Lennon: 'Van Dijk gescout in duel met Ajax'

BVeenstra, 23-02-2019 om 15:50, 10071 views, Soccer AM |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voormalig Celtic-manager Neil Lennon kan er niets van begrijpen dat Virgil van Dijk in 2013 niet werd gescout door andere topclubs. De verdediger, die nu bij Liverpool speelt, maakte destijds indruk in het shirt van FC Groningen, maar geen enkele club - ook Ajax niet - durfde het eigenlijk aan met Van Dijk.

Uiteindelijk vertrok van Dijk voor slechts twee miljoen euro naar Celtic. 'Virgil was geweldig. Toen ik video's van hem zag, dacht ik al dat hij de nieuwe Rio Ferdinand kon worden', zegt Lennon tegen Soccer AM. 'Ik dacht op een gegeven moment dat er iets mis met hem moest zijn. Toen ik hem ging bekijken in een duel met Ajax, keek ik om mij heen en dacht ik: "waarom zijn hier geen scouts"?'

'Ik wist wel meteen dat we de transfer snel rond moesten maken. Vanaf zijn eerste training was hij geweldig, hij had alles. Ik zei ook meteen tegen hem: "geniet ervan, want je zult hier niet lang zijn". Het verbaasde me dat hij nog best lang in Schotland heeft gevoetbald.'

Uiteindelijk vertrok Van Dijk naar Southampton. 'Maar het verbaasde mij dat clubs als Real Madrid of FC Barcelona niet voor hem kwamen', aldus Lennon. Sinds januari 2018 speelt Van Dijk bij Liverpool. De Engelse topclub betaalde zo'n 84 miljoen euro voor de Nederlands international, wat hem de duurde verdediger ooit maakt. Ajax durfde het destijds (2013) niet aan en koos uiteindelijk voor Mike van der Hoorn.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
sucre
duurde?.....
tha Vd Hoorn of Van Dijk. Alleen de uitstraling had al genoeg moeten zijn om voor Virgil te kiezen.
4 -1
Bensco
Ik sta er echt stom verbaasd van te kijken dat sommige mensen het verschil niet konden zien tussen Mike en Virgil. Niet omdat je toen niet kon zien hoe goed van Dijk was maar meer omdat je heel duidelijk kon zien hoe slecht Van Der Hoorn was. Die gozer had echt de techniek van een kapotte trekpop.
5 -1
Joseph
Het verschil tussen van Dijk en vd Hoorn was destijds op het veld niet zo groot, ik vind het nog steeds vreemd dat op basis van persoonlijkheid toen niet voor van Dijk is gekozen.

Maar goed, niemand had kunnen voorspellen dat het zo zou lopen voor hem, heeft in mijn ogen alleen nog Ramos voor zich als beste verdediger ter wereld. Ik kijk erg uit naar de komende jaren van het Nederland elftal met hem en de Ligt!
2 0
ARUCAMBA
het zou hem ook sieren dat ie daarnaast verteld hoeveel keren hij het verkeerd heeft ingeschat, niets moeilijker dan een voetballer scouten, behalve de messi's dan
2 0
gi0vanni
Dat was op jongere leeftijd ook nog lastiger als je denkt. Zo durfden ze het in Argentinië niet aan om veel geld in het te stoppen. Dankzij Barca kon hij nog doorgroeien want hij had lichamelijke problemen. Zonder de hulp van Barca was hij nog kleiner geweest.
0 0
Mario65
Dat men Van Dijk niet naar Ajax haalde was best fout.
Als die nu naast De Ligt het Ajax centrum was....
Dat was waanzinnig goed geweest.
Maar goed het zijn ook maar mensen en je kunt niet alles van tevoren weten.
1 -2
AFCAsphere
Check even de opmerking van Benleiden hieronder, gaat over onze grote held Frank ;-)
0 0
GvanderK
Van Dijk is eigenlijk pas echt goed geworden in Engeland. Hij had bij Groningen zeker veel potentie, maar in die tijd speelde hij wat onzeker en was hij vaak niet geconcentreerd. Vd Hoorn speelde daarintegen erg sterk bij Utrecht, helaas was dat een moment opname. Toch mooi dat Van Dijk nu bij de beste verdedigers van de wereld zit. Achteraf gezien zal Ajax natuurlijk wel balen.

We gaan bij Oranje waarschijnlijk nog vaak genieten van De Ligt en Van Dijk in het centrum.
0 0
FlyingDutchMan
Achteraf is het makkelijk om het een fout te noemen, maar op dat moment was het een keuze die begrijpelijk was. Zowel Mike als Virgil braken door, al had Virgil in die fase elke wedstrijd zijn slaapmomentje en Mike speelde in die periode vrij stabiel. Net als Ajax tussen Ziyech en Sinkgraven koos voor Sinkie, later kwam Hakim alsnog. Zijn allemaal momentopnames maar achteraf weten wij het allemaal beter..
1 0
Benleiden
Een beetje voetbal-oog had gezien dat Virgil beter pastte bij Ajax dan Mike.

Heeft niks met achteraf te maken, maar met verstand van zaken. Maarja, als je FdB mee laat beslissen in de aankopen dan weet je hoelaat het is.
3 0
AsensioWillemsen
Niet alleen de Boer, ook Stam stond achter deze aankoop. Je zou toch meer verwachten van zulke bekende verdedigers
0 0
Freddy Al
En ik maar denken dat een van de beste centrale verdedigers ooit wel kijk zou hebben op de invulling van die positie.
Blijkt dat ze jou beter hadden kunnen bellen !
Uiteindelijk had ik ook liever van Dijk gezien, op dat moment vond ik dat helemaal niet zo duidelijk.
0 0
Koningtoto
Ja, want van Dijk had nu nog bij Ajax gespeeld, lol.
2 0