Ajax maakt deelnemers Future Cup 2019 bekend

JesseTH, 19-02-2019 om 21:35, 17423 views, Ajax |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ajax heeft dinsdagavond het deelnemersveld voor de jaarlijkse Future Cup 2019 bekendgemaakt. Het bestaat dit jaar uit Ajax Onder 17 zelf en de leeftijdsgenoten van Anderlecht, Atlético Madrid, Boca Juniors, Juventus, Paris Saint-Germain, Sagan Tosu en Tottenham Hotspur. De wedstrijden van de tiende Future Cup vinden plaats tijdens het paasweekend op 20, 21 en 22 april.

Voor het Belgische Anderlecht geldt dat het de achtste keer is dat er wordt meegedaan aan het toernooi. Niet alleen werd er deel genomen, ook werd er in 2011, 2013 en 2015 gewonnen. Voor Atlético Madrid betekent de participatie pas de eerste aanwezigheid op de Future Cup, terwijl eerder de Spaanse grootmachten Sevilla en FC Barcelona al meededen.

Boca Juniors, de derde bekend gemaakte deelnemer, is de allereerste Argentijnse ploeg die meedoet aan de Future Cup. In de geschiedenis van het toernooi deden uit Zuid-Amerika vooralsnog alleen Braziliaanse ploegen mee. Ook het Italiaanse Juventus doet in 2019 weer mee dan voor hen betekent dat de vierde participatie. In 2018 behaalden de club uit Turijn zelfs de finale, maar verloor het die.

De vijfde deelnemer naast Ajax is Paris Saint-Germain. De afgelopen maanden hengelden zij nog nadrukkelijk naast de diensten van Frenkie de Jong. Op de Future Cup verschenen zij al tweemaal eerder. De meest onbekende deelnemer van 2019 is waarschijnlijk Sagan Tosu. De club is afkomstig uit Japan, is partner van Ajax, en is na J-League de tweede Japanse deelnemer. Tot slot zal ook Tottenham Hotspur deelnemen. De Engelse club doet dat voor de tweede keer, nadat het in 2013 als zevende eindigde.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
koenos1
Jammer dat onze O17 dramatisch is
0 -8
wolterx
Meen je deze? Als je op volle oorlogssterkte komt heb je een bizar sterk team. Dan heb je Raatsie; Bonnah - Kasanwirjo - Rensch - Salah-Edinne; Gravenberch - Taylor - Ünüvar; Hoogewerf - Brobbey - Hansen. Letterlijk allemaal zijn zekerheidjes bij Oranje jeugdelftallen, sommige zelfs al doorgeschoven door KNVB. Ben wel benieuwd of Rasmussen er bij zal zijn, hoop van wel. Realistisch gezien zullen spelers als Gravenberch en waarschijnlijk ook Brobbey niet erbij gaan zijn, zijn te goed voor u17 voetbal imo
4 0
Wout1988
Gravenbrach zal de vrijdag ervoor tegen Twente spelen
0 -1
wolterx
Was afgelopen jaar ook geval, speelde de zaterdag met o19 mee en deed finaledag met o17 mee.
3 0
Wout1988
Maar op maandag moet Jong Ajax ook
0 0
Mokumnorth
Ik denk dat Ajax juist een top O17 kan samenstellen, bijvoorbeeld Hansen, Brobbey, Unuvar, Salah Eddine, Hoogewerf, Gravenberg, Taylor kunnen gewoon meedoen. Daarbij nog Raatsie, Pynadath, Zamani, Beelen en Rensch en je hebt echt genoeg talent beschikbaar.
4 -1
Joseph
Hangt er vanaf wie je er in zet..
1 -1
DeBaller
Elk jaar dat Anderlecht vind ik maar saai worden. Altijd een ploeg die goed voor de dag weet te komen op de future cup, dat moet ik er zeker bij vermelden. Maar had dan toch graag Real Madrid, Benfica of Bayern Munchen gezien. Jammer dat Barcelona ontbreekt.
0 -3
Ajax27
Tja, als die jaar in jaar uit met goeie talenten voor de dag komen en hoog scoren in het toernooi, waarom niet? Uitstekende dag voor de Ajax scouts om eens een kijkje te nemen.
2 -1
wolterx
Ik ben juist heel tevreden met Anderlecht erbij, zijn er sinds dag 1 bij en zijn na Ajax de meest succesvolle ploeg met elk jaar een paar leuke spelers en enkele leuke wedstrijden. Hoop dat dit jaar Ait El Hadj, Sardella, Doku (onwaarschijnlijk, zit bij eerste regelmatig) er weer bij zijn en ben benieuwd naar de 2003 groep van Anderlecht. Zou Anderlecht voor geen andere ploeg willen veranderen al ben ik het met je eens dat ploegen als Real, Benfica, Bayern en Barcelona geweldig zijn om erbij te hebben, had zelf ook graag Man U gezien of Lyon.
1 -1
FlyingDutchMan
Jammer geen Barça :(
3 0
RayJordaan
Godskolere wat vliegt de tijd zeg, voelt alsof het ong een maandje of 4 geleden was dat ik Unuvar nog zag schitteren tegen Juve in de finale haha.
5 -1
Fredschuit1
Hopen op mooi weer.. Een leuk toernooi.
0 -1
1738
mooi man
0 -1
altijdwelwat
Mooi dat Boca erbij is !!
4 -1
SpursAjax
Mooi deelnemersveld!
4 -1