Van de Beek: 'Kom op, trainen ook om half elf'

BartVeenstra, 23-02-2019 om 08:50, 10186 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek beseft maar al te goed hoe groot de belangen voor Ajax zijn wanneer het zondag op bezoek gaat bij ADO Den Haag. De Amsterdammers kunnen het zich niet permitteren om nieuw puntenverlies te lijden in de titelstrijd en dus moet er gewonnen worden.

Toch ging het na de winterstop al enkele keren mis. Zo verloor de ploeg onlangs bij Heracles Almelo, waarna het een paar dagen later in de eigen Johan Cruijff ArenA tegen Real Madrid een goede wedstrijd speelde. 'Dat is een heel ander soort wedstrijd. In eigen huis, vol stadion, dan komt er toch wat meer kracht los. Dat moet je altijd naar boven halen, wil je prijzen pakken. Je moet het laten zien om dat elke wedstrijd te doen', aldus het jeugdproduct tegenover de NOS.

Ajax speelt zondag om 12.15 uur in Den Haag, maar voor Van de Beek maakt dat niet zoveel uit. Hij is geen echte 'uitslaper', zo vertelt hij. 'Kwart over twaalf is vroeg, maar kom op. We trainen ook om half elf. Daar moeten we tegen kunnen. Alleen die pasta is misschien wat vroeg', grapt Van de Beek. De middenvelder weet hoe belangrijk de wedstrijd is in de titelstrijd. 'We moeten gewoon winnen, het is een superbelangrijke pot. Het is altijd lastig in Den Haag, dus we moeten superscherp zijn.

'De lach en frisheid keert terug bij Ajax'

Dankzij de wisselende resultaten van Ajax na de winterstop heerste in Amsterdam een beetje het chagrijn en daar baalde Van de Beek van. 'Kort na de winterstop zag je de frisheid en de lach niet. De laatste week zie ik dat terugkomen, dat is belangrijk. Daar begint het mee. Ik ben daar ook wel gevoelig voor. Als het gevoel goed is en je met elkaar een dolletje kan maken, komt het vanzelf. Dat was wel een beetje weg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
xMilkshake
Ik zou graag Donny een keer in de spits zien spelen... met zijn diepgang en scorend vermogen...
0 -1
Red Devil
Heel goed Donny.
Spelers moeten niet janken als ze vroeg moeten spelen anders moeten ze maar eens in de bouw gaan werken of in de haven.
0 0
Wesl
Ik heb een slecht gevoel over morgen..
0 -5
Radie125
Zou ik ook hebben als PSV sup. Ps je zit dus op de verkeerde site
2 0
Bky
Nu is het weer wachten op de mensen die hier verongelijkt komen vertellen dat zij al om 6 uur aan het werk zijn.
8 -1
trodat4030
Tja en die mensen hebben weer niet 4-5-6 milj mensen die over hun schouder meekijken hoe goed zij hun werk doen om er vervolgens de rest vd week een mening over te hebben en die, vaak zwaar opgeklopt, overal te gaan lopen verkondigen.
1 0
Radie125
en hebben ook geen salaris van ruim 1000000
0 -1
trodat4030
Tja, vraag en aanbod noemen ze dat. Marktwerking. De spelers verdienen veel omdat de club weer veel verdient aan hen. En omdat jij graag betaalt om naar hen te kijken. Dus als die salarissen je zo storen, moet je beginnen bij jezelf en stoppen voetbal te kijken.
0 0
AFCA-B93
Haha al die mensen die denken dat een zak geld de druk om te presteren en alles minder maakt.

Jij bent er zeker ook zo eentje die vindt dat spelers niet moeten zeuren over drukke schema’s of korte vakanties, alleen omdat ze veel geld verdienen.
1 0
Puurvoetbal
Inderdaad, meneertje van de Beek doet net alsof 10.30 heel vroeg is. Hij realiseert zich onvoldoende dat dat nog steeds zeer luxe is.
0 -1
ajaxpat
6 uur???? 4 uur ja ;-)
1 0
Daniii
Soms als ik sport (fitness/krachtsport) eet ik vaker spaghetti om 9u smorgens vrijwillig, als ze me nu ook nog eens 100.000 per maand zouden betalen of 10% ervan ook al goed zou ik iedere ochtend de hele kom leeg eten.
1 -2
trodat4030
Maar je eet met een bepaald doel, niet zozeer omdat je nou echt zit te smikkelen lijkt me. Zolang je voor de volle 100% achter dat doel staat is het wel op te brengen lijkt me. Persoonlijk eet ik niet voor tienen s’ochtends en dan ben ik al ruim 4 uur op en heb ik al 1 shift van m’n werk erop zitten (ik werk elke dag 3x een paar uurtjes). Maar ik heb verder ook geen doel bij t eten behalve m’n knorrende maag stillen ;-)
0 0
AFCA-B93
Haha gast ik moet er echt niet aan denken om zo vroeg een warme maaltijd, laat staan pasta, naar binnen te werken. Maar dat jij dat relatief makkelijk doet betekent niet dat het voor voetballers ook makkelijk is he. En van al die tonnen/miljoenen gaat je eetlust echt niet omhoog haha
1 0