Bosz: 'Sinkgraven kan als linksback de wereldtop halen'

JesseTH, 22-02-2019 om 19:50, 13470 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz gelooft dat Daley Sinkgraven als linksback de absolute wereldtop kan gaan halen. De speler zelf twijfelt nog over zijn voorkeurspositie voor de toekomst, maar de oefenmeester houdt enkel positieve gevoelens over aan de minuten die hij Sinkgraven gunde in de verdediging.

'Voor mij was Daley een openbaring', vertelt Bosz in de uitzending van Inside Ajax, waarna hij even later verder vertelt. 'Daley heeft geweldig gespeeld in de tijd dat ik trainer van Ajax was. Lasse was heel belangrijk op zes, Daley minstens zo belangrijk op de linksbackpositie.'

Sinkgraven zijn perspectief bij Ajax ziet er na zijn periode van blessureleed wel heel anders uit dan tijdens de periode onder Bosz, zo ziet ook de trainer. 'Nu heeft hij met Tagliafico een geweldige speler voor zich staan. Dat is niet makkelijk voor hem. Als ik hem was zou ik niet teruggaan naar het middenveld. Ik denk dat hij als linksback de absolute wereldtop kan halen.'

Als vanzelfsprekend neemt Sinkgraven zelf de woorden van Bosz van harte aan, maar of hij zijn advies opvolgt, weet hij nog niet. 'Ik weet niet of ik nooit meer op het middenveld wil gaan spelen. Ik heb maar één seizoen op linksback gespeeld, voor de rest altijd op het middenveld en een paar keer op linksbuiten. Het is lastig om nu te zeggen dat ik linksback ben. Het was een prima seizoen, maar ik heb ook goede seizoenen op het middenveld gespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Ik ben geloof ik een van de weinigen die het in deze met Bosz eens is.
0 0
ajaxinho
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.
De blessure van Sinkgraven is de reden dat we dat jaar geen kampioen zijn geworden.

Hij kan ook weer op LVM spelen a la Maxwell/O'Brien.
Mits hij weer in topvorm is.
0 -2
ZwartNazareth
LACH-WEK-KEND
3 -1
Jojo49
Ja klopt,,, KAN.
0 0
Youri08
Nee joh, net als Blind kan hij niet verdedigen. Prima spelers maar geen verdedigers.
1 -1
ETM
Zo, wat is de overheersende mening over Sinkgraven veranderd, zeg. Althans als deze vergelijkbaar was op AS met AN in 16/17. ;)
Na een moeizame start waarin Sinkgraven vooral grote verdedigingsfouten maakte, begon hij ook verdedigend steeds meer zn mannetje te staan, en werd een meerderheid zelfs lyrisch over Sinkgraven als back. De vrolijkheid over die Sinkgraven lees ik nu nauwelijks nog terug. Nu vooral veel supporters die hem opgegeven hebben of perse als middenvelder willen (wat hij in de praktijk ook gewoon was).

Welnu ik was vrij kritisch destijds op de keuze van Bosz, maar in de loop van het seizoen zag ik steeds meer hoe cruciaal het was. Backs werden overigens heel anders gebruikt dan nu in 18/19 onder TH. Sinkgraven was meer een middenvelder dan een vleugel. Terwijl nu de backs heel hoog langs de lijn spelen, aan de bal komen. Terwijl in 16/17 de backs vooral gebruikt werden om te knijpen, en door te dekken, maar anderzijds in balbezit veel al achter de bal bleven.

Al met al zit er zeker wel wat in die opvatting van Bosz. Wereldtop lijkt echter wat overdreven. Ik vind het zeker niet ondenkbaar dat Sinkgraven veel verder kan rijken als back dan als AM. Misschien is de huidige Frenkie-rol ook wat voor hem. Sinkgraven heeft een hele goede techniek en uitstekend voetballend vermogen, maar ik vind het aanvallend beperkt wat hij tot nog toe heeft laten zien. In de 1vs1 kan hij wel wat maar het is niet zn natuurlijke spel. Zn voorzetten en beslissingen in de laatste fase zijn vaak net niet. Onder druk uitvoetballen kan hij echter uitstekend. Hij heeft een prima loopvermogen en positioneel inzicht heeft hij ook, al was dat het grote punt waarin hij zich nog verder moest ontwikkelen als back. Maar dat deed hij ook. De Sinkgraven van na zn zoveelste blessure was niet representatief. Helemaal niet zelfs.
Ik vind het frappant dat men aan de ene kant Mazraoui zo toejuicht als back en Sinkgraven voor veel supporters moet ophoepelen. Het grote verschil is hier uiteraard ook dat Mazraoui geen gedegen concurrent heeft terwijl op Sinks positie een publiekslieveling (terecht!) is opgestaan. Sinkgraven is wmb in theorie creatiever dan Tagliafico, maar de grote kracht van Tagliafico is, naast zn enorme vechtlust, ook zn directheid.
Maw, ik denk gewoon dat Bosz een punt heeft, alleen zet hij wat dik aan. Tagliafico is heel complimentair aan Tadic. Twee spelers die het spel heel simpel houden en daarmee veel gevaar stichten. Ook past Tagliafico beter bij het spel van TH, want Tagliafico komt ook echt uit de verf als verdediger als Ajax de tegenstander op wil vangen. Sinkgraven profiteerde onder Bosz ook van het doordek-spel en collectieve vooruit verdedigen.

De grote 'maar' bij Sinkgraven is wmb dat hij die positie zelf duidelijk nooit omarmd heeft. En dat is uiteraard een probleem.
3 0
Web
Sinkgraven vulde het leuk in als back. Ik vind hem op zijn zwakke been te matig, spelers die binnen door passeren heeft hij totaal geen vat op. Mazaraoui vind ik als back beter, veel meer dynamiek dan Sinkgraven, zijn zwakte is dat hij soms afwezig lijkt, er niet bij is met zijn hoofd, Benfica thuis en Feyenoord als voorbeeld.
Maar Sinkgraven is ook nog niet op het nivaeu waar hij hoort, het is ongelooflijk zuur dat die jongen niet minuten mag maken in Jong Ajax, geld ook voor Veltman.
Ik kan heel goed begrijpen dat Feyenoord best twijfelt of ze wel in de eerste divisie willen spelen, de pluspunten zijn er ook zeker, maar ik zou als Ajax maar eens heel goed over nadenken wat ze willen, je zou bv op de talenten uit kunnen lenen.
Schuurs als groot voorbeeld, hij was vorig seizoen de man bij Fortuna, hij was een van de belangrijke peilers bij de promotie, had nu in de eredivisie kunnen spelen, nu troosteloze wedtrijden in Jong Ajax, ik durf wel te stellen dat hij daar door stil staat in zijn ontwikkeling, sterker nog hij is achter uit gegaan
Wil Ajax Pierri halen van Heerenveen, gelijk weer verhuren anders kon het met hem wel eens dezelfde kant op gaan als Schuurs, en dat geld ook voor andere talenten die ze eventueel op het oog hebben. Cerny had naar Heerenveen moeten gaan wekelijks spelen in de eredivisie is veel beter dan in Jong spelen, begrijp hem best wel, maar Ajax had het hem moeten uitleggen, en anders toch maar door drukken en even balen voor Cerny. Of even een telefoontje naar Ronald de Boer en Jan Verthongen die door spelen bij Twente en RKC zich heel goed omwikkeld hebben. Blind had het hem ook kunnen uitleggen, die maakte de stap wel naar Groningen. Zo veel goede voorbeelden voor Cerny.
0 -1
3sterren
Er wordt volgens mij te weinig aandacht besteed aan het feit dat in de ”eerste divisie”, waarnaar jij refereert, veel voormalige eredivisieclubs acteren. Teams die allemaal willen promoveren naar de eredivisie, dus voor wat betreft weerstand zullen de spelers van jong Ajax best wel aan hun trekken komen.
De spelers die jij aanhaalt zijn eerder de uitzondering dan de regel ...
0 0
diamanti
Zelfs in de top zijn er weinig backs die goed kunnen verdedigej.
0 0
SkilledAtSoccer
Sinkgraven hoort gewoon op het middenveld. Het is bizar hoe erg hem een positie wordt aangepraat die hij zelf niet eens leuk/fijn vind. Gebruik hem als middenvelder en als je geen plaats voor hem heb moet je maar je verlies nemen en kijken of je hem kan verkopen/verhuren.
2 -1
zaalberg
Ongelofelijk hoe vaak die Bosz het nog over Ajax heeft. Bijna iedere week op deze site wel iets dat Bosz over Ajax meent te moeten opmerken.
1 -1
Ferd
Alleen maar goed, dat toont aan dat hij Ajax nog altijd hoog heeft zitten. Terugkeren is dus een optie.
0 0
geDaante
Haha alsof ie media belt of hij wat over Ajax mag zeggen en of men dat even wil publiceren...

Hem worden vragen gesteld, in dit geval door Inside Ajax(!), en niet zo raar dat hij gewoon antwoord geeft.
2 -1
MankeNelis
Sinky is geen killer Nico. Sinky zal meer body moeten krijgen, dan kan PB nog weleens gelijk krijgen.
1 -1
Rsv
Hahahaha
1 0
EricAjax1
qua voetballend vermogen wel maar heeft er niet de persoonlijkheid voor en is veel te vaak geblesseerd.
1 0
1738
wist niet dat de wiet in Duitsland zo sterk was
0 0
0h0Litmanen0h0
Neres heeft Duitse vriendin.....sterks pul dus
0 0
edalm
Kom hem dan ophalen
3 0
Ajax114
dacht ik ook.Voor 7 M mogen ze hem hebben denk ik :-)
1 0
de-Ajacied
Ja Bosz had ook zijn zwakke punten
4 0
niquedegraaff
Oef.. Dat zie ik niet gebeuren. Het is een man van glas. Lekker handig in de verdediging.
1 0
Bensco
Dit dus! ik vind hem verdedigend ook helemaal niet sterk genoeg om linksback te staan. De enigste reden waarom hij onder Bosz zo opviel is omdat hij aanvallend veel bracht. Maar dat mag je ook wel verwachten als je een aanvallende middenvelder als back opstelt. Sinkgraven zijn situatie is lastig, kortlopend contract en eigenlijk vrij weinig gebracht. toch durf ik het wel aan met hem op het middenveld. Laat hem dit seizoen maar zijn minuten pakken en volgend jaar vlammen. het ventje is nog vrij jong dus er zit nog genoeg rek in.
0 0
De_Realist
Bosz was een goede trainer voor Ajax, MAAR, dit soort naïve en opportunistische denken is precies wat ons de Europe League winst gekost heeft.

Sinkgraven een wereldtop linksback, kom op man, niemand neemt dit serieus.
2 -3
GvanderK
Als Leverkusen er dan effe 25 miljoen voor geeft is dat lekker voor beide partijen.
0 0
Schip
Prima, koop hem dan maar. Sinkgraven is net zo min back als Blind / Urby: kan er goed voetballen, maar verdedigend is hij weg tegen een echte rechtsbuiten.
5 -1
trodat4030
Echte rechtsbuitens zijn tegenwoordig ook een zeldzaamheid... ;-)
0 0
Gerrr
Sinkgraven kan misschien als middenvelder de basis halen maar verdedigend al zo vaak door de mand gevallen dat ik in hem echt geen wereldtop zie als back.
4 -2
De_Realist
Sinkgraven was ook als middenvelder niet goed genoeg. Sinkgraven was een echte paniekaankoop.
1 -5
mercurius3
Natuurlijk niet. Vind hem bij Ajax al niet overtuigend.
1 -1
Kuningast
Ben groot fan van bosz maar dit vind ik echt totale onzin. De top van Nederland halen als linksback zal al moeilijk genoeg worden
6 -1
Bky
Heeft ie al gedaan hoor.
1 -5
DarkChild
Ik snap de discussie niet. Die jongen heeft nog nooit blijk gegeven zijn toekomst écht op die plek te zien, ook nu niet:
https://www.vi.nl/nieuws/sinkgraven-trots-op-lofzang-bosz-de-beste-back-ter-wereld-worden-we-zullen-zien

Dat was onder Bosz overigens ook al. Back tegen wil en dank, waar zijn rol ook steeds belangrijker wordt gemaakt naarmate het langer geleden is, of in dit geval, de oud-trainer zichzelf even wat mythischer wil maken. Het voorstel hem om te turnen destijds kwam trouwens van Bruins-Slot.

Voor een wat realistischer beeld van Sinkgraven op back en zijn ontwikkeling, kijk eens even beelden terug van Feyenoord-Ajax van toen en vergelijk dat met zijn optreden tijdens Ajax-Heerenveen.

Juist.
2 -1
Schwalbino
Nee dat kan niet. Fysiek gaat hem dat niet worden.
1 -1
Labrador
Dat dus.
1 -1
Bky
Ja maar hij heeft laatst een slechte wedstrijd gespeeld dus hij kan er niets meer van volgens AS.
5 -6
Mario65
Sinkgraven is een goede voetballer, maar niet bepaald een verdediger laat staan een linksback.
Daar ben ik het dan een keer niet met Bosz eens.
1 -1
Web
Nog wel de wereld top. Voor €30 miljoen naar Leverkusen. Koopje voor een speler die de wereld top kan halen
5 -3
Schip
Nou, eindelijk kan ik je eens de hand schudden.
0 0
Ajax4proud
XD gelijk doen ^^.
0 -1
Duif63
Nou Peter leg ff 10 miljoen op tafel en haal hem snel naar Leverkusen. In Nederland zijn we Heerenveen en Feyenoord nog niet vergeten.
0 -2
AFCAsphere
Ah, yes. Twee wedstrijden en Duif kon direct constateren dat Daley hierna nooit meer een goede wedstrijd zal spelen.
1 -1
Ferd
Duif jankt zelfs nog, en spuwt nog gal, als Ajax de CL wint. Die gast is zo doordrenkt van negativiteit, niet normaal.
0 0
Redrum
Sinkgraven kan heel goed voetballen, maar het is een ongelofelijk slap lulletje. Laten we daar met zijn allen gewoon eens een keer heel eerlijk over zijn. Je kan nog zoveel talent hebben, als je de spirit en uitstraling van een stronk broccoli hebt ga je het niet redden in de voetbalwereld.
2 -4
MPAjax
techniek en spelinzicht van sinkgraven is zeker subtop waardig maar hoger word een probleem door blessures
2 0
makaveli
hoop dat Peter met een zak geld komt deze zomer. dus bij deze Peter. sinkgraven is een top talent. een van de beste backs ter wereld. kom hem maar halen.
1 -3
Web
Als Ten Hag dit zegt, springen de stoppen er uit op AS
1 -4
trodat4030
En als jij dít zegt, val ik weer van de bank van t lachen! :D:D:D
1 0
SpursAjax
Sinkgraven Is de perfecte cvm verdedigend fel en sterk. Voetballend ook top! Kan het plekje van frenkie overnemen volgend seizoen. Samen met blind als blok op het middenveld voor de verdediging. Zal niet veel minder zijn dan frenkie schone.
2 -4
trodat4030
Graag volgend seizoen weer gewoon met een 6 pls!
0 0
BillSplate
Sinkgraven fel en sterk?? Je hebt het over Tagliafico denk ik?
0 0
Ajax412
Volgens mij ben jij biassed, hij is zeker wel fel en kam geweldig voor de man verdedigen, dat zijn inderdaad topkwaliteit voor een goede cvm in ons systeem.
0 0
fc Barcelona_ke
Sinkgraven heeft onder bosz heel erg goed gedaan als linksback, maar hij is dit jaar net terug van zn zware blessure. Zn gewend als spelletje heeft hij meer minuten/wedstrijden nodig voordat we hem kan beoordelen! Tegen sc heerenveen was hij wel slecht, maar als de team waren ook matig
2 0
JohnSnow
Ik hoop het van harte, maar ik denk niet dat dit zo is Peter.
1 0