Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Schöne zag plek op Ajax-bank al aankomen

SJvanveen, 24-02-2019 om 14:59, 7160 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lasse Schöne had al het gevoel dat hij tegen ADO Den Haag op de Ajax-bank zou beginnen. De middenvelder speelde vrijwel alles dit seizoen, maar was zondagmiddag plots wissel. Toch zag de ervaren Deen, die het record van Søren Lerby evenaarde, het al aankomen.

'Ik had het al een aantal dagen in de gaten. Niet eens bij trainingen en positiespellen, het was gewoon een gevoel. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik had het gevoel dat ik er naast zou staan. Daar heb ik dus op ingespeeld', vertelt Schöne bij FOX Sports. De Deen zag op de bank met lede ogen aan hoe Ajax op achterstand kwam. 'Maar gelukkig maakten we het snel goed.' 

Schöne viel in, maar belandde tijdens zijn recordduel niet op het scorebord of de statistiekboeken met een goal of een assist. Wel ging hij in op de criticasters rondom zijn persoon. 'Je hebt altijd voor- en tegenstanders. Sommigen vinden mij goed, anderen te oud en traag. Ik ben nooit snel geweest en dat zal ik ook nooit worden.' Over het record van buitenlander met de meeste wedstrijden in Ajax 1, besloot Schöne: 'Het is fantastisch, want het zijn niet de minste namen die op die lijst staan. Hopelijk sta ik straks alleen bovenaan.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
De tijd heeft ook vat op Lasse, ik vind hem nog steeds een stabiele ,slimme speler met een prachtige trap en voetballend doet hij voor niemand onder.
Tegen Real laat hij zien gewoon op topniveau mee te kunnen draaien, maar net al bij Klaas heeft hij niet meer de power om dat elke week 2 keer te laten zien.

Als het gaat om instelling en doorzettingsvermogen verdiend hij een standbeeld, hij blijft positief ook als hij onverhoopt weer eens moet banken.
Mooi dat deze sympathieke gozer recordhouder gaat worden als meest spelende buitenlander in Ajax wie had dat gedacht toen hij als transfervrije man overkwam van NEC.
1 0
Mario65
Lasse is een klasse gast.
Ajax heeft nu eenmaal een luxe probleem met als die goede spelers en soms op de bank zitten is dan in dienst van het elftal.
Deze man klaagt niet en doet gewoon zijn werk..
Dat is een echte prof.
10 -1
Minsc
Luis Suarez klaagt de hele tijd en is ook een echte prof.
0 -1
FlyingDutchMan
Tegen de scheids zeker, lol..
0 0
MisterAFCA
Waar klaagt hij over dan? Over dat hij altijd speelt? Lees anders nog een keer zijn comment...
0 0