Ajax-aanwinst (11) heeft De Jong als voorbeeld

BVeenstra, 28-02-2019 om 11:15, 4702 views, BN De Stem |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De elfjarige Daan van Reeuwijk is enorm trots dat hij vanaf volgend seizoen in de jeugdopleiding van Ajax gaat spelen. Het talent komt, net als Ajax-middenvelder Frenkie de Jong, uit de Alblasserwaard en het is dan ook niet gek dat de naar FC Barcelona vertrekkende middenvelder zijn voorbeeld is.

'Hij heeft altijd rust aan de bal. Elke bal is goed. En: we hebben zo'n beetje dezelfde positie', zegt Daan tegenover BN De Stem. Het talent maakt in juli de overstap van NAC Breda naar Ajax. 'Aan de ene kant vind ik het natuurlijk heel leuk dat ik gevraagd ben, maar aan de andere kant ga ik mijn teamgenoten bij NAC ook missen. Ik heb echt een heel leuk team. Hoe dat bij Ajax zal zijn, weet ik nog niet', zegt hij, waarna ook zijn grote droom naar buiten komt. 'Voetballen bij FC Barcelona.'

Trotse moeder

De moeder van Daan, Corine, is enorm trots op haar zoon. Ze vertelt dat de scouts op alles letten. 'Hoe reageert hij fysiek, maar ook mentaal', zegt ze. Toch was er wel even twijfel bij het gezin Van Reeuwijk. Vier keer per week trainen en dat helemaal in Amsterdam. 'Maar we weten ook dat Daan dit talent heeft gekregen van God. En met dat talent moet je zelf aan de slag.'

Ajax heeft een eigen taxi om Daan vier keer per week om 13.30 uur op te halen en om hem vervolgens om 20.15 uur thuis weer af te zetten. En zijn huiswerk? Dat maakt hij gewoon op Sportpark de Toekomst.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maus1978
Van God ? ..... sure
0 0
Pheadrus
Ik kijk net naar Ajax O12 en tel 26 veldspelers en 3 keepers! Dat is toch veel te veel voor een team. Dan speel je wel heel weinig en krijg je nooit een hecht team. Iemand enig idee hoe dat werkt?
0 0
koppensneller
Wat mij dan weer opvalt is dat je grote droom moet zijn om Ajax 1 te halen..
0 0
JesseMKB33
"Talent heeft gekregen van God." Lol.
0 -5
Pheadrus
De zin daarna is waar het om gaat; "En met dat talent moet je zelf aan de slag".

Talent is "aangeboren". Talent ontwikkeling is "menselijk handelen".
0 0
Web
Of je dat nu van God krijgt of niet
Een bepaald talent heb je, dat is bij iedereen weer anders.
Daar kun je een stuk boven gaan zitten door goede training. Leergieger zijn, voetbal gogme ( inzicht ) en goed met je lichaam bezig zijn
Maar als je geen talent hebt, kun je 40 uur in de week trainen en word het nog niks.
0 0
trodat4030
Sommige (eigenlijk wel meer dan sommige, namelijk een paar honderd miljoen) mensen geloven daarin. Ik wist al toen ik het artikel las dat er weer mensen schamper over zouden gaan doen. Zonde en onnodig. Dat jíj niet gelooft is jouw keus, dat respecteert Corine waarschijnlijk ook gewoon, hoe moeilijk is het om hún keus om wél te geloven te respecteren? Kleine moeite toch?
2 0
Pheadrus
Tjonge jonge. Elf jaar en dan 4 keer per week Breda - Amsterdam en terug! En in het weekend nog eens voor de wedstrijd. Stel hij is echt een topper a la Unuvar. Gaat hij van zijn 11e tot zijn 18e vier keer per week 7 uur (domme rekenfout; moet 3 uur zijn) in de taxi zitten?

Begrijp me goed; de Unuvar's komen niet alleen uit de omgeving van Amsterdam en ik vind het perfect dat Ajax in heel Nederland scout maar je zou ook na kunnen denken over andere oplossingen.
0 0
trodat4030
7 uur van Breda naar Amsterdam en terug? Hoe rijd jij? Via Terneuzen en Groningen? Op moment van schrijven (13.30) zegt mijn navigatie dat je er ongeveer 5 kwartier over doet.

Overigens heeft Ajax gastgezinnen waar men mee samenwerkt, dus mocht hij idd moeite hebben met het reizen én de potentie om Ajax 1 (en hoger) te bereiken, is die mogelijkheid er. Daan Reiziger (komt uit Groningen) zit ook in een gastgezin.
1 0
Pheadrus
Je hebt gelijk. Ik heb het aangepast. Vier keer per week zo'n 3 uur in de auto gaat nog wel en later met gastgezin werken is natuurlijk ook een optie. Bij mijn zoon zit een jonge in de klas die in de O12 speelt vanuit Amstelveen. Is toch wel een voordeel.
0 0
Web
Je voorkomt nu wel dat hij niet naar Feyenoord of PSV gaat
Bij NAC zal hij niet veel minder trainen

Het moet wel een extreem talent zijn, anders lekker in zijn omgeving laten ontwikkelen.
0 0
Pheadrus
Mee eens.
0 0
Tinus
Succes bij onze mooie club!
0 0
zuidzuid
Welkom!
2 0