Ajax betaalt busreis en catering voor PEC-fans

BVeenstra, 23-02-2019 om 12:15, 19851 views, De Stentor |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De directie van Ajax komt, op verzoek van de KNVB, de supporters van PEC Zwolle tegemoet nadat het duel tussen beide ploegen werd verplaatst van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. De fans van de Overijsselse club worden nu getrakteerd op een gratis busreis met catering, zo meldt De Stentor.

Freddy Eikelboom, voorzitter van de Supportersclub PEC Zwolle, is gedeeltelijk tevreden met het besluit. 'Het is niet meer dan een pleister op de wonde. Wij zien liever dat de oorspronkelijke wedstrijddatum wordt hersteld', aldus Eikelboom, die spreekt over 'best een sympathiek gebaar'.

Toch is men in Zwolle nog lang niet tevreden. De supporters zitten 'met de gebakken peren', zo vindt Eikelboom. 'Om een voorbeeld te noemen: voor een van onze jeugdteams had ik 25 kaarten geregeld. De bedoeling was dat het hele stelletje zaterdag 2 maart zou afreizen naar Amsterdam. 's Middags stond een wedstrijd tegen Zeeburgia op het programma en 's avonds zouden ze dan naar Ajax-PEC Zwolle gaan. Dat hele feest gaat nu dus niet door. Maar ik ken ook zat gezinnen die al een hotel in Amsterdam hadden geboekt en er leuk weekendje weg van wilden maken. Die kunnen de boel nu annuleren. En daar wordt dus nooit bij stilgestaan wanneer de KNVB besluit zo’n wedstrijd te verplaatsen. Je raakt daar een hoop mensen mee', spreekt hij zijn teleurstelling uit.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Mooi gebaar van Ajax.
0 0
nicholas87
Hou is op met dat gejank, er staan grotere belangen op het spel. Ga lekker met die koters dan naar artis en naar de bioscoop. Leuk dagje amsterdam en verder niet zeiken!
3 -1
TontoKarnaggel
Natuurlijk heeft pec wel een punt ( itt psv ) maar hou in godsnaam op met dat gejank over gezinnetjes en jeugdspelertjes. We weten allemaal dat het over maximaal 150 man gaat die misschien een voetbalwedstrijdje moeten missen. Big f...... deal. Alleen al dit seizoen missen duizenden Ajacieden de uitwedstrijden naar ado en feyenoord ( 2 x ), en dat is niet noodgedwongen uit belang voor het nederlandse voetbal. En ik geloof niet dat ze daar in zwolle of eindhoven ook wakker van liggen.
2 -2
MPAjax
dat noem ik een goede tegemoetkoming en dat siert ajax zeker, luister als je wat geeft krijg je op den duur ook weer wat terug dus wie weet wat dit oplevert
1 0
ajaxdordtt
Ach die mensen hebben toch groot gelijk. Natuurlijk zetten ze het nogal zwaar aan maar ze proberen er gewoon alles uit te halen.

Ik ben er blij mee maar het is gewoon kut geregeld van de knvb, dat kunnen we toch gewoon toegeven?
Dat het in het belang van het NLse voetbal is hadden ze een jaar of 3 geleden al moeten bedenken en bij alle teams moeten doen. Als feyenoord en az het aardig doen in de el kan dat 3 plekken op de ranking schelen.

Dat Psv gaat janken slaat echt helemaal nergens op overigens, beetje sylvana simons gedrag. Maar dat de knvb door amateurs wordt gemanaged is duidelijk.
1 0
noahdepoah
Ff serieus, Zwolle-Amsterdam, 110 kilometer, ze doen alsof het een reis naar de andere kant van de wereld is.....
3 0
Bensco
Ik kom uit zwolle, uurtje met de trein. Gasten lopen echt te zeiken om niks. Die supportersvereniging doet net alsof ze met het volle uitvak zouden komen en iedereen zijn oma nog moet bezoeken in het ziekenhuis voor dat ze de pijp uitgaat .
3 0
Radie125
als ik alle reacties zo lees is de wereld aan het vergaan Nooit gedacht dat Zwolle hier een rol in zou spelen.
1 0
Bky
Ik vraag me af of die families die nu hun hotel moeten cancellen ooit nog hun leven weer op de rit weten te krijgen.
7 0
Van Reenen
Als je een hotel kan betalen in Amsterdam, kan je dat op 13 maart ook wel betalen en heb je ook nog een gezellige donderdag in Amsterdam. Dan neem je een vrije dag op zal ook geen probleem zijn.
0 0
BennJii020
Hahaha +1
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Goede actie van Ajax, al had er nog wel wat bij gekund. Een gouden kettinkje met Davidster, bijvoorbeeld.
1 0
witchmaster11
stelhet wordt 1-4 voor ajax , dan zal ik wel eens de reactie.s willen zien uit subsidiehoven
0 0
Koningtoto
Dan raken ze nog meer in paniek?
0 0
Ammehoela
Wij komen uit de Achterhoek. Zijn trouwe Ajacieden en hebben gewoon het een en ander omgegooid om te gaan. Wij moeten ook de avondspits door maar ons hoor je niet klagen. Uiteindelijk beslis jezelf of je wel of niet wilt gaan.
2 -1
Koningtoto
Dit dus. Er komen ook Ajacieden uit Weert en Wezep, vrij grote groepen. Die vinden dit net als ik kut, maar deal with it.
0 0
Oliveira
Grote denkfout dat hij heeft is dat NIKS enige vorm van garantie heeft dat het doorgaat. Er kan van alles gebeuren ( in dit geval dat de KNVB de wedstrijd in zijn geheel verplaatst). Je weet van ten voren al dat je dit soort dingen nooit lang van ten voren met plannen. Dit is gewoon een risico van ver van ten voren plannen. Hier kan Ajax niks aan doen. PEC mag allang blij zijn dat Ajax een tegemoetkoming aanbiedt, want Ajax is nergens toe verplicht.
0 0
Koningtoto
Nja, wij hebben een stadion waar altijd in gevoetbald kan worden. Dus da's niet helemaal waar. Maar wat Bky al zegt, je kan genoeg andere dingen doen in Amsterdam, dus je weekendje hoef je sowieso niet te cancellen.
0 0
Radie125
weekendje gezinnen kan gewoon doorgaan maar dan zonder het nare gevoel van een Nederlaag. Voor het jeugdteam gewoon de eerst volgende wedstrijd meenemen naar ik geloof Excelsior.
0 0
jollie18
Kan Ajax nu gerust doen . Er zullen nu veel supporters niet kunnen afreizen naar Amsterdam
0 0
Koningtoto
Die bus krijgen ze nooit vol. :') En maar janken.
0 -1
Hagmag
Dagje uit van de stichting.
0 0
mgtow
Groot verschil met Duitsland waar Bayern jaren terug ladingen met geld gaf aan Dortmund dat randje faillissement zat. Hier gunnen ze ons niks zelfs al betekent dat dat ze er zelf slechter van worden.
0 0
Kuningast
En alsnog lopen te janken. Als ik Ajax was zou ik dit sympathieke gebaar meteen intrekken.
1 0
Illegaal
Had jij echt verwacht dat ze dank je wel zouden zeggen en nu is alles vergeten?

Al zouden ze dit willen dan nog kunnen en mogen ze dat niet doen...

Het probleem met jullie is dat je je Ajaxbril niet af zet en eens in de schoenen van de tegenstander gaat staan met de gedachte dat dit Ajax gebeurt was.
0 -6
Koningtoto
Non Ajacied confirmed.
2 0
..::Rootje::..
Laat ze maar komen. Hopelijk is Ajax extra gemotiveerd en slachten ze hen af met 11-0. Zal ze leren.
0 0
..::Rootje::..
De Amsterdammers zijn hier ook de dupe van hoor.
In plaats van een leuke, vroege zaterdagavondwedstrijd, speel je nu op een woensdagavond. En dat na een normale werkdag en ook nog eens net na de avondspits.

Maar hoor je mij klagen?
1 0
Bky
Thoughts and prayers.

Deze misdaad van Ajax zou niet ongestraft blijven. Ik denk aan alle slachtoffers.
1 0
..::Rootje::..
Laat dit een eerste stap zijn.
Het onrecht dat PEC is aangedaan moet over de hele wereld bekend worden gemaakt.

Eén minuut stilte voor aftrap van elke wedstrijd incl. Champions League-wedstrijden.
0 0
Kuningast
Volgens mij zitten er meer niet-Amsterdammers in de JC Arena...
1 0
..::Rootje::..
Amsterdammers, Ajacieden. Het is maar hoe je het interpreteert. Daarbij heb ik het ook over de avondspits. Dus moet het wel duidelijk zijn.
2 0
Kuningast
Haha, oke ik snap je punt
0 0
..::Rootje::..
(Y)
0 0
Red Devil
Worden ze getrakteerd op de ouderwetse Jodenkoeken onderweg dus dat wordt smullen voor de PEC fans.
1 0
mgtow
Jodenkoeken? Matze met fucking laxeermiddel bedoel je. Kunnen ze lekker op elkaar schijten in de bus ipv op Ajax.
1 0
Redrum
Deze hele situatie toont precies aan wat er mis is met het Nederlands voetbal.
1 -1
Koningtoto
Inderdaad, je broodheer zoveel mogelijk hinderen. Zonder Ajax was de eredivisie minder waard, dan de competitie in Litouwen. Maar lekker blijven haten allemaal. Ik kan daar echt met mijn verstand niet bij.
3 -1
Redrum
Precies, hoe achterlijk kan je zijn met zijn allen? Het Nederlands voetbal is helemaal nergens zonder Ajax en toch doen ze er massaal alles aan om Ajax te dwarsbomen. En waarom? Omdat ze hier allemaal zo bekrompen en jaloers zijn dat ze de grootste club gewoon het licht in de ogen niet gunnen. In plaats van dat ze zich optrekken aan Ajax sleuren ze Ajax liever mee naar de bodem.
4 -1
Koningtoto
Je wordt er zo langzamerhand moedeloos van. Letterlijk van alle kanten wordt je tegengewerkt. Kortzichtige idioten, dat is waar wij meer en meer last van krijgen. Je kan er donder op zeggen dat psv nu van iedereen een rode loper krijgt en wij schuimbekkende alleskunners. Voor 1 dag dan.
0 0
N-ajax
Heerlijk toch voor die fans, een weekendje weg naar Amsterdam dat niet verpest wordt door dat je je club even flink onderuit ziet gaan.
0 0
Daniii
Ik hou van mijn club
0 0
afca95
Jankmuil! En als Zwolle Europees zijn ze door het dolle heen, dankzij de punten die Ajax haalt. De haat tegen Ajax en het Calimero gedrag draait weer op volle toeren!
3 0
mgtow
En direct in paniekmodus schieten tegen welke club dan ook dat geen 433 speelt. Fail.
0 0
Bky
Der is een gezinnetje die een dagje naar Amsterdam wilde, maar nu kunnen ze niet meer naar Amsterdam want de wedstrijd gaat niet door. Je kan namelijk niet naar Amsterdam als Ajax niet speelt en verder is er niets te doen :( :( :(

Hierom moeten we onze kansen om door te gaan in de CL drastisch verpesten natuurlijk.
2 0
Eastwood
Een kinderhand is blijkbaar niet zo snel gevuld.
Man, man, man, wat een oud wijf.
0 -1
Antafca
geld voor ons ook dus loop niet te zeiken
0 0
Schip
Heeft deze man nou niet door dat dit doorslaat naar kinderlijke verongelijktheid. Het gaat om profvoetbal. Prof-voet-bal. Wedstrijden kunnen verplaatst worden. Het is geen 25 jaar terug meer, waar de eredivisie volop meedeed in Europa. Een kans op een kwartfinale CL is er, zij het minimaal, en deze kerel loopt te snotteren over dagjes uit.

Grow the fuck up.

Iedereen zou willen dat een kwartfinale CL iets tweejaarlijks zou zijn of zo. Wees eens trots dat een NL club die horde wellicht kan nemen, of werk er iig aan mee. Dat 3 wedstrijden in 8 dagen verhaal kan ik nog begrijpen. Maar begin niet over dagjes uit vanuit de provincie. Jullie degraderen niet en spelen voor de kat z'n kut. Gedraag je ernaar.
8 0
mgtow
Degradeerden ze maar wel. En daarna direct door naar de rechtbank voor een faillissement.
0 0
MickS
Ach weet je, voor de supporters die deze kant op zouden komen die zaterdag, daar kan ik het me best van voorstellen dat die er de pe over in hebben. Velen moeten er een dagdeel voor vrij nemen of kunnen nu niet komen. En dat het wellicht niet veel supporters zijn doet er niet zo heel veel toe, voor diegenen die geraakt worden kan ik het me voorstellen dat ze het kut vinden.

Dat PEC zelf wat morrelt ten gunste van hun supporters snap ik ook wel (wij roepen ook altijd dat Ajax voor ons op moet komen). Maar ze overdrijven nu wel. De club zelf moet gewoon6 verder niet ouwehoeren. Zij moeten professioneel kunnen zijn en begrijpen waar het om draait.

Verder gewoon netjes van Ajax om dit te doen voor de Zwolse supporters. Ik heb geen hekel aan PEC en hun supporters, heb het zelfs altijd wel een sympathieke club gevonden. Er is volgens mij ook zelden tot nooit iets raars tussen beide clubs/supportgroepen.
0 0
OpNaarNummer4
Het is natuurlijk best te begrijpen dat ze het kut vinden, maar het gaat waarschijnlijk over 200 man. Dat weegt natuurlijk totaal niet op tegenover het belang van de 11e plek voor europees voetbal. En dan krijgen ze ook nog is compensatie. Het gebeurd wel vaker dat een wedstrijd wordt verplaatst en dat je dan onverhoopt niet meer kan komen. Vervelend? Ja. Maar moet alles er voor wijken? Nee.
3 0
Mario65
Ja... beloon de ondankbare honden voor hun gedrag.
1 -2
Tinus
PEC heeft best goede redenen om ontevreden te zijn. Op een gegeven moment moet het gezeur over zijn, okay. Maar om ze ondankbare honden te noemen is wel erg ongenuanceerd en ongepast.
1 0
Joodhannus73
Ook zonder die wedstrijd kan je nog heel veel leuks doen in Amsterdam. Misschien ook over nagedacht? Alsook nog steeds tegen Zeeburgia spelen. Natuurlijk vervelend, maar voor nog véél meer mensen in Nederland vervelender als onze landskampioenen geen CL meer spelen. Die verontwaardigde slachtofferrol is misplaatst en over de top.
1 0
Ruff Rhythim
Haha serieus wat een land is dit toch ook LOL
2 0
Stibba020
Om hoeveel fans gaat het nou eigenlijk, 50 man sterk?
1 0
Toekomst1900
Laten we met ze allen rekening houden met PEC jongens.. Dat is belangrijker dan dat Ajax in Europa presteert. Schijtziek wordt je van al dit geouwehoer. Accepteer het, Ajax en Nederland hebben de punten nodig. Clubs met kunstgras mogen sowieso niks over competitievervalsing zeggen..
11 0
N-ajax
Ach in dit hele gebeuren zijn de supporters van PEC de enige die echt reden hebben tot klagen.
0 0
KingJames23
Die 10 supporters die naar de JCA komen?
0 -1
Ajax412
Precies, vooral het laatste wat je zegt... Zeikerds hier in dit land altijd.
1 0
Koningtoto
Ondankbare stinkboeren. Blijf lekker weg.
2 -2