Ajax-duo op lijstjes van meest ervaren tieners in Europa

JesseTH, 19-02-2019 om 18:15, 7255 views, CIES Football Observatory |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch behoren beiden tot de meest ervaren spelers van Europa in hun geboortejaar. CIES Football Observatory, een internationaal centrum voor sportstudies, onderzocht de ervaring van de jongelingen geboren in 1998, 1999, 2000 en alles na 2001.

Matthijs de Ligt werd als huidige negentienjarige geboren in het jaar 1999. Kijkend naar de mate van ervarenheid hoeft de verdediger in de lijst maar één andere jongeling voor zich te duiden. Dat betreft Gianlugi Donnarumma, de doelman die al 151 wedstrijden voor het eerste elftal van AC Milan keepte. De Ligt kwam tot nu toe 98 keer uit voor Ajax 1. De top-drie wordt gecompleteerd door Alban Lafont (Fiorentina).

Kijkend naar de geboortejaren na 2001, waartoe de zestienjarige Gravenberch als kind uit 2002 behoort, vinden we met de middenvelder een Ajacied terug op plaats acht. Gravenberch kwam tweemaal uit in Ajax 1 en vijftien keer in Jong Ajax. De top drie van deze lijst bestaat uit William Saliba (Saint-Etienne), Benoît Badiashile (AS Monaco) en Bryan Gil (Sevilla).

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxxcied4life
Die gaat transfervrij de deur uit op zijn 18e.
0 -2
PaulC
Als dat zo is, dan ook geen speciale begeleiding meer geven....
1 0
FlyingDutchMan
Weet iemand wat er met Ryan aan de hand was afgelopen week?
1 0
Jelephi
Begint het nu al?
0 0
amthree
Geschorst ruzie met bogarde.
0 0