vol gas geeft.
0 -1
geDaante
Ik zie geen boost met hem, hij deed werkelijk niks meer dan zijn medespelers, die er al een hele wedstrijd op hadden zitten. En als het voetballend niet wil, ga je zorgen dat het voetballend wel of meer wil, en ga je niet richting afbraakvoetbal.
0 0
Web
Dat is ook gewoon zijn taak, daarvoor zit hij bij de selectie.
Het weet zijn plek heel goed.
Zal nooit basis worden.
Gisteren meer als gun factor denk ik?
Maar uit tegen Bayern toen Ajax de druk er niet op kon houden, was hij erg belangrijk
0 -1
De Stift
Eens met je analyse van De Wit, maar oneens over Veltman. Die viel echt prima in. Won zijn duels, zat er kort op, had een drang naar voren. Je moet niet vergeten dat Ziyech toen Veltman inviel al lang aan het genieten geblazen was. Die wilde ineens met elke actie weer beslissend zijn. Dan kan je als back ook niet echt opkomen...
9 0
Jaridebeste
Precies. Veltman viel juist goed in. En Ziyech was idd alweer bezig met proberen te scoren uit allerlei (onmogelijke) posities.
3 0
gi0vanni
Hem gewoon de wedstrijd van vorig jaar in Amsterdam tegen PSV laten zien. Die instelling en werklust en dan zo snel mogelijk de bal aan iemand geven die er wat mee kan. Dan is hij nog bruikbaar. Mazraoui is er de eerste wedstrijd in de kwartfinale niet bij dus Veltman maar klaar stomen.
0 0
altijdwelwat
Moet niet gekker worden De Wit een nuttige speler noemen , en Veltman Frank de Boer voetbal verwijten. Dan speelt de Wit Hans de Koning voetbal.....en stop aub met het vergelijken met Wouters , dat was een tactisch meesterbrein met een functionele techniek waar de Wit alleen maar van kan dromen.
2 0