Ten Hag blij, Van Bommel ziet 'goed initatief'

BVeenstra, 22-02-2019 om 14:55, 5175 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij dat de competitiewedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle verplaatst is van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart. De oefenmeester is van mening dat het Europese voetbal enorm belangrijk is voor het Nederlandse voetbal en om die reden is de verplaatsing dus goed nieuws.

'Het is een beslissing van de KNVB, maar ik ben er blij mee', stelt Ten Hag tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. 'Het is in het belang van het Nederlandse voetbal, het gaat om de punten. Daar gaan wij voor strijden.'

Ajax heeft nu bijna een week de tijd om zich voor te bereiden op het uitduel met Real Madrid, maar daarna speelt het in korte tijd drie wedstrijden in de Eredivisie. 'Je moet altijd dingen afwegen, maar Europees is het in ieder gevel een voordeel. Wij hebben nu meer rust in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Real Madrid. En wij spelen bijna het hele jaar al drie keer per week', doelt Ten Hag op het feit dat de drie duels in de Eredivisie vlak achter elkaar geen probleem hoeven te zijn.

Van Bommel: 'Goed initiatief, maar niet op deze manier'

PSV-trainer Mark van Bommel heeft ook zo zijn mening over de verplaatsing van de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle. De oefenmeester vindt het goed dat de KNVB meedenkt met clubs die Europees spelen, maar hij vindt dat de manier waarop de verplaatsing nu werd geregeld, niet de juiste was. 'Als je afspraken maakt, moet je die nakomen. En als je ze wil veranderen moet dat in overleg met alle clubs gebeuren. Want dit heeft niet alleen betrekking op ons, maar ook op PEC Zwolle en eigenlijk alle andere teams. Al met al een goed initiatief dus, maar niet zo', citeert De Telegraaf de trainer.

Giovanni van Bronckhorst, trainer van Feyenoord, vindt de verplaatsing net als Van Bommel niet zo'n groot probleem. Wel vindt hij dat men zich aan de afspraken moet houden. 'In meerdere landen zie je dat natuurlijk, door afspraken die ze gemaakt hebben', citeert De Telegraaf Van Bronckhorst. 'Dan moet je één lijn trekken met zijn allen. Zodat, wanneer de keuze wordt gemaakt om te verplaatsen, daar geen discussie meer over is. Ik denk dat de ophef met name is ontstaan, omdat er onduidelijkheid over is.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Labrador
van Bommel is met afstand de meest irritante trainer van de Eredivisie.
3 -1
0h0Litmanen0h0
Daar doe je hem tekort zou hem toch wel meest irritante van Europa willen noemen. Zeker nu Mourinho gestopt is.
4 -1
Mathobo
Waar bemoeit dat psv zich mee, flikker lekker op man
3 -1
Redrum
Deze reacties van psv zijn eigenlijk een soort van Monty Python sketches. Ze worden bevoordeeld door een bepaalde beslissing en reageren dan alsof ze benadeeld worden. En ik al die tijd maar denken dat die simpele zielen uit Eindhoven geen humor hebben.
3 -1
korem
Eigenlijk zou Ajax eens moeten stoppen met voetballen voor 5 jaar dan speelt de kampioen van Nederland 3 voorrondes voor Europa league voetbal. Ik vind het echt heel triest dat een club als PSV gaat lopen zeiken ! Pec Zwolle kan ik misschien nog een beetje begrijpen maar ook die had vind ik kunnen zeggen we snappen het ! Achja lekker doorgaan met anti Ajax zijn in Nederland
0 -1
Leviathan
Betrekking op PSV wat een grap. Als andere wedstrijden geen invloed mogen hebben en dus evenveel rust moeten ze veel wedstrijden verplaatsen van Ajax ivm CL en beker... Wat een grap! Psv heeft de minste wedstrijden van de top 3 en meeste voordeel dus voor de Eredivisie
2 -1
Vlieske
Hoezo heeft dit betrekking op psv? Leg mij dat maar eens uit. Gaat psv hierdoor niet meer in de laatste minuut scoren?
2 -1
TontoKarnaggel
Jullie onderschatten duidelijk de impact van deze beslissing. Dit gaat enorme invloed hebben op psv, sterker, de hele competitie staat op zijn kop. Ik durf zelfs te stellen dat de hele samenleving ontwricht wordt. Dit is niet niks hoor, ER IS EEN WEDSTRIJD VERPLAATST!!!!

p.s. is er al duidelijkheid over de uitkomst van het crisisberaad van de regering?
1 0
0h0Litmanen0h0
Pisvee dacht de KNVB altijd mee te hebben en zijn nu verbaasd dat de afspraak met de KNVB dat ze scheidsrechters en programma mee zullen hebben geschonden wordt.
1 -1
goajaxgo
Ze hébben de KNVB nu toch ook mee? Dit is allemaal supervoordelig voor ze.
0 0
iammike
Psv merkt hier toch niks van. Van Zwolle kan ik het begrijpen, zeker weten, maar ik snap niet wat psv er mee te maken heeft? AZ heb ik nog niet horen zeggen dat ze het erg vinden dat wij door de week spelen voor de noord Hollandse derby.

En van de andere kant. Zwolle ken het wel competievervalskng noemen. Dit gebeurd bijna in alle landen met Europese deelnemers. Weet je wat niet in alle landen gebeurd i.p.v. alleen in Nederland > spelen op zo een Tupperware veld.
3 0
Bky
Haha, de toon van PSV wordt steeds gematigder.
2 0
Redrum
Ze hebben de hulp ingeschakeld van iemand die een hoger IQ heeft dan 75 en die heeft hen laten weten dat deze verschuiving eigenlijk in hun voordeel is.
2 0
Koningtoto
Aldus Mark(ik sta 48 minuten de 4e official te fucken, ipv mijn team te sturen) van Bommel. Kotsmisselijk word ik van deze halve mof.
1 -1
Redrum
Oh het gaat uiteindelijk allemaal om de afspraken die niet zijn nagekomen. Dus er is gewoon keihard afgesproken dat er dit jaar niet geschoven mocht worden om het Nederlands voetbal te redden en volgend jaar wel? Lijkt me sterk, heel sterk.
2 -1
korem
Volgend jaar hoeft er weinig geschoven te worden met wedstrijden aangezien Ajax de enige weer zal zijn die Europees speelt of overwintert
0 0
Woodenshoe
Dat is nog maar afwachten...
0 0
goajaxgo
Ik ben er niet blij mee.
0 0
Koningtoto
Ik ook niet.
0 0
jollie18
Waarschijnlijk word de wedstrijd gewoon 2 maart gespeeld Zwolle heeft een brief gestuurd naar de knvb
0 0
Wout1988
Dat zegt nog niks
0 0
Bky
Voor zulke brieven is een handig iets uitgevonden:

Een prullenbak.
2 0
TwoLegsAlwaysWin
Haha, ga ik nog even op kantoor gebruiken
0 0
Koningtoto
Heb ik ook weleens gedaan. Niks meer van gehoord.
0 0
mgtow
Wat een mietjesdivisie spelen we in zeg.
0 0
Radie125
En weer hebben van Bommel en co zakdoekjes nodig.
0 0