Real verloor drie van vier duels zonder Ramos

BVeenstra, 24-02-2019 om 10:00, 13987 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Het wordt zondagavond interessant om te zien hoe Real Madrid zonder Sergio Ramos voor de dag komt tegen Levante. De Koninklijke moet de aanvoerder missen door een schorsing en de eerdere wedstrijden zonder de ervaren verdediger liepen dit seizoen niet altijd even goed af: drie van de vier duels zonder Ramos gingen verloren.

Ramos speelde dit seizoen haast iedere wedstrijd. Slechts vier keer speelde Real Madrid zonder de Spanjaard. Drie van die duels gingen verloren. In de Champions League verloor de club tweemaal van CSKA Moskou (1-0 uit, 0-3 thuis), terwijl in het bekertoernooi werd verloren van CD Leganés (1-0), al had Real Madrid de heenwedstrijd wel al met 3-0 gewonnen. Zonder Ramos werd dit seizoen alleen van UD Melilla, een derde divisionist, gewonnen: 6-1.

In totaal maakte Ramos dit seizoen al 3212 minuten en kwam hij in 37 van de tot nu toe 41 gespeelde wedstrijden in actie. Dat komt neer op ongeveer negentig procent. Bovendien heeft de verdediger ook aardig wat scorend vermogen. Liefst elf keer scoorde hij al, en dat als verdediger. Alleen Karim Benzema (negentien) en Gareth Bale (twaalf) scoorden vaker dan Ramos.

Met Ramos in de ploeg werden verder alle Champions League-wedstrijden gewonnen. In de vijf duels die hij dit seizoen in het miljardenbal speelde, werden er slechts twee treffers geïncasseerd. Zonder Ramos kreeg de ploeg in twee duels al vier tegentreffers te verwerken.

Toch werd er ook met Ramos in La Liga ook enkele keren verloren. Zo ging Real Madrid in La Liga, met Ramos in de ploeg, onderuit tegen Sevilla FC (3-0), Deportivo Alaves (1-0), UD Levante (1-2), FC Barcelona (5-1), SD Eibar (3-0), Real Sociedad (0-2) en FC Girona (1-2).

Schorsing tegen Ajax

Als Ajax op dinsdag 5 maart op bezoek gaat bij Real Madrid treft het een ploeg zonder Ramos. De verdediger pakte in het duel in Amsterdam een gele kaart en is om die reden geschorst. Mogelijk wordt Ramos nog langer geschorst, omdat hij bewust geel zou hebben gepakt. Aankomende donderdag hoort hij meer over zijn straf.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dondy
Ik denk alleen al door de arbitrage dat we niet doorgaan, als die beetje eerlijk is hebben we zeker kans
0 0
goajaxgo
Zegt allemaal niks. Eerst moet Ajax doorgaan, daarna praten we verder.
Ik vrees een 0-1 misschien nog wel meer dan een 1-0.
0 0
Ajaxbrl
Komt er 1 bij!
0 0
JordanAFCA
Ik zie serieus kansen voor ons
0 0
Patajax
ik absoluut niet. gewoon op ervaring eraf met 2-0 verlies
0 0
Babangida83
De dood of de gladiolen. Lekker erop knallen. Doe je dat 10 minuten lang goed, dan gaat t publiek morren. En dan wordt t steeds moeilijker voor Madrid. Scoor je dan een goal, dan wil ik het nog zien.

Wel ff hopen dat er met scherp geschoten wordt als echte killers.
1 0
Cesc87
Alles of niets, gewoon vol die druk erop.
0 0
Radie125
Denk dat we zonder Ramos ook weinig kans maken. We gaan het zien.
0 -1
Pierre Heno
Hoe langer Real zonder Ramos speelt hoe beter ze zonder hem raken ingespeeld. Ik had ds eigenlijk liever gehad dat Real pas tegen Ajax voor het eerst weer 'ns zònder hem zouden moeten spelen. Doordat hij nu meerdere wedstrijden geschorst is kan het team beter samen leren spelen met zijn vervanger ( n.a.w. Varane).
0 0
Gronkjaer
In Amsterdam was hij voor Real van levensbelang. Hij ruimde alles op en had nog tijd over om elke fout in de defensie te herstellen. Zonder hem heeft Real het moeilijk achterin en dat geeft de burger toch weer moed voor de return.
0 0
MM1974
kom maar op met de 2-0:)
0 0
FrankAFCA020
Dat was ook weer zonder Varane die er nu wel weer staat. Ook een aardige vervanger dus. Maar wel vertrouwen in een goed resultaat van onze mannen.
0 0
RJB1979
Ik zou zo benadrukken als coach dat je 3 keer mmoet scoren en Real dan twee keer mag scoren. Iaw: raak niet afgeleid als ze ongetwijfeld scoren maar blijf zelf voor je doelpunten gaan.
4 0
Babangida83
Precies, je moet er een doelpuntrijke wedstrijd van maken.
0 0
Redrum
Ja dat zijn toch wel statistieken die hoop geven. Mijn gevoel zegt dat het nog best eens spannend kan gaan worden in Madrid. We gaan daar heen om de kwartfinale CL te halen, niet om de schade beperkt te houden.
2 0
Koningtoto
Wij waren de betere in Amsterdam, meneer Ramos haalde er gruwelijk veel uit. Nu kan dat niet en heb ik er gek genoeg een heel goed gevoel over.
0 0
Dondy
0-3 cska moskou moeten wij ook kunnen COME ON
9 0
Joseph
Ramos is met afstand de beste verdediger ter wereld en Real is ontzettend afhankelijk van hem. Die opzettelijke gele kaart kan ze ontzettend duur komen te staan. De aanval van Ajax is veel sterker dan de 3 waar ze van verloren hebben.
3 0
gi0vanni
Als Real Madrid in eigen huis voor de prijzen gaat spelen die er toe doen dan is er maar een zeer kleine kans dat je het haalt. Ajax moet 2x scoren en dat ging nog niet eens tegen een Bayern in slechte doen. Ook is Varane zo slecht nog niet. In de eerste helft had Ajax meer moeten scoren. Maar goed maar hopen op een wonder.
0 0
Joseph
Natuurlijk is die kans klein, maar met Ramos zou ik Ajax misschien 5% kans even, zonder Ramos toch rond de 20. Varane is een uitstekende verdediger, maar als Tadic Nacho weer zo in de pocket heeft, kan Varane het niet oplossen zoals Ramos dat deed.
0 0
afcas
die mensen die dat roepen zijn wss dezelfde die roepen dat real zonder ronaldo niet te vergelijken is met real met ronaldo... dus dat soort uitspraken neem ik nooit zo serieus.
0 0
Murtagh
zolang we er maar 2 scoren
0 0
Mario65
En als het even meezit de nul houden...
Laat Onana de avond van zijn leven hebben.
0 0
Mario65
Ramos is erg belangrijk voor Real Madrid
Dat verschil zie je ook met een Ajax zonder De Ligt.
Belangrijke spelers en als Ramos ontbreekt dan is de defensie van Madrid een stuk minder zelfverzekerd.
Pakt Ajax het slim aan dan kan men daar wel iets mee.
Vol gas, want er is geen andere optie meer.
Ik geloof nog steeds dat er iets mogelijk is.
2 0
Bky
Oi oi oi oi oi.

Kwartfinales here we come.
5 0
Tecmessa
Haha, echt hè? Het zou bijna schandalig zijn als er het niet halen :-')
0 0
Ruff Rhythim
Laten we er dan vier uit vijf van maken, inclusief genoeg goals om door te gaan...
4 -1
Topteam
4 uit 6 of 5 uit 6 word het dan.
0 -1