[Update II] Salzburg doet Nederland pijn

FinnDekker, 14-03-2019 om 20:50, 56916 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De 1-4 zege van Ajax is niet alleen geweldig nieuws voor de Amsterdamse club zelf, maar ook voor het totale Nederlandse voetbal. De overwinning zorgt er namelijk voor dat Nederland op de UEFA-coëfficiëntenlijst concurrent Oostenrijk weer voorbij is en nu op de ontzettend belangrijke plek elf staat.

Alleen bij een zege van Ajax zou Nederland Oostenrijk passeren op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Daarnaast leverde het bereiken van de kwartfinale een bonuspunt op. Nederland heeft nu 31,233 punten, terwijl Oostenrijk nu op 30,850 punten staat. Volgens Voetbal International heeft Nederland plek elf nu dan ook stevig in handen.

Oostenrijk heeft met Red Bull Salzurg in de Europa League nog één ploeg actief op Europees niveau. De club moet het in de achtste finales van dat toernooi opnemen tegen Napoli. Plek elf is belangrijk, omdat dat land in 2020/2021 zeer waarschijnlijk de landskampioen mag afvaardigen in het hoofdtoernooi van de Champions League. Dit gebeurt wanneer de winnaar van het miljardenbal van het seizoen ervoor zich ook via de eigen competitie plaatst voor de Champions League. Mocht plek elf gehandhaafd worden, plaatst de Nederlandse bekerwinnaar van het seizoen 2019/2020 zich direct voor de groepsfase van de Europa League. 

Update - 23.05 uur (7 maart 2019) - Verlies RB Salzburg is goed nieuws

Red Bull Salzburg heeft donderdagavond de heenwedstrijd in de Europa League verloren. SSC Napoli won met ruime cijfers: 3-0. De Oostenrijkers pakten daardoor geen punten en dus staat Nederland nog op de elfde positie op de UEFA-coëfficiëntenlijst. Volgende week donderdag is de return. Verliest Red Bull Salzburg dan opnieuw, dan is het uitgeschakeld en kan Oostenrijk niet meer over Nederland heen.

Update II - 20.45 uur (14 maart 2019) - Oostenrijk naar elfde plek door winst Salzburg

Oostenrijk heeft de elfde plek veroverd donderdagavond. Red Bull Salzburg werd weliswaar uitgeschakeld in de Europa League door SSC Napoli, maar won wel in eigen huis. Door de winst gaat Oostenrijk op de coëfficiëntenlijst over Nederland heen en dus is de Eredivisie het felbegeerde directe ticket voor de groepsfase van de Champions League kwijt. Vooralsnog, want bij minimaal één gelijkspel van Ajax in de kwartfinale zijn de rollen weer omgedraaid. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Minsc
Nothing on the hand. We winnen 2 keer van Man U en hebben dan punten zat!
Edit: Juventus.
0 0
driesterren***
Komt wel goed schatje! :-)
0 0
Ruff Rhythim
Correctie: psv, feynoort, az etc. doen Nederland pijn !
2 0
Ajax27
Inderdaad... als die clubs nou eens orde op zaken stellen en met rigoreuze financiele en commerciele plannen komen om de aansluiting met Ajax en Europa weer te vinden. Het is gewoon erg treurig op dit moment.

Iedereen heeft de afgelopen jaren zitten janken op Ajax, dat Ajax geen geld uitgaf, geen prijzen won, blablabla... tjah, hier noemen ze dat beleid. Beleid waardoor we nu financieel ver boven alles en iedereen uitkomen. Beleid waardoor we nu in staat zijn om het salarisplafond te verdubbelen, spelers van 15-25 miljoen te halen. Beleid waardoor we in 1 jaar 45 miljoen kunnen uitgeven met een doel om CL te behalen. Nou dat doel is ruimschoots gehaald. Nu is het doel om weer een top-20 Europese club te worden. Op plaats 23 zijn we al erg dichtbij dus ook dat is realistisch. Dus clubs... wake-up call, kom met een meerjaren plan en zoek die aansluiting.

...kan Ajax ondertussen de komende 7 jaar Kampioen worden :-)
0 0
Rdk1983
Wat suf. Uitgeschakeld team wint 1x en dan gaat matig voetballand als Oostenrijk meteen over NL heen waar nog wel club mee doet. Weer een raar verhaal dit.
0 -1
Mocrodammerr
loting cl is gelekt. wij loten liverpool
1 -1
MPAjax
gelekt >.< geniaal
1 0
amthree
En juve tegen porto dus je weet wie de uefa als kampioen wil zien.
1 -2
MPAjax
de hot ball moet wel weer eerst in de hand blijven en gezien worden of gaan ze daar wat voor bedenken? zetten ze er een bordje voor de bowls op bal hoogte en verbieden ze camera's :'D
0 0
MrPink
Die punten worden toch weer verneukt straks. Az of die kakkies gaan het weer verkloten.
0 -1
JanTa
En toch is het heel raar dat clubs uit de EL de zelfde aantal rankingpunten per wedstrijd krijgen als clubs uit de CL.
2 -1
3*stars*3
Klopt maar ook door EL seizoen van 16/17 staat Nederland er nog goed voor.
Zonder die punten, was het nu helemaal om te janken.
1 -1
0h0Litmanen0h0
Volgens mij zijn er meer bonus punten in CL.
2 0
BrandjeXL
Waarom is dat raar? Een ieder speelt toch op zijn niveau. Dan ga je landen met drie/vier clubs in CL toch nog meer bevoordelen!
1 0
BrandjeXL
Simpel op te lossen allemaal maar of het gaat gebeuren? Denk het niet maar waar de coëfficiëntenlijst nu per land gaat moet dat per club gaan gelden. Waarom zou andere clubs moeten meeliften op onze prestaties. Hoe gek is het dat een team wat twee jaar geleden de el finale speelde en dit jaar kwartfinale Cl bij een kampioenschap voorrondes moet spelen. Ook ben je van het gezeur af, wanneer een eendagsvlieg zoals Feyenoord kampioen wordt geen voorrondes hoeft te spelen maar daar niks aan heeft bij gedragen. Of zoals een Leicester. Die worden kampioen, hebben nooit Europees gespeeld maar zijn direct geplaatst omdat andere Engelse clubs voor hen de punten binnenhalen. Het enige wat probelemen kan geven is dat het lastiger bepalen is hoeveel clubs van welk land er mee mogen doen.
1 -1
swing
Op naar de triple.
1 0
Schip
Natuurlijk hebben ploegen als AZ, PSV en zeker Feyenoord het laten liggen op een soms belachelijke manier, maar de weging van punten klopt niet. Een EL overwinning zou hooguit driekwart punt mogen zijn tegenover een CL van overwinning.
2 -4
BrandjeXL
Dat ben ik niet met je eens want elke club speelt op zijn haar niveau en zo wordt het gat tussen de landen nog groter. Je zou wel extra punten kunnen geven wanneer je wint van clubs die hoger op de ranking staan.
2 -1
Habalaski
Ene kant ja, andere kant maakt dat het gat tussen de toplanden en de rest nog groter.
3 0
Farry
Dfggg
0 0
Freddy Al
Dat ene punt moet toch wel te doen zijn voor ons, nu hopen dat de rest an de Europese deelnemers het ook eens vanaf het begin serieus oppakt.
1 0
Ajax114
Mag hopen dat PSV en Feyenoord de groepsfase EL gaan halen. Zien trouwens dat Inter helemaal niet zo top is. Staan vijfde in Italie en achter tegen Frankfurt.
0 0
Stroeve
Dit kunnen we natuurlijk niet seizoen na seizoen volhouden. Ook wij zullen wel eens pech hebben. PSV, Feyenoord, AZ, letten jullie in het vervolg beter op?
6 0
BGB
Ajax to the rescue
5 0
Mario65
Dus... wederom is het spannend voor het Nederlandse voetbal en weer is het Ajax die de boel moet redden.
AZ, 010 en Pisvee zijn de aanfluitingen die zich rot moeten schamen.
Maar wel weer evt. profiteren van de club die hun afgunst mag ontvangen.
12 0
Tinus
Een feilloze omschrijving van de situatie.
0 0
Beer
Als je je plicht wil uitvoeren, moet je ook kunnen voetballen.
0 0
mgtow
Als je teveel kritiek hebt op de scheids breng je het voetbal in diskrediet. Hoe noemen ze dan de Europese wanprestaties van Feyenoord, PSV en AZ?
4 0
DeBaller
Krankzinnig natuurlijk dat alleen Ajax ff Nederland boven Oostenrijk houd.. Wat een punten hadden we dit jaar kunnen hebben zeg als ook AZ, Fey en Pisvee hun plicht gedaan hadden..
10 -1
JariJari
Ach Salzburg haalt ook alle punten voor Oostenrijk. Feyenoord is net Lask en PSV net Austria Wien.
3 -2
Ajax114
Klopt, mede doordat PSV zich enkel focust op de competitie.
0 0
Rockpotje
Rapid heeft wel de EL poule overleefd, dat zou Feyenoord ook elk jaar gewoon moeten doen.
1 0
Bullmajor
Die wensen alleen hun plicht uit te voeren als ze tegen Ajax spelen.
2 -1
Kees999
Dat maakt de positie die PSV innam toen de KNVB de competitiewedstrijd uitstelde met PEC des te pijnlijker voor PSV. Commentaar hebben maar uiteindelijk wel ervan profiteren mochten ze 2020/2021 kampioen worden. Achteraf, wat hebben PSV, Feyenoord en andere NL clubs het extreem slecht gedaan met als dieptepunt Trencin - Feyenoord.
10 -1
3*stars*3
PSV en die schijnheilige fans moeten zich schamen.
Altijd afgeven op Ajax en in complottheorieën denken.

Moet er niet aan denken dat ze profiteren door EU prestaties van Ajax.
Ja ze hebben in 15/16 ook geprofiteerd maar daarna?
16/17 4e in de poule met 2 puntjes.
17/18 geen EU voetbal.
18/19 weer 4e met 2 puntjes.

Laat hun het maar proberen zoals Ajax om 3 voorrondes te overleven...
6 -1
Ajax114
Gun ze zo die drie voorrondes. Denk dat ze de eerste niet eens overleven.
0 0
ajax4lifebaby
Damn dat is wel ziek, we hebben gewoon in ons eentje Nederland weer terug naar plek 1 gebracht.
2 -1
uefasucks
Twee jaar geleden de EL finale gehaald.
Vorrig jaar helaas jaar van Nouri.
Dit jaar alweer de kwartfinale gehaald en wie weet nog meer.
Dus Ajax heeft praktisch in zn eentje gerepareerd wat andere stuk hebben gemaakt.

Ironisch genoeg zal dat schijt PSV wel weer net kampioen worden en profiteren van de verdiensten van Ajax.
0 -3
Bky
PSV gaat echt geen kampioen worden hoor.
1 -2
jollie18
Nou als Ziyech en de Jong zondag exht niet mee kunnen doen dan gaat Ajax daar de titel verspelen.
0 -1
afcas
bevalt het daar in eindhoven?
0 0
jollie18
Ben niet voor PSV. Ben ajacied maar zonder hen heb ik er geen vertrouwen in
0 0
afcas
bevalt het daar in eindhoven?
0 0
Ajax#1900
Blijf hier aub weg met zo'n instelling
0 0
jollie18
Jij hebt toch ook gezien dat het gisteren niet best was
0 0
Dick
Verder wel een leuk leven ?
0 0
Mokumnorth
Hoe weet je dat zo zeker? Ik denk dat er een grote kans is dat Ajax punten verspeeld of blessures krijgt door het drukke programma.
1 0
Truth
In de laatste zin staat dat rb Salzburg moet verliezen om uitgeschakeld te worden. Neem aan dat uitgeschakeld worden voldoende is, toch? Als ze bijvoorbeeld thuis met 1-0 winnen maar niet doorgaan, levert dat Oostenrijk dan nog punten op vanwege die overwinning, of kost het ze dan alleen punten vanwege de uitschakeling?
0 -1
Ajax-4-ever
Winst is 2 punten delen door 5 is 0,4. Dat is genoeg om ons weer voorbij te gaan, dus gelijkspel of verlies is noodzakelijk.
1 -1
Truth
aha, dank je
0 0
BobaAjax
Maar wij pakken ook nog punten!
0 -1
Amsterdamsetrots
Mooi! Nu kampioen worden en er zelf van profiteren. PSV verdient het niet om op CL niveau te acteren.
8 -1
mvdk
Gewoon de CL winnen.
1 -1
JariJari
Gaat om het jaar erna. Komend jaar 2 voorrondes voor de kampioen en 3 (moeilijkere) voorrondes voor de nummer 2.
5 -1
Mario65
Lekker dat Napoli heeft gewonnen.
Nu nog even de return afwachten maar het ziet er goed uit voor de coëfficiëntenranglijst
Ik denk niet dat Salzburg dit kan keren.
Dan mag die hele ondankbare klote eredivisie Ajax op hun blote knieën bedanken....
Maar de afgunst en jaloezie naar Ajax zal wel weer de overhand nemen.... zo typisch Nederlands
8 -1
Wheelie
Als wij dit jaar de Champions League winnen, zijn we sowieso direct geplaatst. En haalt Oostenrijk ons niet meer in :-D
5 -1
Mario65
Dan regelen we dat even :-p
0 -1
3*stars*3
Nu Kampioen worden en rechtstreeks CL in.
Ajax heeft het op eigen kracht gedaan voor NL.
Qua team en veldspel, gewoon de beste van NL en ze moeten nu wel sportief oogsten.
5 -1
JanTa
Het is nu weer aan Ajax om verder uit te lopen zodat andere het volgend seizoen het weer gaan verknallen. Die tendens is al jaren zo en helemaal PSV die bewust EL wedstrijden liet schieten omdat het financieel niet aantrekkelijk was.
1 -1
Ajax114
Dit is klaar voor Oostenrijk. Gaan ons niet meer voorbij. Klasse gedaan Ajax !!
0 -1
lm
Pisvee Feyenoords parasieten zijn het kunnen zelfs niks in Europa en maar steeds kampioen worden omdat Ajax steeds het langst Europees speelt gewoon regel maken Ajax haalt de punten dan mag die ook in CL spelen en laat pisvee maar voorronde spelen en die kut Calimero’s clubbies altijd 150% spelen tegen ons sn tegen pisvee het niet kunnen opbrengen dat plastic Heracles ook altijd gek word je der van
0 -4
3*stars*3
Toch zie ik na winterstop dat teams beter staan tegen PSV en er vol voor gaan.
Heerenveen, Emmen, Utrecht en Fey wisten allemaal een punt te pakken.

Vooral zonde dat Ajax zwak uit de winterstop kwam.
Maar beter in januari zo kloten ipv maart/april.
Staan nog paar pittige potjes op het programma maar ik geloof dat de boys nu wel beseffen dat het nu moet gebeuren.
Moet er toch niet aan denken dat je Oostenrijk voorbij gaat en dat die laffe boertjes profiteren!?
1 -1
lm
Klopt idd maar vrees toch dat het weer pisvee word snap het elk jaar niet maar toch word pisvee bijna altijd kampioen door Ajax hoop dat ze zo blijven spelen als tegen real maar denk dat tegen Fortuna weer een saad piot word
0 -2
Bjorn
Dat ziet er goed uit. Wat interessant zou zijn om te weten: stel Salzburg wint volgende week maar gaat niet door (bijv. door een 1-0 of 2-1 winst), haalt Oostenrijk ons dan wel of niet in?
1 -1
MH1988
Bij winst voor Red Bull halen ze ons weer in. Dan heeft Ajax 1 gelijkspel nodig in de kwartfinale en zijn we er weer langs. Gelijkspel is te weinig voor Oostenrijk. Dus tenzij Red Bull die 3-0 wegwerkt denk ik dat het wel gedaan is.
0 0
soewares
En maar zeiken over ajax.. Iets dankbaarder mag
2 -1
Koningtoto
Het is echt om te janken. Nja om te lachen, ik lach om feyenoord en ook om psv. Meeliften op de club die ze het meest haten. Ik zou nooit meeliften op iemand die ik zou haten, dat gaat tegen je eer in, blijkbaar hebben ze geen eer. Mooi toch?

https://www.youtube.com/watch?v=oQ6nkVEdG3k
1 -1
Mario65
Geen eer en een karakter om op te kotsen
Zo zie ik de meelifters en altijd klagende profiteurs.
0 -1
Koningtoto
Dank je wel Ajax zou je denken. Ik zie al weer allerlei calimero berichten voorbij komen dat het allemaal niet eerlijk is dat er wedstrijden worden verplaatst(welke dan losers) Ik ben geen hater, maar van mij mag Ajax zeggen, joh geef ons 500 miljoen en doe al die punten weg.
0 -1
insectenverdelg
Dank je wel Ajax? Dank je wel Zwolle. die heeft heel coulant zomaar hun wedstrijd aan de kant geschoven....
0 -1
Koningtoto
Ja, zonder slag of stoot hun extreem belangrijke wedstrijd verschoven. Diep respect voor PEC en vooral voor Japie Stam, de grootste trainer aller tijden, dat gaan we over 1 jaar zien.
0 -1
Rik428
Nu maar hopen dat Napoli daar ook nog even een gelijkspelletje veiligstelt
0 -1
insectenverdelg
als salzburg thuis wel wint moet Ajax nog steeds 1x een gelijkspel halen. Als je dan nr. 1 staat in de compwtitie is dat een wedstrijd in een wedstrijd
0 -1
Rik428
Het heeft alleen geen betrekking op deze competitiejaargang, als we aan het eind van dit jaar de elfde plek in handen hebben dan gaat de kampioen van VOLGEND jaar rechtstreeks de CL in, mits de CL winnaar van VOLGEND jaar zich ook dat jaar via de competitie plaatst voor de groepsfase van het daaropvolgende jaar
0 -1
insectenverdelg
daar hrb je een punt. Zat verkeerd te denken daar.
0 -1
N-ajax
Dat laatste is in de praktijk op zich wel een garantie
0 -1
Raydo
*kuch* Liverpool 2005...
0 -1
Rockpotje
2005 man, dat is veertien jaar geleden. Zegt genoeg.
0 -2
Caparzo
Napoli is over 2 wedstrijden normaliter een maatje te groot voor Salzburg, dus goede hoop dat die eruit vliegen en wij 11e blijven. Wij hebben sowieso nog 2 potjes voor de boeg ook.

Dus directe plaatsing EL (bekerwinnaar of verliezend finalist) en CL (kampioen), sowieso 2 van de 5 in Europa. De nummer 2 van de ED dringt alleen met geluk in de loting door tot het CL-hoofdtoernooi, maar plaatsing EL is realistisch, 3/5 is redelijk goed voor NL. Mocht het heel erg meezitten glipt er wellicht nog een ploeg door de voorrondes EL en haal je zelfs 4/5.

Daarom is die 11e plek zo vreselijk belangrijk, zodat wij het niet meer bijna helemaal alleen moeten doen. Met 3 of 4 teams in Europa worden er sowieso wel ergens puntjes gesprokkeld, elk punt telt.
1 0
JohnnyD
Er uit vliegen kan nog steeds met een overwinning van ze.
0 0
Bensco
Willem fucking 2 de groepsfase van de Europa league in dus, tenminste ik ga er vanuit dat wij kampioen worden en de beker pakken. Laat de KNVB dan hier ook beleid doorvoeren en dit gewoon resoluut weigeren.
0 0
trodat4030
Goed lezen, bekerwinnaar van 2019/20, niet van 18/19. Of weet jij nu al dat W2 volgend seiz de beker wint? Dan zet ik er ff een tientje op ;-)
2 0
JariJari
Nee hoor, alleen bekerwinnaar kwalificeert zich voor Europees voetbal. Oh en deze lijst is voor de kwalificatie volgend jaar eredivisie 19/20, voor Europees 20/21).
2 0
Rentokill
Vooral de reactie van PSV directeur was om te huilen van het lachen. Eerst het argument dat ze 'dachten' dat dit voorstel pas volgend jaar in zou gaan (Terwijl nu de 11 plaats in het geding was).

En daarna het argument dat Ajax verloren had en geen enkele kans zou maken.

PSV: De club die nooit uitgaat van eigen kracht maar het moet hebben van nadelen van de tegenstander...
6 0
MNJ7
Wat een wedstrijd gister reclame voor Ajax hoor heel de wereld heeft dit kunnen zien wat ben ik trost op die jongens pff.

2 0
ratje
Weet iemand precies hoe die puntentelling is? Als red bull nog een ronde doorgaat, halen ze Ajax dan weer in?
0 0
Raydo
Algemeen: overwinning = 2 punten, gelijkspel = 1 punt, plaatsing kwartfinale/halve finale/finale = 1 punt. Deze punten worden gedeeld door het aantal clubs dat dit seizoen namens het betreffende land meedeed aan Europese competities (zowel voor Oostenrijk als Nederland is dat 5).

De overwinning gisteren leverde Nederland dus 0.6 punt op: 0.4 voor de wedstrijd, 0.2 voor doorgaan naar de kwartfinale. Dus ja, één overwinning van Salzburg (0.4 pnt) voldoet voor Oostenrijk om weer boven Nederland te komen.

Zo 'stevig' heeft Nederland die 11e plaats dus niet in handen.
2 0
ratje
Thanks!
1 0
trodat4030
Ja wacht ff, wij spelen ook nog en kunnen ook nog punten scoren...
0 0
Raydo
Maar wij 'lopen voor' op Salzburg, die wedstrijden die ze nu tegen Napoli moeten zijn ook 8e finales en zijn als het ware hun inhaalbeurt.

Gaat RB Salzburg door, dan staat Oostenrijk sowieso weer boven NL.
0 0
JariJari
Gelukkig hebben ze Napoli geloot.
0 0
M.Olsen
Maar PEC vind zichzelf groter toch?

De 3 wedstrijden die PEC nu achter elkaar speelt zijn samen niet zo intensief als gisteren.

AJAX AMSTERDAMMMMM!!!
7 0