Magallán: 'Ben naar Ajax gekomen om te groeien'

JesseTH, 01-03-2019 om 18:20, 10909 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lisandro Magallán heeft de tijd nodig gehad om écht door te breken in de Argentijnse competitie. Als jongeling is er in het Zuid-Amerikaanse land minder snel aandacht voor je dan in Nederland en zo was dat ook bij de mandekker. Magallán naam daarom zijn tijd om aan zichzelf te werken en wil dat nu ook in Amsterdam doen.

'Jonge spelers krijgen niet meteen een kans, zoals hier bij Ajax', vertelt de verdediger in gesprek met Ajax Life. 'De verdedigers in de Argentijnse competitie zijn doorgaans allemaal oude rotten en geen jonge broekies. Bij Boca kreeg ik aanvankelijk weinig speeltijd. Ik moest geduld hebben. Beetje bij beetje kwam ik op het vereiste niveau.'

Eenmaal op dat gewenste niveau leek Magallán in de zomer van 2018 de overstap naar Ajax te maken. Niets bleek minder waar, want pas in de winter kwam hij écht over. 'Boca vroeg me of ik nog zes maanden wilde blijven. Uit respect en loyaliteit naar de club deed ik dat. Ze hebben mij altijd geholpen en ik wilde niet zomaar weglopen. Ajax toonde alle begrip en daar ben ik de club dankbaar voor.'

Na het extra halfjaar in Argentijnse dienst kwam de centrale verdediger dan toch naar Amsterdam. Eenmaal hier stelt hij zichzelf doelen. 'Ik ben naar Ajax gekomen om te groeien. Ik ben niet snel tevreden en wil mezelf altijd blijven ontwikkelen. Zo ben ik vooral rechtsbenig, al is mijn linkerbeen sterk verbeterd sinds ik bij Ajax ben.'

Cristian Pavón

Een andere Argentijnse voetballer, Cristian Pavón, is er een die de laatste tijd vaker in één adem genoemd werd met Ajax. Magallán kent hem goed, maar blijft gesloten. 'We hebben elke dag even telefonisch contact. Of hij met zijn speelstijl geschikt is voor Ajax? Hij is een goede speler, maar ik ben niet de verantwoordelijke persoon om dit soort spelers aan te trekken.'

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pure
Belachelijk dat hij al werd afgeschreven bij vi net als Bande. Wat kan Bande eraan doen dat hij zijn been breekt. Als je hem nu al als miskoop noemt ben je echt een debiel.
5 0
Van Reenen
Helemaal met jou eens, Pure Nature.
0 0
PJSM
Niet te snel oordelen over deze jongen. Gewoon de tijd geven en die is er. Ben benieuwd wie er allemaal gaan komen in de zomer, maar vooral bang dat we veel spelers gaan kwijtraken. Heb echter vertrouwen in het beleid en in Marc.
3 0
NotForSale
Deze jongen komt er wel, is wat ongelukkig gebracht en daardoor bij sommigen al afgeschreven. Maar hij zal zich wel terugknokken
4 0
ST
Ik geloof wel in deze kerel. Zit een goede kop op. Zodra De Ligt is verkocht heb je zijn opvolger al in huis. Heeft de tijd om te wennen en gaat met Ajax kampioen worden.
2 0
Van Reenen
Alle mensen met negatieve reacties vergeten even dat hij 2 finales heeft gespeeld en de Zuid-Amerikaanse CL. Het gaat daar even heter aan toe dan dat het er bij 010 aan toe gaat of in Europa. Dan moet je toch aardig kunnen voetballen lijkt mij.
4 0
Freddy Al
We kunnen nog helemaal niets zinnigs zeggen over die jongen, toch wordt hij al afgezaagd.
Waar halen we toch dat negativisme vandaan? Nog even en we zitten op dezelfde golflengte als VI en Driessen ,dat zou fijn zijn.
4 0
Ajax114
Wellicht omdat we vergelijken met Sanchez en Tagliafico die er allebei meteen stonden en iedereen kon zien dat die echt goed waren. Dat zagen we bij Magallan niet echt.
0 0
RJB1979
De gulle minnaar is er ook weer?
1 0
Ardoe
Hoezo? Hij is toch al best lang?
0 0
Rinus M.
Slimme en gemotiveerde speler, gaat zeker slagen bij Ajax, dat weet Overmars ook.
2 0
MPAjax
geef hem wedstrijd ervaring en het is een sloper dan kan blind door schuiven naar het middenveld
1 0
ajax4ever01
Ik vind het nogal kort door de bocht dat sommigen hier op AS hem nu al afschrijven. Gun hem gewoon de tijd!
13 -1
Schip
Ik heb het idee dat de overgrote meerderheid hem nog gewoon ziet doorbreken hoor, of iig de kans geeft. En terecht.
2 0
Ajax#1900
AS in een notendop. Echt lachwekkend. Nico werd hier ook al de grond in geboord en als onnodige aankoop neergezet (We hebben Sinkgraven al, is veel beter).
3 0
ajax4ever01
Daarbij moet Sinky zit vanaf nu maar gaan richten op een plek op het middenveld want er zullen vast wel een aantal gaan vertrekken denk ik.
0 0
RJB1979
Ik moet bij hem een beetje denken aan Oleguer. Die gaf zelf ook aan dat ze niet opeens van hem moesten verwachten dat ie kon meevoetballen.
0 -3
mgtow
Nu doorpakken. Even Magallan motiveren om Pavon hierheen te praten.
1 -1
0h0Litmanen0h0
Deze jongen moeten we een kans geven. Leek tegen Feijenoord inderdaad als een Argentijnse slager die zijn mes vergeten was. Hopelijk is hij niet vervanger van de Ligt en blijft die nog een jaar ;)

Wober schijnt aangegeven te hebben dat hij niet durfde te spelen en angstig was. Toen is besloten hem te verkopen.
0 -4
Johan1
Wober vond ik veel beter. Eigenlijk oogt hij als een houten klaas. Tegen Feyenoord was hij in ieder geval de slechtste van het veld....na Mazraoui...
7 -5
Saanchez
En we weten allemaal dat Nous veeeeel beter kan dan hij die wedstrijd liet zien. Het is dus nog te vroeg om te oordelen over Magallan. Laten we hem de tijd geven!
9 0
BokkieBokstra
Toch even afwachten denk ik. Hij was er nog maar net en laat die jongen eerst eens even zijn weg vinden. Wel vond ik het twee hele domme acties. Om Wober te verkopen maar ook door Ten Hag om Magallan nog maar koud hier op te stellen. Het was chaos in de defensie.
4 0
Lagasj
Komt goed met deze jongen. Even geduld maar dan heb je ook echt een goeie verdediger lijkt me.
Kan me niet voorstellen dat dit een miskoop is a la Orejuela.
4 0
VIPete
Ik vind het nogal wat geld voor een backup.. geen waardige opvolger voor De Ligt. Ik laat me graag verrassen, maar mijn eerste indruk is dat het een vrij beperkte speler is. Zag meer potentie in Wöber.
0 -1
Lagasj
Mee eens, maar als z'n handelingssnelheid omhoog gaat komt het wel goed.
Zit in ieder geval wel een goeie kop op. Eentje die snel wil leren. Maar ik zie ook graag nog een keiharde CV ernaast.
0 0