Gravenberch: 'Veel bereikt, maar wil nog meer bereiken'

BVeenstra, 20-02-2019 om 10:40, 5800 views, IJburg TV |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Er is in drie jaar tijd veel veranderd in het voetballeven van Ryan Gravenberch. Zo wist de talentvolle middenvelder de Appie Nouri-prijs in de wacht te slepen, was hij even de jongste doelpuntenmaker ooit in de Youth League, won hij het EK Onder 17 en is hij nog altijd de jongste debutant ooit in Ajax 1.

'Ik heb zeker wat bereikt, maar nog lang niet alles wat ik wil', zegt Gravenberch in gesprek met IJburg TV. 'We gaan steeds verder en ik probeer steeds meer te bereiken', aldus de middenvelder, die ondanks de 3-0 nederlaag bij PSV toch enorm genoot van zijn debuut in Ajax 1. 'Eerlijk gezegd: we verloren met 3-0, maar die smile kon niet meer van mijn gezicht af. Je maakt je debuut en je bent ook nog de jongste debutant ooit. Ik was trots op mezelf.'

Gravenberch is nog altijd pas zestien jaar, maar traint geregeld met het eerste mee. Daar staat hij tussen de ervaren jongens, maar eigenlijk is dat voor de 1 meter 87 lange middenvelder soms niet eens zo raar meer. 'Soms denk ik dat ik een jongen van achttien of negentien jaar ben die voetbalt met de grote mannen.'

Nog geen vliegtickets naar Madrid? Check hier hoe je goedkoop naar de Spaanse hoofdstad kunt vliegen!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JopieCruijff
Ik vraag me af wie van jullie deze speler of zijn vader persoonlijk kent gezien de opmerkingen die geplaatst worden.
0 0
Stroeve
Hij werd onlangs geschorst voor het beledigen van z'n trainer. Dat belooft niet veel goeds.
1 -1
Stroeve
Wel een beetje normaal blijven doen please.
1 -1
mercurius3
Mentaal gaan al die gasten ten onder. Topvoetbal vereist tegenwoordig een enorme focus en elke dag de bereidheid jezelf te verbeteren. Anders red je het niet. Zie de waslijst aan talenten bij Ajax die zijn mislukt. Zodra je gaat denken dat je het mannetje bent, is het eigenlijk al klaar.
1 -2
Joseph
Sinds de zomer zie je amper progressie bij hem, je kan het natuurlijk niet met zekerheid zeggen, maar ik denk zeker dat een zaakwaarnemer die alleen maar met geld bezig is erg afleidend is. Gravenberch is ook niet vreemd van een luie houding, hele gevaarlijke combi met een focus op geld.

Ajax moet komende zomer met hem om tafel gaan zitten voor een nieuw 3-jarig jeugdcontract, als hij dat niet wilt moeten we hem verkopen. Ajax moet geen tijd steken in spelers die het niet terug gaan betalen in het eerste.
1 -2
trooop
Zag vanaf dag 1 dat ik hem ken iets in zijn houding en manier van bewegen in het veld wat me aan balotelli/lang/bazoer deed denken. In de negatieve zin van het woord. Als iets deze prachtspeler tegen gaat houden is het in mijn ogen zijn karakter.
(Klinkt nu even wat opportunistisch vanwege z'n schorsing, maar dat heeft er niets mee te maken.)
2 -2
Joseph
Ik vind zijn manier van bewegen meer lijken op die van Pogba, misschien zelfs nog iets soepeler, beetje als Justin Kluivert misschien ook wel, wat bijzonder is met zijn lengte. Zijn manier van bewegen vind ik erg hoopvol. Ik snap de vergelijking met die 3 wel, zijn spelers die alleen met zichzelf bezig zijn, gevoed door een slechte omgeving.
0 -1
trooop
Pogba en kluivert, daar kan ik me heel aardig in vinden. Hij heeft dat vertraagde, sierlijk luie van pogba, kop omhoog ook, maar inderdaad soms bijna de voetjes van kluivert. Het is een schitterend talent.

Maar ik doelde in dit geval op andere dingen in zijn manier van bewegen. Op die losse polsjes, en die bijna desinteresse vlak nadat hij bv een pass geeft. Of een bal verliest. Zijn allereerste reflex is daarbij telkens: uitstralen dat het hem allemaal maar weinig doet. En ervoor zorgen dat de mensen dat zien.

Dat soort gedrag zie je alleen bij spelers die voelen dat ze meer kwaliteiten hebben dan de rest. Want die hebben ze ook. Ze weten dat ze zich dat kunnen permitteren. Ik kan er bij jonge talenten ook best begrip voor hebben: als je 16 bent denk je sowieso al dat je de man bent, al helemaal als je bij Ajax speelt, en al helemaal als je daar ook nog de beste bent.

Het probleem ermee is alleen dat het volgens mij een goede voorspeller is voor wat voor soort speler je later wordt. Als je qua zelfbeeld te hoog in de boom blijft zitten, dan wordt het nooit wat met je carrière. Ik ken anno nu geen enkele topspeler die er nog zo bij loopt als gravenberch. Hij moet daar vanaf, en het zijn de mensen in zijn directe omgeving die hem dat duidelijk moet maken.
1 -1
fanforeffer
Beste Ryan ,Hou de kop erbij, je bent er nog lang niet. Zie alle talenten waarmee het fanatisch ging ,die zelf dachten dat ze fanatisch waren en nu ergens in een fabriekje staan en denken ,waar ging het mis........ ik dacht dat ik zo goed was, en iedereen zei dat ik zo goed was..........
7 -1
ajaxx123
Leuk dat Bony een nieuwe carriere gevonden heeft.
0 -3
Tecmessa
Jeugdwatchers, ik ben benieuwd naar jullie mening, ik heb hem te weinig gezien: Is Gravenberch er al klaar voor om komend seizoen op de plek van Frenkie te starten in de basis? Of gaat dat te snel?
0 -1
AjaxPassion
Waarom is hier eigenlijk geen bericht geplaatst over de schorsing van Gravenberch? Ongeveer elke andere Ajaxsite heeft dit wel gedaan...
7 -1
Schip
Inderdaad vreemd.
1 -1
Ferd
Omdat geen enkele betrouwbare bron het heeft gemeld?
2 -4
Cisco2
Alsof AS betrouwbare bronnen nodig heeft voordat ze iets plaatsen....
8 -2
trodat4030
Omdat het een intern incident betreft? Dit gebeurt elk jaar wel 20 keer, die worden ook niet breed uitgemeten in de pers, maar omdat het nu Gravenberch betreft die bij Raiola zit en de jongste debutant ooit is (en iedereen hem kent), is t opeens ‘groot’ nieuws. Ik vind t triest van die websites, die hebben geen enkel moreel besef. Als t Henkie van o14 was, had er geen haan naar gekraaid.
8 -2
AjaxPassion
Dat is ook wel weer zo idd. Maar er komen toch wel meer zaken naar buiten zoals Wooter ed?

Is het een afspraak/keuze die AS heeft gemaakt om hier niet aan mee te doen?
0 0
trodat4030
Ik wist dat dit ging komen haha!

Bij dat incident kwam de vader vd speler (die overigens bewust niet bij naam werd genoemd) met dat verhaal naar buiten. Dat is een andere situatie geweest. Daarnaast was dit een incident tussen vader en trainer, 2 volwassenen. Het duurde weken voor men de betreffende speler ging missen in de selecties en toen wist men pas over wie het daadwerkelijk ging omdat vader zo wijs was om die naam achter te houden.
0 0
ajaxxcied4life
Enfin, laten we van hem genieten zolang het kan. Met Raiola als zaakwaarnemer weet je dat het geen lang huwelijk zal zijn tussen de speler en de club Ajax.
9 0
wladimir
Hij heeft een contract tot de zomer van 2021. Deze zomer vertrekken Frenkie de Jong en Hakim Ziyech sowieso. Er is ruimte en geld om afspraken te maken met deze speler.
0 -1
Godenzoon24
Kan niet op deze leeftijd. En mondelinge afspraken zijn niets waard met Raiola.
0 0
ajaxxcied4life
Enfin, laten we van hem genieten zolang het kan. Met Raiola als zaakwaarnemer weet je dat het geen lang huwelijk zal zijn tussen de speler en de club Ajax.
2 0
Mario65
Deze jongen is echt een groot talent en is het maar te hopen dat Ajax hier nog lang plezier van zal hebben.
Maar met Raiola (Het gezwel binnen de voetballerij) in beeld mag je het ergste vrezen.
Deze vieze zakkenvuller verziekt al genoeg....
9 0
altijdwelwat
Al veel bereikt ? ....Schreef het elders ook al , het inmiddels bekende Raiola recept word maar weer eens van stal gehaald. Speler maakt bewust ruzie , daarna komt er een charme offensief vanuit dat kamp. Uiteindelijk voelt de speler zich toch niet meer op zijn gemak , resultaat vertrouwensbreuk en de schuld legt men dan neer bij Ajax.
5 -2
RaynoFischer
Voor zijn leeftijd wel hoor, debuut en basisdebuut gemaakt, normaal gesproken wekelijks bij jong.
Terwijl hij qua leeftijd nog voor de 017 mag spelen ;)

Is net hoe je die uitspraak bekijkt
2 -1
trodat4030
Insinuaties en onderbuikgevoelens zonder een greintje aan bewijs, next!
3 -3
RaynoFischer
Wel normaal blijven doen nu dan, ondanks Raiola ;)
2 -1
ajaxx123
Fantastisch talent. Alleen nu al een schorsing van de club aan de broek.
Tja. Met Raiola aan zijn zijde moet je maar afwachten waar het heen gaat. Waarschijnlijk al vertrokken voor hij vast in Ajax 1 speelt.
3 -2
wolterx
Waarom doet iedereen alsof een disciplinaire schorsing zo vreemd is bij een 16-jarige. Elk seizoen zijn er een aantal spelers die een wedstrijd moeten missen door zoiets, maar als het een cliënt van Raiola is krijgt hij direct een stempel hier. Als Gravenberch had willen vertrekken was dat al lang gebeurd voor waarschijnlijk een salaris hoger dan hij hier ooit gaat vangen.
4 -2
Godenzoon24
Is dat zo. En Kluivert dan?? Kishna??Bakker?? Etc.
0 -2
wolterx
Neem aan dat je inhaakt op dat laatste deel. Je noemt nu allemaal spelers die bij eerste serieuze kans naar buitenland te gaan zijn gegaan, die kans heeft Gravenberch al lang gehad, kan ik je verzekeren. Ajax heeft bij Gravenberch een mooi traject dat ook financieel in de buurt zal komen (lijkt me?) van aanbiedingen van buitenland. Dat gezin staat er ook heel realistisch in. Kishna moest gaan cashen, zo simpel is het. Zijn knieën zijn niet gemaakt voor profvoetbal en was hoogstwaarschijnlijk zijn enige kans zo'n grote transfer te maken. Dat is naar mijn mening een speler diens keuze meer dan te rechtvaardigen is. Maar wat is met Kluivert er Bakker? Dat het klanten van Raiola zijn die vroegtijdig vertrekken? Ja, zeker waar. En toch denk ik dat de club daarin
kritisch mag kijken naar eigen handelen. Kluivert had een (naar mijn mening te hoge, daar niet van) salariseis waar de club de afweging moet maken of ze daarin mee willen of dat ze afscheid gaan nemen van de speler. De tijden veranderen nu eenmaal, het is of meebetalen of afscheid nemen. Dit is ook met spelers die geen cliënt van Raiola zijn het geval. De speler beslist nogsteeds, Raiola zorgt alleen dat het onderste uit de kan gehaald zal worden. Net zoals elke goede zaakwaarnemer zal doen. Vind het allemaal zo overtrokken hoe Raiola hier neergezet wordt soms. Hij is gewoon een van de beste in het vak en een van de meest actieve zaakwaarnemers in de regio, tuurlijk gaat hij voldoende spelers vertegenwoordigen. Maar om elke speler nu direct te bestempelen gaat mij te ver.
1 -2
trodat4030
Echt he? Sommige mensen denken dat elke incidentje breed in de pers uitgemeten wordt en omdat ze het nooit lezen, zal het wel nooit gebeuren.. Het zijn pubers die wel eens gefrustreerd raken en dan floept er eens iets uit wat ze beter hadden kunnen inslikken, dat hoort bij het opgroeien. Ajax pakt dit goed aan, uitspreken tussen de hoofdrolspelers, straf uitzitten en door!

Dit soort incidentjes gebeurt minstens 20x per jaar, maar pakweg Henkie van o14 kent men niet, de jongste debutant van Ajax aller tijden is wel een garantie voor een hoop clikjes en dan gaat zo’n website het melden zonder zich af te vragen of het wel moreel verantwoord is om dat te doen. Ik ben blij dat AS terughoudend is om dit soort dingen in detail te melden, want die weten ook wel een hoop shit die het grote publiek niet weet en ook niet hoeft te weten.
2 -1
wolterx
Amen. Nu creëren sommige media een heel ding rond een 16-jarige terwijl er vrij weinig bijzonders aan de hand is. Zoals je al zegt is dit een regelmatig fenomeen doorheen vrijwel elk elftal, geen reden dit breed uit te gaan meten.
2 -1
Redrum
Helaas weet je nu al dat Raiola er alles aan zal doen om hem zo snel mogelijk naar het buitenland te krijgen. Als zelfs jongens als Bakker al pleite zijn na slechts één wedstrijdje voor Ajax 1 in de beker weet je genoeg. Zo'n Raiola zit dit soort jongens gewoon te manipuleren als een gek. Ajax wordt zwart gemaakt en ze worden gewoon naar de uitgang geluld door dat gore dikke gezwel.
4 0