Dijks: 'Werd alleen maar gepraat over de voorzetten'

BVeenstra, 27-02-2019 om 09:30, 6849 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mitchell Dijks kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij Ajax. De linksback van het Italiaanse Bologna speelt nu in de Serie A en heeft zijn vertrouwen terug, maar in Amsterdam ging het in zijn laatste periode eigenlijk steeds minder, zo vertelt hij in een interview met Voetbal International.

Dijks was vaak het mikpunt van kritiek, zo merkt hij op. 'Bij Ajax lig je onder een vergrootglas. Een verkeerde pass, een tegenstander die makkelijk van je wegdraait', begint de linksback zijn uitleg. 'Het publiek ging reageren. Dan kan je snel in een neerwaartse spiraal belanden. Ik ben een gevoelsmens en denk veel na over dingen. Als een heel stadion gaat fluiten, is er geen speler die daar helemaal ongevoelig voor is. In het begin dacht ik nog dat ik erboven kon staan, maar op een gegeven moment kruipt de onzekerheid toch in je hoofd.'

De verdediger heeft een enorme drive naar voren in zijn spel en zodoende gaf hij veel voorzetten per wedstrijd. De ene was goed, de andere was minder. De nadruk kwam echter te liggen op de laatste categorie. 'Er werd op een gegeven moment alleen nog maar gepraat over de voorzetten. Het ging een eigen leven leiden. Gaf ik na twee goede voorzetten een slechte, dan werd er al gefloten. Je krijgt een imago dat je niet meer kunt omkeren. Ik keek nooit praatprogramma's, maar vrienden deden dat wél en die stuurden berichtjes: ze hebben het weer over je.'

'Ook mooie momenten bij Ajax meegemaakt'

Op een gegeven moment raakte Dijks helemaal uit beeld bij Ajax, zeker na de komst van Nicolás Tagliafico. De linksback zocht dan ook naar een oplossing. 'We hebben met Marc Overmars om de tafel gezeten. Wat doe ik hier nog? Kunnen we wat regelen? Maar Overmars zei wel terecht: je wordt gewoon betaald, dus blijf gewoon je werk doen. Dat heb ik ook elke dag gedaan. Er is veel gebeurd, maar ik heb bij Ajax ook mooie momenten meegemaakt. Het blijft mijn club.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Simon1
Je voorzetten kwamen niet aan jongen!
1 0
Peterv13
Keurig verhaal toch, niks mis mee. Ik wens die jongen veel success bij zijn verdere carriere, dat gun ik hem zeker wel
5 0
mercurius3
Hij heeft wel enigszins gelijk. Bij spelers als Kristensen en Dijks, vanwege hun niet al te soepele motoriek, wordt de nadruk op verkeerde passes etc. gelegd. In zijn laatste periode bij Ajax kon je duidelijk zien dat hij zonder vertrouwen speelde. Hij had eerder een behoorlijk goede periode bij Ajax.
1 0
1eringzuid2
Als je gewoon niet goed genoeg bent voor Ajax 1(wat geen schande is) kom je al snel onder een vergrootglas te liggen. Waar ik in het geval van Dijks wel moeite mee heb, is dat iedereen wist dat hij niet goed genoeg was, maar hem wel weer terughaalden naar Ajax. En die jongen stelt zichzelf niet op. Hij heeft zichzelf altijd 100% gegeven, en als je dan niet beter kan, verdien je het niet om afgebrand te worden. Dan moet je de verantwoordelijkheid leggen bij de trainers en de technisch directeur.
0 0
rodnet
Ik heb met plezier naar Bologna-Juventus zitten kijken. Dijks was zonder meer een van de besten van het veld. Aan zijn kant zat het verdedigend compleet op slot en zijn aanvallende drive was een belangrijke reden dat Bologna lang in de wedstrijd bleef. Het is natuurlijk geen Ajax-voetballer maar hij heeft best enig niveau. Hij paste prima bij Norwich, toch een topclub op het tweede niveau in Engeland en bij Bologna speelt hij altijd en over het algemeen prima.
1 0
ajaxinho
Leuk om te horen dat hij de draad weer heeft opgepakt!
1 0
AFCA-B93
Gun die jongen het aller beste, blij toe dat hij het naar zijn zin heeft bij Bologna. Geniet ervan Mitchie!
2 0
AsensioWillemsen
2 goede in een heel seizoen ja
1 -2
altijdwelwat
Prima gozer , alleen hij moet geen Ajax shirt aan hebben. Op een gegeven moment zat je zonder helm niet meer veilig achter de goal.
1 0
Tijndw
Goeie gozer, maar is absoluut niet Ajax-waardig.
2 -1
dondonny
Klopt. Alleen verwoord ook hij het mooi dat uitfluiten geen zin heeft !
4 0