Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Van de Beek te spreken over nieuwe rol

SJvanveen, 24-02-2019 om 15:15, 9431 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek was content met de uitoverwinning van Ajax bij ADO Den Haag zondagmiddag. De middenvelder scoorde de belangrijke gelijkmaker en speelde bovenal een goede wedstrijd. Bij NOS ging hij in op het affiche, kunstgras en het doen van Ajax' plicht.

'We stonden wat beter in de veldbezetting, in balbezit met name...', laat Van de Beek de oorzaak weten waardoor Ajax in het verloop van de wedstrijd steeds beter ging spelen. De laatste uitwedstrijden morste Ajax punten en dat zat wel degelijk in het achterhoofd toen de Amsterdammers ook tegen ADO Den Haag achterkwamen. 'Je denkt wel: het zal toch niet?', stelde Van de Beek eerijk.

De Ajacied 'mag het niet zeggen', maar doelt ook op het kunstgras waar Ajax in Almelo nog op speelde en bij Heracles tegen een zeperd aan liep. Uiteindelijk won Ajax met eenvoud en kan Van de Beek met zijn teamgenoten achterover leunen tijdens PSV - Feyenoord. 'We gaan nu kijken wat PSV doet, maar daar kunnen wij niet veel aan doen. Wij hebben onze plicht gedaan.' 

'Ik denk dat ik het prima gedaan heb'

Bij FOX Sports ging Donny van de Beek in op zijn rol. Tegen ADO Den Haag speelde hij in een andere middenveldpositie en dat pakte niet verkeerd uit. 'Uiteindelijk denk ik dat ik belangrijk was en het prima heb gedaan. Ik speelde een iets andere rol dan normaal. Ik speelde iets meer in een verdedigende rol en ook centraler op het veld. Normaal sta je dieper en ben je meer in de eindfase betrokken, al kon ik er nu ook een paar keer goed overheen komen.' 

Over het stroperige veld in de Hofstad wilde Van de Beek niet klagen. Het was stroperig, droog en allerminst fijn om op te spelen, maar de middenvelder bleef er nuchter onder. 'Het veld was matig, niet heel lekker, maar ik hoorde hen (de spelers van ADO Den Haag, red.) er ook over klagen. Wij moeten dat niet doen, zij spelen er elke week op en wij één keer.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Ging in de loop van de wedstrijd wel beter, Frenkie stond te ver naar achteren, hierdoor was Donny moeilijk te vinden. Toen ze Blind of Frenkie meer naar voren lieten komen, ging het beter.

Wel jammer dat er nu pas met deze opstelling gespeeld wordt, dit had je het hele jaar willen perfectioneren..
3 0
de-Ajacied
Dit was de beste opstelling van het seizoen
Iedereen stond op zijn meest natuurlijke plek
1 0
Web
schrijf Schone nooit af, ik blijf het een goede speler vinden als controleur.
Tegen Madrid speelde hij geweldig, veel variatie, als het nodig is de bal even vasthouden, bij balverlies gelijk druk op de bal.
Maar onomstreden is hij niet, fijn dat er meer opties zijn
Ziyech scoorde twee keer, maar toch vond ik hem niet best weer vandaag, veel te veel balverlies, elke bal onder zijn voet doorhalen, hij moet veel beter, te veel FC Ziyech.
4 0
BrandjeXL
Helaas vielen die gaten tegen Madrid toch echt omdat Lasse het niet belopen. Dit is geen kritiek maar een feit. Donny kan in principe van zestienmeter tot zestienmeter spelen. Zo'n goal als vandaag zal Lasse niet maken dus doordat Donny zo diep gaat ontlast je vanzelf meer je achterhoede waar Lasse toch meer blijft hangen.
1 0
Web
Donny speelde geweldig vandaag, maar eigelijk al veel langer, sinds de winter vind ik hem wekelijks bij de beste spelers horen.
2 0
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
Ferd
En dat is hun goed recht. Zij worden benadeeld door deze beslissing en hebben de punten ook keihard nodig.

PEC mag klagen, die Calimero’s uit eihoven niet
0 0
Web
Wat zou jij doen als je PEC was?
Dat PSV loopt te zeuren, en nog wel Gerbrands, vind ik veel erger.
1 0
Schip
Jij kan er anders ook wat van.
4 0
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 -1
jollie18
Zwolle spant een spoed arbitragezaak aan. Ze houden daar maar niet op.
0 0
AjaxPassion
Chill dat jullie de interviews van 1 persoon samenvoegen in 1 bericht AS! Goed gedaan AS/Sjors. Dat mag ook een keer gezegd worden, want er wordt ook genoeg gezeken hier (o.a. door mij) :P
3 0
robinozzi
2 nieuwsartikelen over interviews met Donny hoor
0 0
Ozymandias
Een talent als Vd Beek hoort eigenlijk net als Vertonghen, Alderweireld en Klaassen tot hun 24e bij Ajax te spelen. Hij heeft zeker het potentieel om een topper voor Ajax te worden maar heeft langer de tijd nodig om naar dat niveau toe te groeien dan talenten als De Jong en De Ligt. Alleen liep Vd Beek vorige zomer al buiten zijn schoenen en ik denk dat hij zelf verwacht dat hij uiterlijk medio 2020 de club zal verlaten.
5 -5