'Ze wilden Frenkie niet aan de bal, maar hij draait zó snel'

BartVeenstra, 25-02-2019 om 15:30, 8920 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind en Frenkie de Jong kunnen elkaar steeds beter vinden in het veld. Tegen ADO Den Haag werd Blind door de Hagenaars 'vrij' gelaten, waarvan de ervaren kracht van kon profiteren. Helemaal in combinatie met De Jong, die als linker centrale middenvelder speelt.

Laatstgenoemde vindt het heerlijk wanneer een verdediger in kan schuiven, zoals Blind vaak kon doen. 'Als je twee mensen achterin houdt, is het moeilijk om tegenstanders uit te spelen', aldus De Jong in gesprek met Het Parool. 'Een vrije man creëren, dat is altijd onze bedoeling. Onze backs staan diep en onze centrumverdedigers willen graag doorschuiven.'

Ook Blind zag in dat het klikte met De Jong. 'Ze wilden Frenkie niet aan de bal hebben, maar Frenk draait zó snel met die bal. Dan kunnen we samen een een-tweetje aangaan aan de linkerkant. Zo kan ik even middenvelder worden. Dat is lastig te verdedigen.'

Blind hekelt 'superslecht' kunstgras

Net als in gesprek met De Telegraaf heeft Blind ook in gesprek met Het Parool gesproken een fel tegenstander te zijn van kunstgras in de Eredivisie. 'Ja, we waren af en toe slordig, maar we domineerden. Ondanks het kunstgras. Het was echt superstroperig, superslecht. Ballen stuiterden totaal anders, bleven ineens toch binnen. Wegdraaien voelde niet natuurlijk. Ik hoop dat de hele eredivisie zo snel mogelijk overstapt op gras. Het was echt lastig om hierop te voetballen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DrD3k
De spelers van de betreffende club zijn ook gek. Ik zou dat onbesproeide veld never nooit opgaan. Daar ga je toch niet voor op voetbal!
Ga nog liever vakkenvullen.
Ik wacht ook echt op voetballers die van de zomer zeggen ik blijf wel lekker in de KKD spelen bij mijn VOETBALCLUB dan in de eredivisie op plastic.
Het zou mooi zijn als ze allemaal uit gaan spreken dat ze mede voor die ene club hebben gekozen omdat ze op gras spelen.
Prof. voetballers moeten opstaan hier tegen!
Van laag naar hoog!
0 0
AFCA020!
Als het ergens nog erger gesteld is, is het de kkd, daar heeft echt vrijwel iedereen kunstgras.

Maar ik snap zeker je punt! Lijkt mij ook mooi idd, maar dan heb je uitgesproken en eigen gerijpte types nodig. Vroeger had je die veel, maar na Theo Janssen is dat ras uitgestorven heb ik het idee.
Nu bijten de spelers niet zo snel in de hand die hun voert en is alles ja en amen op een bedje van mediatraining...
0 0
GdlT
Vreemd dat een scheidsrechter een veld alleen keurt als er sneeuw op ligt of er plassen water op liggen. Dat gebeurt onder het mom van "veiligheid voor de spelers" (althans dat dacht ik, maar ik word graag gecorrigeerd). Waarom gebeurt dit niet bij kunstgrasvelden? De KNVB kan b.v. een regel invoeren dat op kunstgrasvelden een X-minuten gesproeid moet worden voor de aanvang en tijdens de rust van een wedstrijd. Kan toch niet zo moeilijk zijn? De wedstrijdballen moeten ook aan bepaalde eisen voldoen, kunnen ze ook voor de velden invoeren.
1 0
SuperJ00d
Kunstgras en met name ongesproeid kunstgras is gewoon pure competitie vervalsing. Ik kom er met mn hoofd niet bij dat de KNVB dit niet afschaft... Brengt het niveau van de competite heel ver omlaag en de hoeveelheid blessures op kunstgras is ook abnormaal. Heeft helemaal niks met veldvoetbal temaken.
1 0
DirkvanDam
ongesproeid is niet alleen competitie vervalsing, je neemt ook een zeer groot risico met blessures bij de tegenstander, de arbitrage en je eigen spelers. alsof je met teveel alcohol op toch achter het stuur kruipt! ik vindt het misdadig!! niet sproeien is verlies westrijd!!
1 0
Schip
Wilde net zeggen. Het is gevaarzetting. Je laat bewust jouw eigen spelers en de tegenstander een groter risico op blessures lopen, om het de tegenstander maar zo moeilijk mogelijk te maken.

Er is een wezenlijk verschil tussen het gras niet maaien en het kunstgras niet sproeien. Naast dat het alletwee niet erg sportief is, is het eerste onschadelijk, en het laatste gewoon onverantwoord.
0 0
insectenverdelg
Maar op dat moment dient de wcheids dus op te treden. half uir voor de pot ADO of welke club dan ook gewoon zeggen: " of t veld is over 30 minuten gesproeid of de tegenstander wint regelementair met 3-0. "
Als je dat gewoon als regel opstelt en ook na komt als scheids is dat soort ongein heel erg snel over.
0 0
insectenverdelg
alleen al om deze reden moet Alfons niet zeuren als er een eigen speler op se grond ligt, dat de bal niet uitgetrapt wordt.
0 0
Web
Spelen op dat kut kunstgrasveld, en dan ook nog niet aan de voorwaarden houden.
Sproeien is de enige manier om er nog een beetje op te kunnen spelen
Gewoon een schande
Je moet het maar willen als club, echt Calimero gedachten.
0 0
Rentokill
Wat je steeds vaker ziet is dat tegenstanders 'vergeten' het gras te sproeien voor de wedstrijd om een maximaal voordeel te halen uit het feit dat de voetballende ploeg er niet mee uit de voeten kan. Reken maar dat ADO dit niet vergeet als ze in de beker tegen een amateur moeten.
4 0
blessure
Gelukkig is het afgestraft.
0 0
gi0vanni
Inderdaad, lekker en ondanks dat ik wel tevreden ben hadden het er nog meer kunnen zijn.
0 0