Vd Meijde over 'mollen' binnen Ajax: 'Wegsturen'

GinoHaverkamp, 21-02-2019 om 13:40, 13320 views, DAZN |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Andy van der Meijde ziet met pijn in het hart Ajax worstelen met de vorm. 'Het lijkt nu wel los zand', stelt de oud-prof in een interview met DAZN.

Van der Meijde ziet een heel afwisselend Ajax. 'Voor de winterstop was het echt fantastisch. Het stond er echt, maar nu lijkt het wel los zand', vindt hij. 'Ik weet niet hoe dat komt. Ik heb gehoord dat er dingen aan de hand zijn, dat er dingen naar buiten komen die in de kleedkamer worden gezegd en in de pers terechtkomen.'

De oud-international maakte iets soortgelijks mee tijdens het EK van 2004, toen een nu nog steeds onbekende speler van het Nederlands elftal verhalen uit de kleedkamer lekte naar de pers. Hij denkt dan ook te weten hoe de vork in de steel zit bij Ajax. 'Als je elkaar niet meer kan vertrouwen, is het niet goed. Het hoeft natuurlijk niet van de speler zelf te komen. Zij praten ook met hun zaakwaarnemers. Die hebben vaak korte lijntjes met de pers. Dat doen ze voor hun eigen best wil, maar ze maken de club daarmee kapot natuurlijk.'

Van der Meijde heeft dan ook een duidelijke boodschap voor mogelijke 'mollen' binnen de Ajax-selectie. 'Die moet je gewoon wegsturen. Zoiets maakt het hele elftal kapot. Ten Hag wil een team neerzetten en als mensen ontevreden zijn en dingen naar de pers doorlekken, dan wordt het een moeilijk verhaal.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Het ligt voor de hand dat het uit de hoek van de Beek, Swart, Driessen en Spaan komt. Ben het zo eens met Andy. De rotte appel moet er uit. Anders kun je niet bouwen. Ik zie van de Beek en Swart liever vandaag dan morgen vertrekken al ligt dat bij Swart natuurlijk een beetje moeilijk. Ik weet niet wie hij allemaal vertegenwoordigd. Ik begrijp ook niet waarom Ajax dit zelf niet als probleem herkent en ingrijpt.
3 -8
Schip
Het zal een assistent trainer zijn of een ander staflid die dit waarneemt en ziet dat TH niet serieus wordt genomen, en dan knikkert meneer Bocarra een jeugdtalent eruit. Dat je zonder enig bewijs gelijk wijst naar een speler zegt alles al. Heb je Driessen nooit gehoord over de familie Nouri, het inschakelen van een advocaat en wat hij allemaal van die familie vond daardoor.

Dacht je nou echt dat een VdBeek, die daar nog wekelijks komt of i.d., iets met dat lamlendig stuk vreten te maken wil hebben.

Zegt toch alles al over jou dat je met het grootste gemak een speler zwart maakt en weg wilt hebben, omdat een riooljournalistiek een scheet laat.
1 -1
Hobbemastraat
Je bent zelf een rotte appel. Snel terug naar fr12 engerd!
1 -3
niquedegraaff
Ik denk persoonlijk dat van de Beek inderdaad één van die mollen is.
2 -3
Sjaakvaak
Zou mij niks verbazen. Was altijd een grote fan van Donny maar toen hij na een paar wedstrijdjes banken al meteen in de pers begon te janken/chanteren dat hij dan wel weg zou gaan; was het klaar voor mij. Mentaliteit van een flapdrol.
0 -1
Sterspeler
En anders wel zijn zakenwaarnemer.
0 -2
ajaxminimax
Toch denk ik als dat reuze meevalt. Telegraaf doet het al jaren.. als het een tijdje stil is binnen Ajax, dan probeert de telegraaf onder aanvoering van driessen weer een vuurtje te steken. Bovendien een Swart wil echt niet alleen maar onrust binnen Ajax, die man is daarvoor te groot Ajacied.
0 0
Rommy
Vd Beek-Swart-Valentijn Driessen 3 handen op een buik.
0 -6
JPM
Lol, waarom wordt mijn reactie verwijderd?
0 -1
mercurius3
Men moet niet zo zeuren over een mol en zich laten beïnvloeden door de Telegraaf. Waar gaat het over joh. Iemand in de groep heeft contact met iemand en via via komt het bij Driessen, die er een geheel eigen draai aan geeft en zaken erbij verzint. De Telegraaf doet er alles aan om te stoken, dus supporters en spelers moeten zich niet gek laten maken.
0 -3
FollowAjax1
Aad de Mol
0 0
mercurius3
Lol, Driessen zuigt alles uit z'n duim en maakt er een soap van. Geen probleem, het is vermaak.
1 -1
Aeter
Hij heeft gelijk dit soort clowns direct naar de tribune verwijzen en zeggen wie niet horen wil moet maar voelen, dan maar je carrière verneuken. The choice is yours!
1 0
mercurius3
Overdrijf niet zo joh. De Telegraaf stookt en zuigt en nu moet men paranoia gaan doen over een zogenaamde mol, waardoor er nog meer onrust komt. Neem ff een glaasje water en relax.
1 -1
Aeter
Gast, dit stuk komt niet eens uit de Telegraaf, wat bazel je allemaal.
0 0
gras
Ja Andy, oranje won het EK niet omdat er een mol was. Dat was zo destabiliserend dat de ploeg er aan kapot ging.

Niet jouw onvoorstelbare kutspel. Ik heb zelden een rechtsbuiten in het Nederlands elftal zo zien falen als op dat toernooi. Niet omdat Advocaat en Van Hanegem een heel andere visie hadden op voetbal. Namelijk behoudend tegenover puur.

Het lag aan de mol. Nou, ik kan me echt nul berichten herinneren die zorgden voor onrust. De wissel van Robben en de reactie van Van Hanegem. Die zorgden voor onrust.

Wat een shit verhaal is dit dan.
7 -2
Jappindo
Dijks is de mol
0 0
3sterrenAjax1
als ik de spelers langs ga is voor mij helaas donny de hoofdverdachte. heeft zich na een keer op de bank direct heel vervelend opgesteld en heeft de media al meerdere keren gebruikt om zn belang te verdedigen ten koste van t team. tevens is de media alleen maar (opvallend) positief over hem geweest terwijl elke andere speler er al meermaals van langs heeft gekregen. zelfs spelers die meer brengen zoals frenkie tadic ziyech kregen bakken met kritiek terwijl donny steeds buiten schot bleef. zou me daarom allemaal niks verbazen als donny het lek is.
6 -14
Hans Kraay Jr.
Jij kijkt te veel wie is de mol.
2 -1
mercurius3
Je moet geen mensen beschuldigen zonder bewijs. Dit is echt kwalijk. Iedereen weet dat Driessen zaken verzint en aan elkaar plakt.
2 -1
afcas
Niet dat ik hem geloof hoor, maar waar is jouw bewijs?
0 0
Ajax_026
......en bedankt vd Meijde morgen staat er in een kutkrant er zit een mol in de Ajax selectie. Vervolgens doen Gijp en Derksen er nog een schepje boven. Dan neemt de rest van medialand het over. Ohja Driessen zal wel weer weten wie zijn schuld dat is. "Iets wat begint: Erik en eindigt op Hag."
3 -2
FlyingDutchMan
Vroeger zat Joël Veltman achter de kernproeven van Korea, de Amerikaanse muur richting Mexico en de schending van het klimaatakkoord, sympathiek dat Erik ten Hag die rol heeft overgenomen!
1 0
ajax0916
Helemaal gelijk. Wie het ook zou zijn, vandaag nog de deur uit. Maar goed, je komt er never nooit achter helaas..
5 -4