Stam ziet zichzelf geen trainer van Ajax worden

BVeenstra, 02-03-2019 om 08:20, 10587 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jaap Stam ziet zichzelf niet zo snel hoofdtrainer worden bij Ajax. Dat vertelt de huidig trainer van PEC Zwolle in een interview met De Telegraaf. 'Niet dat ik dat niet wil, maar ik denk dat de beeldvorming daarover heel anders is bij Ajax.'

'Dat is mijn idee een beetje. Het is ook niet dat dat een must is', vervolgt Stam, die uiteindelijk wel naar de top wil. 'Soms moet dat via een omweg. Dat is in mijn geval zo. Ik heb door een ander carrièreverloop niet de kans gehad, zoals andere trainers binnen Ajax, PSV en Feyenoord. Het is niet zo dat ik daar vanuit de jeugd een hele tijd gespeeld heb, er vervolgens als trainer ben ingestapt en als kind van de club een kans als hoofdcoach heb gekregen. Je moet werken aan jezelf en de kans krijgen je alsnog te laten zien.'

In hetzelfde interview gaat Stam ook in op de verplaatsing van het duel tussen Ajax en PEC Zwolle. In eerste instantie zou die wedstrijd zaterdagavond 2 maart gespeeld worden, maar na aanvraag van Ajax verzette de KNVB het duel naar woensdag 13 maart. Een nadeel voor PEC Zwolle, zo vindt Stam. 'Omdat wij moeten vechten voor lijfsbehoud, met een smallere selectie. Nu de wedstrijd vandaag (zaterdag, red.) wegvalt, wordt het gat op de ranglijst dus mogelijk nog groter. Daarmee wordt de druk richting die drie wedstrijden tegen AZ, Ajax en Excelsior opgevoerd. In alle realiteit is dit voor ons een stuk moeilijker dan voor Ajax. Maar het is een gepasseerd station, we moeten hiermee omgaan.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dastaan
Jaap is een zure augurk geworden. Z’n losse meningen her en der zorgen voor veel onrust. Praten over trainer worden bij een topclub en dat in deze fase van de competitie waar pec nog lang niet veilig is. Hou je lekker daarmee bezig en praat zo min mogelijk over je toekomst bij een topclub.
0 0
Jan Doedel
Halleluja!
0 0
Ajaxadept
In plaats van Jaap Stam zit ik vaker te denken aan Wim Jonk als trainer voor Ajax. Jonk heeft op een erg abrupte manier Ajax moeten verlaten, maar ik vind hem nog steeds een coach voor de toekomst bij Ajax. Hoop dat het er ooit weer eens van komt, hij verdient het!
0 -1
Van Reenen
Trainer worden van een club die op echt gras speelt i.p.v. op een oude nylonkousen veld vergt veel meer van een trainer dan Jaap denkt. Ook qua houding zal hij zich moeten aanpassen. Misschien een toekomstige hulptrainer bij de lampenkappen zal wel lukken, vermoed ik.
0 0
Vince355
Next
0 0
Redrum
Jaap Stam is gewoon heel realistisch.
0 0
Prinssuvee
en zo is het
0 0
Ajax27
Prachtige verdedigende speler, maar nee als trainer past een voetballende club als Ajax m niet. Hij was degene die Nouri liever op de bank liet zitten, dan wekelijks op jonge leeftijd te laten spelen. Daarmee heeft ie voor eeuwig mijn vertrouwen verloren. Zal altijd voor het fysieke kiezen boven het voetballende.
0 0
Klasseman
We hebben nu ten Hag ga je toch niet aan een andere trainer denken. We gaan er dan altijd op achteruit
0 -1
Joseph
Dan zal het over een andere boeg moeten, bij jong Ajax liet hij weinig raakvlak zien met zijn spel.
0 0
AJAIXIXIXI
Heeft hij ook totaal niet de kwaliteiten voor.
1 0
oudzuid2
ik ook niet
0 0
geDaante
Zal nooit een Ajaxtrainer zijn, teveel gericht op het defensieve, mentale, fysieke, en te weinig op het creatieve, het aanvallende en het technische. Dat zie je vaker bij oud-verdedigers die coach worden, die willen vaak ook in de eerste plaats de nul houden, in plaats van gewoon meer scoren dan de tegenstander.

Leek meer gecharmeerd van Clement dan van Nouri bijvoorbeeld. Maar goed, dat lijkt de nieuwe Ajaxstijl, met Heitinga en Reiziger die ook lopers verkiezen boven technici.
2 -3
Knalpot
Tuurlijk Clement is ook maar een simpele loper.
0 0
Adios
Heb je gezien hoe hij nu speelt bij PEC? Een middenveld van Bouy, Clement en Namli, die alledrie ook wel als 'nummer 10' of buitenspeler worden gezien. En dan ook nog 3 aanvallers en opkomende backs opstellen. Of het verstandig is weet ik niet, maar aanvallend en creatief is het zeker!
0 0
ETM
Soms moet je via een omweg? Dat kun je wel zeggen dat dat in zijn geval zo was, want werd hij niet ontzien toen hij zn trainersdiploma haalde?
Ik kan hem niet heel goed beoordelen van afstand, maar ik heb toch geen goed gevoel bij Stam als trainer. Ik vind deze uitspraken ook niet sterk. Er klinkt in door dat hij vind dat het anderen is komen aanwaaien terwijl het hem moeilijk is gemaakt. Hij kreeg toch gewoon de kans bij de jeugd van Ajax? En vervolgens zonder enige noemenswaardige prestatie bij Reading, en toen zonder enige noemenswaardige prestatie bij PEC. Geeft me eerder het gevoel dat hem juist wel van alles komt aanwaaien...
0 0
Ferd
Zijn eerste seizoen Reading was prima, op een haar na promotie naar de PL
0 0
ETM
Dat is mooi :)
0 0
14ajax1974
Oprotten stammetje
0 -7
mvdk
Waarom? Ik heb eigenlijk wel respect voor hem. Het was een bikkel op het veld en een voorbeeld voor de jeugd. Als jouw geboortedatum 1974 is zou ik me schamen voor zo'n kleuterreactie.
0 0
Bky
Ik ook niet, prima trainer voor Feyenoord, laat zijn team prima beukvoetbal spelen, tactische niveautje van FC Bal op het dak. Stam gaat Feyenoord nog verder naar de afgrond duwen.

Maar AUB nooit bij Ajax.
2 -3
QBFAJAX34
Hij is wel kaal dus heeft meteen een grotere kans.
5 0
SR83
Ach, Jaapie gaat naar 010 dus.
PR machine al in gang gezet :)
0 -1