Emanuelson: 'Zonde dat er nog steeds geen oplossing is'

JesseTH, 26-02-2019 om 18:25, 7086 views, FOX Sports |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Urby Emanuelson baalt ervan dat er woensdag geen uitsupporters aanwezig zullen zijn tijdens de halve finale van de TOTO KNVB Beker tussen Ajax en Feyenoord. De afwezigheid van de Ajacieden speelt al enkele jaren en dat maakte de huidige speler van FC Utrecht zelf ook mee in 2010, toen de bekerfinale tegen Feyenoord over twee wedstrijden gespeeld werd.

'Wat ik nog weet van beide wedstrijden is dat ze allebei na tien minuten al gespeeld waren', opent de voormalig Ajacied tegenover FOX Sports. 'Thuis kwamen we al heel snel 2-0 voor en uit maakte Suárez al heel vroeg de 0-1. In de uitwedstrijd had Feyenoord misschien nog een beetje hoop, maar nadat wij gelijk de 0-1 maakten, was het eigenlijk al over.' Of de return dan nog wel nodig was geweest? 'Als je de uitslag bekijkt niet, nee', lacht Emanuelson.

'Qua voorbereiding heeft het niet veel uitgemaakt, maar het is wel zonde dat het zo moest gaan', vervolgt de ervaren voetballer vervolgens over de toenmalige situatie zonder uitsupporters. 'Een grote wedstrijd tussen twee grote clubs is een beetje raar om over twee wedstrijden te spelen. Het zou veel mooier zijn geweest wanneer het met beide supportersgroepen een groot festijn was geworden.'

Emanuelson baalt er dan ook zeer van dat er woensdag opnieuw geen uitsupporters aanwezig mogen zijn in De Kuip. 'Woensdag horen de beide supportersgroepen er eigenlijk bij. Het is zonde, want toen ik bij Ajax speelde, mochten er in de eerste jaren wel supporters komen. Een aantal jaren erna is het in Rotterdam altijd zonder supporters geweest. We zijn nu al zoveel jaren verder en het is zonde dat er nog steeds geen oplossing voor is.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax4ever01
Urby is een echte Ajacied
0 0
Ajax34
Willen is kunnen.
0 0
Ajaxbrl
Zolang de burgemeester het niet wil...
0 0
1eringzuid2
Burgemeester hoort er niks over te zeggen. Als het ivm de veiligheid niet in een gemeente kan worden gespeeld draai je het om. Simpel.
0 0
..::Rootje::..
Het is volkomen begrijpelijk:

- Ajax-supporters die voor het eerst na zoveel jaar tijd weer welkom zijn in Stadion Feijenoord, maar daarna vuurwerk afsteken en daarna nog verschrikkelijk gedrag vertonen,
- Ajax- supporters die een pop ophangen in eigen stadion, wanneer Feijenoord op bezoek komt,
- Feijenoord-supporters die een evenement stilleggen, omdat een DJ een Ajax-shirt aanheeft,
- Feijenoord-supporters die liedjes over Joden zingen.

Zo kan ik nog even doorgaan.

Door dit alles, is het allemaal begrijpelijk, waarom de supporters niet toegelaten worden bij voetbalwedstrijden. Het is een kleine groep, maar deze verpesten het voor velen.
0 -1
BrandjeXL
Poeh wat erg. Vroeger werden er bommen naar elkaar gegooid. Braken fans in OS door naar elkaar toe. De tijden dat feesten werden stil gelegd of dat rotterdamse dj's niet in Amsterdam welkom waren en vice versa dateert al vanaf begin jaren 90. Toen kon het allemaal wel. Kan duidelijk merken dat je niks gewend bent.
0 0
Koningtoto
Hihi, was wel mooi tijdens de supercup toen. Maar goed, ik word melancholiek.
0 0
BrandjeXL
Ach de jeugd zullen zulke dingen nooit begrijpen want het is geweld en mag niet. Waarschijnlijk dezelfde jeugd die filmen als een jochie door tien anderen in elkaar getrapt wordt.
0 0
BrandjeXL
We zijn gewoon oud denk ik gap
0 0
..::Rootje::..
Gap zeggen en jezelf oud vinden.


HAHAHAH! Tuurlijk gozer! ;)
1 0
Koningtoto
Gap is zou oud als de F-side is. Wat zeggen ze bij Real? Puto?
0 0
..::Rootje::..
Triest om elke keer Real bij te halen. Heeft hier totaal niets mee te maken, mr. 'ex-hooligan'.
0 0
Koningtoto
mr ex hooligan

Krijg ik nu dit stempel van je? Jij hebt nooit wat fouts gedaan in je leven denk ik he? Ruim twintig jaar geleden kerel, stel je niet aan. Ik ben nu de braafste van de klas.
0 0
MisterAFCA
Precies! Gab zeg je als Amsterdammer tot je 80e!
0 0
Koningtoto
Yup. Oud en versleten :p
0 0
Koningtoto
Inderdaad, dat is nog het ergste. Mensen die elkaar opzoeken foei! 5 etters die iemand in elkaar trappen, zoveel mogelijk delen!
0 0
Koningtoto
Ik hoop dat jij nooit in een politieke functie komt. Het is potverdikkie allemaal jaren geleden wat je opnoemt. En die liedjes? Op school werd me altijd geleerd schelden doet geen pijn. En ik vind ook dat die liedjes geen pijn doen, maar ik heb dan ook haar op mijn borst. Als liedjes je zeer doen, moet je zalf op je vagina smeren.

Dit land is echt helemaal kapot aan het gaan aan de betutteling. Je moet een beetje weerstand in je leven ervaren, wil je verder komen als mens.
1 -1
BrandjeXL
Zo is het.
0 -1
Koningtoto
Zolang mensen het goed praten(helemaal hier op AS) komt er nooit een oplossing voor.
0 0
MisterAFCA
De oplossing is er wel maar daar heeft de KNVB de kloten niet voor...
2 0