'Waarom werd ik niet op dezelfde manier bekritiseerd?'

GinoHaverkamp, 27-02-2019 om 07:30, 8175 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Andre Onana springt in de bres voor collega Kostas Lamprou. 'Waarom werd ik niet op dezelfde manier bekritiseerd?', vraagt de Kameroener zich af in gesprek met Voetbal International.

Onana haakte vlak voor het begin van de competitiewedstrijd tussen Ajax en sc Heerenveen af door ziekte. Lamprou verving de hem, maar kreeg dat duel wel vier goals tegen. De kritieken op de Griek waren dan ook niet mals. 'Ajax maakt zich belachelijk', zei analist Johan Derksen. Onana vindt de kritieken op Lamprou onterecht. 'Kostas kreeg er vier tegen en iedereen viel over hem heen. Een week later scoorde Feyenoord zes keer tegen mij. Zes keer! Waarom werd ik niet op dezelfde manier bekritiseerd?'

De sluitpost stelt dat je tegengoals niet alleen de keeper kunt verwijten. 'Zowel tegen Heerenveen als Feyenoord verdedigden we als team heel matig. Dan ben je als keeper overgeleverd aan de grillen van de ploeg. In De Kuip heb ik van alles geprobeerd, maar het lukte ook mij niet de verdedigende muur te herstellen. Met terugwerkende kracht kan iedereen nu toch wel bekennen dat er veel te hard geoordeeld is over het spel van Kostas. Hij is gewoon een uitstekende doelman. Ik maak hem toch elke dag van dichtbij mee?’

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Lamprou was net zo slecht als alle andere spelers die dag
Had hij in de goal gestaan tegen Feyenoord, hoe waren dan de reacties geweest?
Verloren door Lamprou?
Onana was ook matig tegen Feyenoord, een goede Onana had er meer gepakt.
0 0
Afca_126
Onana komt met een stijve lul nog veder in de hoek dan Lamprou.
3 0
Schwalbino
Moet hier wel erg om lachen!
1 0
KKoossiiee
Omdat Andre krediet heeft.
Kostas heeft nog niet 1x overtuigd en altijd geleid tot puntverlies.
Daarom ....... hoef je niet voor gestudeerd te hebben.
1 -1
Joseph
Bij Lamprou verdwenen de ballen in het net vanwege zijn lengte, je hebt als keeper gewoon een bepaalde lengte nodig.

Bij een springende spits komt hij er met zijn handen gewoon niet bij en zijn reactie kan snel zijn, maar hij blijft een beperkte reach houden. Op trainingen vallen dat soort dingen minder op, ik geloof absoluut dat hij binnen zijn reach misschien zelfs beter is dan Onana.
0 0
Schwalbino
Je hebt een tweede keeper die te klein is voor de top. Dat weet je als team net zo goed als iedereen. Als hij dan noodgedwongen moet spelen probeer je te voorkomen dat zijn zwakke kant getest wordt. Dat houdt in dat je probeert corners en voorzetten te voorkomen en dat je de tegenstander geen vrije schietkansen probeert te geven. Dat gebeurt dan niet.
2 0
Knalpot
Precies, natuurlijk is Lamprou geen topper maar het is niet alleen zijn schuld, het hele elftal faalde in die periode.
0 0
ajax4ever01
Lamprou heeft gewoon zijn lengte niet mee waardoor je het als keeper dan gewoon heel erg lastig hebt
3 0
Remark
Die assholes van VI richten al jaren onnoemelijk veel schade toe met hun ongenuanceerde gebral, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hun kritiek op Lamprou voornamelijk gericht was op zijn lengte en dat is, hoe je 't wendt of keert, niet meer dan terecht. Zeker twee van de Heerenveen goals waren door een keeper van 1.85 m gewoon voorkomen, en zo'n grapje kostte ons wel de twee punten die we nu achter staan. Dat is overigens niet de schuld van Lamprou, maar van de idioten die hem kochtten en wat dat betreft heeft Derksen gelijk: Ajax maakt zich belachelijk.
Onana is een fantastische keeper die met zijn ongelooflijke reflexen menig verlies heeft weten te voorkomen. Toch hou ik m'n hart vast wanneer hij weer es zo'n vlaag van waanzin heeft waarbij uittrappen in de tribune verdwijnen, medespelers in de dekking worden aangespeeld en tegenstanders de bal krijgen toegespeeld. Wat dat betreft was v.d. Sar een oase van rust en de Ajax-keeper die me, in mijn 50 jaar als Ajax-fan, de minste hartkloppingen bezorgde.
1 -1
Schwalbino
Van Der Sar ging pas echt alles keepen bij Ajax toen hij 23 was. Onana is pas 22.
0 0
AFCAMM
Je verkijkt je er makkelijk op, maar Onana is inderdaad nog steeds heel jong, vooral voor een keeper. Hij heeft nu de leeftijd van Cillessen toen ‘ie bij ons kwam. Daarvoor (Vermeer neem ik even niet mee) hadden we Stekelenburg. Die heeft aardig wat tijd nodig gehad om tot wasdom te komen. Onana doet het gewoon héél goed.
3 0
Schwalbino
Absoluut. Als hij zo doorgroeit gaat hij echt de absolute top halen.
1 0
AFCAPolarBear
Ik was ook heel kritisch over Onana in zijn eerste wedstrijd. Thuis tegen Willem II, was het zijn fout bij de 1-1. Hij speelde erg slecht in de Jupiler League, en ik was heel sceptisch. Ook was de ik de rare capriolen van Vermeer en Menzo niet vergeten. (Niet discriminerend bedoeld, maar donkere keepers ga je toch met elkaar vergelijken.) Vaak goed keepend en vaak onbegrijpelijke wedstrijden. Maar na 2 uitstekende seizoenen heeft Onana zoveel krediet dat zelfs een slechte wedstrijd tegen Feyenoord hem wordt vergeven. Lamprou had bij (bijna) elke tegengoal tegen Heerenveen iets te verwijten. En bij Ajax moet je presteren en is er weinig ruimte voor fouten. Als Onana dit seizoen nog 2 wedstrijden slecht keept, wordt hij ook afgeschoten.
0 -1
niquedegraaff
Omdat jij krediet hebt onana.
0 0
Knalpot
Heel slim dat krediet. Die simpele fans van ons die zo'n keeper nog eens extra onzeker gaan maken door te gaan klappen voor een simpele vangbal. Echt dat een stadion een dwarsdoorsnede is van de samenleving daar kan ik mee inkomen maar hoeveel simpele zielen er toch op de wereld lopen die zoiets niet snappen dat snap ik dan weer niet.
0 0
behangdelul
Met dat verschil dat Onana vaker stopt dan mist en de ballen van Lamprou tegen Heerenveen grotendeels houdbaar waren.
1 -1
Babayaka
wat een onzin, die ballen waren niet houdbaar.
1 -1
goajaxgo
Voor hem niet nee.
1 -1
Knalpot
Voor Onana misschien ook niet, als die zn postionering ook niet in orde heeft dan heeft ie ook niks aan die extra centimeters.
0 0
Mikee
Laten we Lamprou dan verkopen aan Barça! Gun hem de volgende stap in zijn carrière!
1 0
Horrontelli
Die kritiek was natuurlijk niet persoonlijk. Alleen kan Lamprou er gewoon niet bij. Daarom kan hij ook nooit beter worden.
0 -1
AjaxPassion
100% eens. Dit is wat die 'satirische' leipo's aan tafel bij VI dus veroorzaken. Mensen kunnen geen eigen mening vormen en papegaaien die gekken na. Zeer schadelijk.
4 -2
trodat4030
Wat een gelul, hier werd Lamprou al in t wedstrijdtopic voor de wedstrijd begon als (veel) te klein bestempeld.. Niet 3 dagen later bij VI, vóór de wedstrijd. Sterker nog, velen riepen het al bij zijn aanstelling als 2e/3e keeper van Ajax in zomer 2017....
1 0
Libero
Die gasten bij VI deden dat ook al jaren voor de wedstrijd. Echt wel dat al het geblaat daar in de studio door de massa overgenomen wordt; je ziet hun teksten meer dan regelmatig 1 op 1 terugkeren op de socials.
0 0
AjaxPassion
En Onana is ook te klein omdat hij er 6 doorlaat? Je snapt dus t hele punt schijnbaar niet. Het lag niet aan de lengte van de keeper, maar aan het dramatische spel van Ajax.
1 0
AJAIXIXIXI
Als je er over na gaat denken heeft hij wel gelijk. ONANA OUT!!
2 0
KleinMiljoen
Precies. De hetze tegen Lamprou is ongekend en onterecht. Onana maakt ook veel fouten
3 -1
xMilkshake
Onana is een beest, Lamprou een kabouter
2 -2
Ferd
En jij hebt een kabouterbrein.
2 0
KleinMiljoen
Heb niks tegen Onana, hij redt ons ongelofelijk vaak, maar ook het beest maakt veel fouten. Tegen Heracles zorgt hij gewoon voor de winnende goal van Heracles, tegen Benfica verneukt hij bijna de CL overwintering, tegen PSV ziet hij er bij alle 3 de goals niet goed uit, zelfs afgelopen zondag pakt ie een houdbare bal niet tegen Ado en ook tegen Feyenoord zag hij er niet al te lekker uit. Maar Lamprou is de sjaak
2 -1
Babayaka
Precies.
0 0