Van de Beek te spreken over nieuwe rol

SJvanveen, 24-02-2019 om 15:15, 9202 views, NOS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Donny van de Beek was content met de uitoverwinning van Ajax bij ADO Den Haag zondagmiddag. De middenvelder scoorde de belangrijke gelijkmaker en speelde bovenal een goede wedstrijd. Bij NOS ging hij in op het affiche, kunstgras en het doen van Ajax' plicht.

'We stonden wat beter in de veldbezetting, in balbezit met name...', laat Van de Beek de oorzaak weten waardoor Ajax in het verloop van de wedstrijd steeds beter ging spelen. De laatste uitwedstrijden morste Ajax punten en dat zat wel degelijk in het achterhoofd toen de Amsterdammers ook tegen ADO Den Haag achterkwamen. 'Je denkt wel: het zal toch niet?', stelde Van de Beek eerijk.

De Ajacied 'mag het niet zeggen', maar doelt ook op het kunstgras waar Ajax in Almelo nog op speelde en bij Heracles tegen een zeperd aan liep. Uiteindelijk won Ajax met eenvoud en kan Van de Beek met zijn teamgenoten achterover leunen tijdens PSV - Feyenoord. 'We gaan nu kijken wat PSV doet, maar daar kunnen wij niet veel aan doen. Wij hebben onze plicht gedaan.' 

'Ik denk dat ik het prima gedaan heb'

Bij FOX Sports ging Donny van de Beek in op zijn rol. Tegen ADO Den Haag speelde hij in een andere middenveldpositie en dat pakte niet verkeerd uit. 'Uiteindelijk denk ik dat ik belangrijk was en het prima heb gedaan. Ik speelde een iets andere rol dan normaal. Ik speelde iets meer in een verdedigende rol en ook centraler op het veld. Normaal sta je dieper en ben je meer in de eindfase betrokken, al kon ik er nu ook een paar keer goed overheen komen.' 

Over het stroperige veld in de Hofstad wilde Van de Beek niet klagen. Het was stroperig, droog en allerminst fijn om op te spelen, maar de middenvelder bleef er nuchter onder. 'Het veld was matig, niet heel lekker, maar ik hoorde hen (de spelers van ADO Den Haag, red.) er ook over klagen. Wij moeten dat niet doen, zij spelen er elke week op en wij één keer.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ging in de loop van de wedstrijd wel beter, Frenkie stond te ver naar achteren, hierdoor was Donny moeilijk te vinden. Toen ze Blind of Frenkie meer naar voren lieten komen, ging het beter.

Wel jammer dat er nu pas met deze opstelling gespeeld wordt, dit had je het hele jaar willen perfectioneren..
3 0
de-Ajacied
Dit was de beste opstelling van het seizoen
Iedereen stond op zijn meest natuurlijke plek
1 0
Web
schrijf Schone nooit af, ik blijf het een goede speler vinden als controleur.
Tegen Madrid speelde hij geweldig, veel variatie, als het nodig is de bal even vasthouden, bij balverlies gelijk druk op de bal.
Maar onomstreden is hij niet, fijn dat er meer opties zijn
Ziyech scoorde twee keer, maar toch vond ik hem niet best weer vandaag, veel te veel balverlies, elke bal onder zijn voet doorhalen, hij moet veel beter, te veel FC Ziyech.
4 0
BrandjeXL
Helaas vielen die gaten tegen Madrid toch echt omdat Lasse het niet belopen. Dit is geen kritiek maar een feit. Donny kan in principe van zestienmeter tot zestienmeter spelen. Zo'n goal als vandaag zal Lasse niet maken dus doordat Donny zo diep gaat ontlast je vanzelf meer je achterhoede waar Lasse toch meer blijft hangen.
1 0
Turbo
Zal waarschijnlijk louter positieve kritieken krijgen vanwege zn doelpunt maar was qua veldspel echt een stoorzender in het begin. Hoort naast Frenkie te spelen en aanwezig te zijn in de opbouw maar verstopte zich gewoon. 2 balcontacten in de eerste 20 minuten is onacceptabel en het verkloot je spel. Hopelijk kan hij zn spel veranderen want op 10 hebben we betere opties.
4 -6
Petterson1964
Van de Beek speelt op deze manier sinds Januari 2018.
Even denken met welke gebeurtenis dit samenhangt.
3 -2
AFCAsphere
Jammer voor je joh.
0 0
Turbo
Nee hoor. Onder Keizer ook al. Werd alleen in zn kracht gebruikt door FdB en Bosz. Dat gezegd hebbende moet ie gewoon meer aanwezig zijn als half/controleur. Eerder dit seizoen tegen Heracles in eigen huis verstopte hij zich ook al als controleur. Kan echt niet tegen een betere tegenstander.
3 -3
Web
Donny speelde geweldig vandaag, maar eigelijk al veel langer, sinds de winter vind ik hem wekelijks bij de beste spelers horen.
2 0
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
Ferd
En dat is hun goed recht. Zij worden benadeeld door deze beslissing en hebben de punten ook keihard nodig.

PEC mag klagen, die Calimero’s uit eihoven niet
0 0
Koningtoto
Geen reden tot paniek Jollie, alles komt goed.
0 0
Web
Wat zou jij doen als je PEC was?
Dat PSV loopt te zeuren, en nog wel Gerbrands, vind ik veel erger.
1 0
Schip
Jij kan er anders ook wat van.
4 0
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 0
AjaxPassion
Chill dat jullie de interviews van 1 persoon samenvoegen in 1 bericht AS! Goed gedaan AS/Sjors. Dat mag ook een keer gezegd worden, want er wordt ook genoeg gezeken hier (o.a. door mij) :P
3 0
robinozzi
2 nieuwsartikelen over interviews met Donny hoor
0 0
Ozymandias
Een talent als Vd Beek hoort eigenlijk net als Vertonghen, Alderweireld en Klaassen tot hun 24e bij Ajax te spelen. Hij heeft zeker het potentieel om een topper voor Ajax te worden maar heeft langer de tijd nodig om naar dat niveau toe te groeien dan talenten als De Jong en De Ligt. Alleen liep Vd Beek vorige zomer al buiten zijn schoenen en ik denk dat hij zelf verwacht dat hij uiterlijk medio 2020 de club zal verlaten.
5 -5
Petterson1964
Vooral Ten Hag niet noemen met zjjn projectje om een simpele loper van Donny te maken.
5 -7
AFCAsphere
Vooral altijd het negatieve belichten.
0 0
AjaxPassion
Was dat onder Keizer/Hennie en DB niet ook al zo??
0 -1
Petterson1964
Onder Keizer speelde hij meer 'ertussen'.
En onder Bosz al helemaal verder naar achter daar hij altijd de vervanger van Schone was.
0 0
AjaxPassion
Dat staat me niet meer zo goed bij eerlijk gezegd, vandaar de vraag.
0 0
Ozymandias
Ja, want een moderne '10' is een simpel lopertje... Dele en Firmino (wanneer hij op '10' speelt) spelen bij Tottenham en Liverpool in de tactische zelfde rol en spelen ook als simpele lopertjes... Müller speelde onder Guardiola bij Bayern ook als een simpel lopertje...
2 -5
AjaxPassion
Muller speelt ook zo idd, puur gaten trekken en voor de goal verschijnen om te prikken. Netzoals Klaassen eigenlijk. Donny kan het, maar het is niet zijn beste positie.
2 0
Schip
Eens, maar dat zijn van die simpele vooroordelen die zelfs veel ajax supporters hebben. Hij heeft prima overzicht, felheid en drive om centraal als controleur te spelen.

Je zag in de Jupiler al goed dat hij spelversnellend kon spelen met appie erbij. Dat is iets dat Klaassen niet kon.

Roep het al twee seizoenen, blij dat de eerste pot gelijk goed gaat. Anders wordt hij gelijk alweer afgebrand.
0 0
Knalpot
Dat is een rol waar ie in kan groeien dat ziet ook elke ajacied wel maar met frenkie naast hem en zonder een echte 6 in de selectie is het tegen betere tegenstanders in de omschakeling gewoon nog erg broos. Dat zag je al tegen Real. Als Blind daar naast gaat spelen heb ik er al veel meer vertrouwen in.
0 0
AjaxPassion
Ja zeker eens, maar hij moet ook niet de bal 'te hoog' op het veld in de voeten krijgen, daar ligt zijn kracht ook niet (lees: in de kleine ruimte). Daar is hij niet technisch/snel handelend genoeg voor, waar appie en Frenkie bijv. weer meester in zijn/waren. Hij is goed in er af en toe 'komen' maar dat mag gedoseerder. Ook van achteruit combineren en opbouwen, veel meters maken, druk zetten. Daar ligt zijn kracht.
0 0