Sierhuis: 'Dat Danilo de kans kreeg, was de druppel'

BVeenstra, 27-02-2019 om 11:40, 14123 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kaj Sierhuis baalt ervan dat zijn avontuur bij Ajax vooralsnog niet geslaagd is. De spits is nu voor anderhalf jaar verhuurd aan FC Groningen en daar is hij nu op de goede weg. Toch was het allerminst een makkelijke keuze voor de aanvaller.

'Ik vond dat een heel lastige keuze. Je zit nog wel bij Ajax, hè, en hebt daardoor altijd nog wel een bepaalde status', zegt Sierhuis in gesprek met Voetbal International. 'Ga je naar een mindere club in Nederland, dan weet je dat het weleens een lastig verhaal kan gaan worden voor het vervolg van je carrière en misschien wel een vervelend verhaal. Dan neem je toch een bepaald risico, maar soms moet je ook wel risico's nemen binnen je carrière. En de voor- en de nadelen tegen elkaar afwegend vond ik het verstandiger me te laten verhuren dan bij Ajax te blijven.’

Sierhuis kreeg in het begin van het seizoen bij Ajax nog af en toe speelminuten en daarnaast trainde hij 'gewoon' met het eerste elftal. Naarmate het seizoen vorderde, werd dat anders. 'Ik moest weer trainen bij Jong Ajax en dat was niet wat ik voor ogen had', zegt Sierhuis, die zag dat Ajax met Lassina Traoré een nieuwe spits haalde. Bovendien verloor hij zijn basisplaats bij Jong Ajax. 'Ik had al een tijdje bij Jong Ajax op de bank gezeten omdat ze Danilo Pereira (voor twee miljoen euro losgeweekt van Santos FC, red.) meer kansen wilden geven. Dat was wel de druppel. Het is helaas niet allemaal gegaan zoals ik had gehoopt.’

Over de toekomst laat Sierhuis zich niet al te veel uit. Hij ziet wel wat er over anderhalf jaar gebeurt als zijn verhuurperiode bij FC Groningen afloopt. 'Ajax is nog steeds mijn droom', weet hij wel. Het liefst wordt hij basisspeler in Amsterdam en behaalt hij mooie successen met de club. 'De terugkoopclausule die Ajax heeft laten vastleggen, geeft me ook wel enige voldoening. Als ik me goed blijf ontwikkelen, hebben ze in ieder geval de optie me terug te halen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pupa
Sierhuis wordt bediscussieerd, Dolberg is het ook niet meer, Danilo te duur om op de bank te zitten, Huntelaar te oud, Brobbey te jong, Rijkhoff te groot voor zijn leeftijd....
Ajax is het Westgaarde voor elke spits aan het worden. Laat er gewoon een - om te beginnen met Kasper - eens 15 wedstrijden staan. Amen
0 0
Ajax27
Laat m maar heel wat vlieguren in de eredivisie maken. Dit is wel een speler waarvan ik nog meer verwacht. Wellicht geen potentiële (wereld)top die Dolberg en een jonge Huntelaar wel hebben/hadden, maar wel iemand die ontzettend hard knokt, werkt en met de nodige jaren ervaring zomaar net als een Luuk de Jong ontzettend nuttig voor een team kan zijn en meer dan genoeg goals maakt. Gewoon hard blijven werken Sierhuis, dan zie ik best nog wel een toekomst voor je bij Ajax.
1 0
Boer
Sierhuis is vanwege zijn werklust erg populair in Groningen, maar heeft nog niet het niveau van Erik Nevland met wie hij wordt vergeleken. Die was ervarener en technisch beter. Sierhuis heeft met Luuk de Jong gemeen dat die ook geen groots technicus is, maar meer ook niet. De Jong is bijna 10 cm langer en in de lucht dominant. Sierhuis verliest meer dan de helft van zijn kopduels.
0 0
Schillo
Voor 1,5 jaar verhuurd met een terugkoopclausule???
1 0
afcas
groningen kan hem overnemen als hij bevalt voor een vooraf bepaalt bedrag en als dat gebeurd kan ajax hem ook nog altijd weer terugkopen voor een afgesproken bedrag.
1 0
Sergevanw
Die traore kan weleens een hele goede spits worden
3 0
Dolberg25
Inderdaad. Speelt heel goed. Ben benieuwd. Kan nooit kwaad om hem dit seizoen eens de kans te geven in één.
2 0
AsensioWillemsen
Op dat moment was Danilo dan ook in betere vorm. Zegt alweer genoeg over Kaj dat ie het zo snel opgaf
2 -1
trodat4030
Mwuah, gaf hij het zo snel op? Lees voor de grap nog eens Het Verhaal Achter Kaj hier op AS, als er íemand niet snel opgeeft is hij het wel. Van de basis van t 1e naar de bank van Jong, nieuwe spits gekocht voor zijn plekje bij Jong (moet met 2 man concurreren ipv 1) en wetende dat Ajax heel hoog inzet op Brobbey..... Perspectief is gewoon heel erg laag en dan is eieren voor je geld kiezen absoluut de beste optie voor zijn carriere. Nu speelt ie op een hoger niveau dan bij Jong, is ie nog steeds niet uit beeld van Ajax en zit zijn carriere weer in de lift ipv vanaf de tribune/bank van Jong toekijken hoe anderen op zijn plekje spelen.

Ben het wel met je eens dat Danilo het in die periode gewoon erg goed deed en liet zien een geschiktere spits voor Ajax te zijn dan Kaj, die het nooit van zijn voetballende vermogen moest hebben. Danilo heeft dat veel meer en scoorde in die maanden ook nog redelijk wat goaltjes. Dan wordt het lastig voor Kaj, want dan kan die zich niet meer onderscheiden door de ene na de andere erin te leggen. Want daar onderscheidde hij zich altijd mee tov zijn vele concurrenten.
2 -2
ajaxinho
Sierhuis was logischer geweest in de pikorde.

Of beter gezegd, degene die fitter uit de zomer is gekomen.
Gezien de stroeve start van Danilo, begrijp ik de frustratie van Sierhuis daarom wel.

Al was het hele team op heel veel plaatsen vernieuwd en onwennig.
1 -1
willycicci
Sierhuis is een potentie een prima spits voor de eredivisie maar de eisen voor Ajax liggen echter heel hoog. Een verhuur is uiteindelijk de beste optie gebleken. Danilo pikt zijn goals mee maar zie ik totaal niet in het ajax systeem passen. Troare daarentegen schat ik net iets hoger in.

2 0
MennoJerry
Misschien wel te hoog
0 0
MennoJerry
Even een uitleg; Dat Ajax de eisen hoog heeft liggen is natuurlijk heel goed, maar om aan te haken bij de top heb je meer nodig. Eigenlijk heeft de hele competitie een 'boost' nodig. De lat zou bij elke (lees: top 10) club in de eredivisie hoger moeten liggen.
1 0
wolterx
Voor mijn gevoel scoort hij te weinig maar is zijn voetballend aandeel juist groot zoals je zou mogen verwachten van een Ajaxspits. Traoré lijkt een beetje een middenweg tussen Brobbey en Danilo erin, mooie speler.
3 0