Mazraoui: 'Wist zelf niet of bal in of uit was'

GinoHaverkamp, 06-03-2019 om 08:45, 6945 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Noussair Mazraoui speelde tijdens de wedstrijd tussen Real Madrid en Ajax een sleutelrol bij de 0-3 van Dusan Tadic. Voorafgaand aan de goal hield hij de bal bij een tackle net binnen het veld, waarna de Serviër kon scoren.

Het was niet goed te zien of de bal ook daadwerkelijk binnen bleef en dus ging scheidsrechter Felix Brych in overleg met de VAR. Uiteindelijk werd de treffer goedgekeurd. Mazraoui voor de camera's van AT5: 'Ik wist zelf niet goed of die in of uit was. Ik maakte die sliding en dacht eraan om die bal binnen te houden. Zij denken dan dat die uit is en dan ging ik gewoon doorspelen. Toen we scoorden dacht ik ook dat ze ernaar gingen kijken. Dat duurde lang, maar het werd uiteindelijk toch een doelpunt.'

De rechtsachter is zich erg bewust over wat hij en zijn teamgenoten teweeg hebben gebracht in de voetbalwereld. 'Dit is geschiedenis. Ik heb er geen woorden voor. We hadden zeker hoop op een stunt. En die stunt kwam er, maar zonder hoop hadden we het niet kunnen doen. We kwamen heel vroeg op 0-1 en dat was wat we wilden. En vanaf toen ging het publiek erachter staan, geweldig.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Afkeuren zou een slechte zaak geweest zijn. De VAR mag ingrijpen bij goals, oké, maar dit was zo lang na de bewuste actie.. Wat nou als de bal in was gebleven, maar Tadic had een tot dan toe onopgemerkte overtreding begaan die de VAR nu ook zag op de beelden. Mocht hij dan ook afgekeurd worden? Lijkt me een beetje doorschieten dit...
0 0
fanforeffer
Het is idioot dat de grensrechter ,die op de lijn staat,wordt overruled door de VAR die het niet kan zien . Dit is ook een vorm van matchfixing.ze durfden het niet aan om hem af te keuren.
0 0
Murtagh
helaas mist hij de wedstijd in de kwartfinale. Ik denk dat je beter veltman op kan stellen. Kristensen is gewoon niet goed genoeg
2 0
EKS
of anders misschien zonder (in 3-4-3 formatie).
0 0
KlasseLasse
dat zou ik niet doen
0 0
Ajacied33
Matige eerste helft van Mazra, maar in de 2e helft goed herpakt. Trots op je jongen
1 0
EKS
wat is matig als je tegen de absolute wereldtop onder druk staat te verdedigen als (van nature) meer aanvallend ingestelde middenvelder.

je moet het wel een beetje relativeren.
2 -1
DarkDefender
Ondanks dat hij niet zijn beste wedstrijd speelde, was deze actie toch wel illustratief voor de wedstrijd. Hij gooide echt heel zijn ziel en zaligheid er in om die bal binnen te houden.
2 0
behangdelul
Gelukkig liep er gisteren een echt fantastische scheidsrechter. Die man heeft echt heel weinig fout gedaan.
12 -1
Van Reenen
En ik ben blij dat de UEFA geen grensrechters wissel heeft toegestaan.
0 0
1738
mee eens
1 0
KlasseLasse
ja hij liet lekker door spelen! dat maakt de wedstreid een stuk aangenamer
1 0
gi0vanni
En hij floot gelukkig 2 kanten op, dus dat was prima. In Nederland hebben we een heel naar mannetje die ook lang laat doorspelen maar dan alleen in het voordeel van de tegenstanders van Ajax. Hij is ook voor Twente. Slechtste scheidsrechter aller tijden. Ene Bas N***huis.
3 0
Bullmajor
Je bedoelt Bas Naaihuis, zeker
0 0
Rentokill
WTF heeft de VAR er mee te maken. Het is de beslissing van de grensrechter dat was de enige die het helemaal kon zien. Daarom staat hij daar namelijk. Het doelpunt was ik weet niet hoeveel balcontacten later.

Gaat de VAR dan ook ingrijpen als er geen doelpunt maar een vrije trap van was gekomen?

Als het doelpunt (onterecht, want er was geen zekerheid) afgekeurd zou zijn dan zou dat een 'jurybeslissing' zijn geweest. Was de geloofwaardigheid van de UEFA t.o.v. Real nog ernstiger in het geding gekomen. Ze hebben wat mij betreft nu de schade (slechts) beperkt.
1 0
Superjan
Als antwoord op je vraag: nee. De var mag alleen ingrijpen bij doelpunten en rode kaarten. En zoals off hieronder al zegt: er wordt teruggekeken tot het laatste moment dat het spel stil ligt.

Tegen Feyenoord mocht de var niet ingrijpen bij die onterechte corner, want het ging om een corner en niet om een doelpunt. Zodra de corner wordt genomen is het spel hervat en kan niets wat daarvoor gebeurde nog reden zijn om een doelpunt te annuleren.
1 0
BrandjeXL
Klopt. Ik meen Ajax - Az dat er van ons een goal werd afgekeurd omdat er tien seconden eerder ergens een overtreding zou zijn gemaakt. Persoonlijk vind ik, als er daarna nog zoveel balcontacten zijn, de VAR doorschiet. Tegen Feyenoord keek de VAR alleen of het wel of geen pingel was waar heel Rotterdam denkt dat de VAR ook in mocht grijpen bij een corner.
0 0
Bullmajor
Ook daar was geen 100% zekerheid dat de bal via tadic ging, en niet weer via voetje Clasie. Het had er zeker wel alle schijn van.
0 0
SPLNDD
Ik snapte het ook niet helemaal. Laatst tegen Feyenoord (met die onterechte corner) werd er gezegd dat de VAR dit niet kan corrigeren. Uitbal lijkt mij dan ook niet?
0 0
off
De var kan terugkijken of het een doelpunt is tot het laatste dode spelmoment. Hij kan dus wel kijken of de bal over lijn was, maar mag niet zeggen wie hem als laatste raakte wanneer de scheids de verkeerde kant op heeft gefloten.
3 0
VoorMokum
Zolang er geen camera recht langs de zijlijn staat kan je nooit met de VAR ingrijpen want dan kan je het simpelweg niet zien. Staat ook niet voor niets een grens.
0 0