[Update] KNVB geeft uitleg over afgenomen Ajax-goals

GinoHaverkamp, 19-02-2019 om 13:45, 15043 views, De Telegraaf, Ajax Life |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

De goals van Hakim Ziyech en Nico Tagliafico tegen NAC Breda van zondag zijn afgepakt door de KNVB. De treffers zijn volgens De Telegraaf op naam gekomen van de Gervane Kasteneer en Erik Palmer-Brown, als eigen doelpunten.

'De KNVB heeft de treffers afgepikt, nadat scheidsrechter Siemen Mulder de tv-beelden had teruggekeken', schrijft de ochtendkrant. 'Met zijn beslissing lijkt Mulder tegen de UEFA-richtlijnen in te gaan. Een treffer moet op naam van de speler blijven als de bal – zonder tussenkomst van een ander – al richting doelvlak was gegaan. Daar was in beide gevallen sprake van.'

Uiteindelijk werd het 5-0 in de Johan Cruijff ArenA. De andere goals werden gemaakt door Dusan Tadic (2x) en Kasper Dolberg. Door het puntenverlies van PSV bij sc Heerenveen bedraagt het verschil tussen Ajax en de Eindhovenaren nu vier punten. 

Update - 13:50 uur (19 februari 2019) - 

De KNVB heeft tekst en uitleg gegeven over waarom de doelpunten van Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico zijn omgezet in eigen goals van NAC Breda. 'De afspraak is dat als de bal zonder aanraken niet in het doel zou zijn gegaan het een eigen doelpunt is', luidt de reactie van de bond, geciteerd door Ajax Life.

Aangezien het een afspraak en geen regel is, is dit geen muurvast gegeven. De scheidsrechter bepaalt mee bij een beslissing als deze. 'Hij noteert de maker van het (eigen) doelpunt en als deze niet klopt, wordt het later aangepast', aldus de KNVB.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Gaan ze dan ook maatregelen nemen dat wanneer een speler expres een bal via een tegenstander uit trapt? Wat een belachelijke uitleg.
0 0
Pierre Heno
Maak er toch gewoon 5 NAC eigen doelpunten van = nog leuker! Lekker na de wedstrijden nog uren voor het TV scherm de scherpe beelden op millimeters gaan herbeoordelen. Lekker bezig weer KNVB! Ze zijn zo dom daar dat ze vergeten dat je als aanvaller juist ook bewust via een verdediger kunt scoren!! Dan is het toch ook geen eigen doelpunt?! Het was dan juist de bedoeling!!. En wanneer een bal via de paal of lat of via de scheidsrechter in de goal gaat? aan wie wordt dat doelpunt dan toegekend? Óók als 'eigen goal'? Het was tenslotte de paal / lat van de verdedigende partij....tja dan zou die bal nooit zonder die paal/ lat in de goal zijn gegaan dus niet toekennen aan de speler die scoorde!! en een scheidsrechter telt niet mee dus hoe zit het dan wanneer een bal via de scheids de goal in gaat? Écht ..ze zijn helemaal VAR doogedraaid daar.
2 0
Rentokill
Mooi verwoord. Mee eens. Een schot op doel is een doelpoging. Een speler die via een doelpoging scoort maakt een doelpunt. Zo simpel is het. (zou t moeten zijn).

Maar inderdaad. Er is een wildgroei aan regeltjes waar we allemaal niets aan hebben. Werkt averechts. Straks gaan ze assists ook zo onder de loep nemen. Of percentage balbezit t.o.v. balcontact. whahahaha. Stakkers.
0 0
MichelAngelo66
Die uitleg van de KNVB is ronduit lachwekkend. Ze zeggen dus dat ze nu heel stoer wel tegen de UEFA afspraken ingaan. Afspraken zijn geen regel en nu hebben we een betweter die graag de doelpunten van Ajax spelers afpakt. Omdat het kan.

Holy shit.... ga eens een grote bek hebben bij de UEFA als een van je ploegen genaaid wordt door de UEFA. Nee natuurlijk niet, een halve eeek later pakken we nog eens twee doelpunten af. Wat een stelletje zwakzinnigen.
2 0
RSM
Boeie
2 0
CL=5
liever uitleg waarom ziyech geen pingel kreeg tegen de kakkies, de touchdown van heracles werd weggewuifd en ziyech tegen nac geel kreeg waar hij een pingel had moeten krijgen
5 -1
Woodenshoe
Pfffff wat een calimero geleuter man.... Ongelofelijk wat zijn we zielig he....
0 -2
CL=5
Is niks zieligs aan hoor, ben gewoon benieuwd naar de motivatie. Gedrag zomaar negeren kan vervelende situaties opleveren, dat heeft niks met een eierdop te maken.
0 0
Aeter
Rot op pleb, hij heeft gewoon gelijk. Dit zijn zaken waar echt naar gekeken moet worden en doelbewust wordt genegeerd. Triviale stront als eigen doelpunten, daar geeft geen kut iets om.
1 -1
BrandjeXL
Wat "vroeger" ons zogenaamde voordeel was wordt nu zwaar tegen ons gebruikt. Ook de scheidsrechters krijgen wel mee dat wij Lucky Ajax zijn en áltijd bevoordeeld worden door de leiding dus wij moeten dwars door midden wórden geschopt eer we wat mee krijgen. Het AD komt elk jaar met een statistiek welke club de meeste punten mis loopt door de leiding en wie denk je dat dat is van de topclubs?
0 -1
BrandjeXL
Prima dat er gekekeb wordt of een bal er wel of niet was in gegaan maar dit kan toch prima tijdens de wedstrijd na gekeken worden. Nu zitten er weer een paar wijsneuzen die dit in de week erop volgend naar gaan zitten kijken.
2 0
Michels
Kan de VAR dit niet gewoon gelijk tijdens de wedstrijd nakijken? Die bekijken de goal toch al vanuit elke hoek... Hoppa, dat bespaard weer geld wat in grasmatten en doellijntechnologie geïnvesteerd kan worden!
0 -1
El-Dorado
Ach man, waar slaat dit op. Geef die spelers hun doelpunt.

Niemand zit te wachten op een eigen goal, ook de speler zelf niet.

Schaf die plastic matten maar af i.p.v. hiermee bezig te houden.
5 -1
Red Devil
Dit is lachwekkend.
Wat een amateuristische shit daar in Zeist.
5 -1
Joseph
Hoe triest is dit, betaald de KNVB serieus iemand om te bekijken of de juiste speler de goal op zijn naam heeft gekregen?!

Laat die man lekker gras maaien bij ADO, zijn we van dat kunstgras af.
3 -1
MPAjax
komkommertijd..
1 0
Dondy
Vind het allemaal best joh goal is goal. Ik dacht ook dat een goal eigendoelpunt was als de bal recht in de baan van de keeper word geschoten waardoor die hem 99% zeker hebt maar word aangeraakt ondertussen waardoor de bal ineens verandert van richting naar de goal, keeper totaal op het verkeerde been staat daardoor en daardoor ook de tegengoal valt. Maar dat blijkbaar niet dus?
1 0
Rentokill
De extra uitleg is nog triester dan de beslissing zelf. Hoe weten zij nou of de bal wel of niet in het doel zou zijn gegaan.

Als ik een bal die bijna uit is alvast oppak omdat hij toch wel uit zal gaan en ik sneller wil ingooien dan is het ook gewoon hands.
3 -2
4xEC1
Heel goed voorbeeld dit. Ongelooflijk dat zulke mensen de dienst uitmaken daar in Zeist..
1 -1
Lagasj
En wat als je zoveel techniek hebt dat je de tegenstander bewust net als bij driebanden als pion gebruikt om te scoren?
Je de bal keihard of juist zacht tegen de tegenstander aanschiet zodat de bal de kant opgaat die jij wilt. Dat komt echt voor, heren KNVB.
Johan b.v. was een verwoed biljarter en heeft veel van dat spelletje geleerd en in het voetbal toegepast.
0 -1
Libero
Ik heb die van Nico frame by frame teruggekeken en volgens mij wilde hij hem zelfs naar Tadic doorkoppen. Hoe dan ook: of het zijn bedoeling was of niet had de bal die richting en niet op goal.
2 0
Duif63
De KNVB is het kleine maffia broertje van de UEFA en de FIFA.
2 -3
niquedegraaff
Volstrekt gestoorde regel. Het gaat toch om de scorende intentie? Als het een voorzet is die er door een eigen verdediger wordt ingeschoven, ja, dan is het een eigen doelpunt naar mij mening. Maar als er een schot op doel wordt gelost en hij gaat er in via een verdediger moet het gewoon op naam van degene met de aanvallende intentie.
3 -3
AjaxCitizen
Hoezo? Als een speler de intentie heeft om de bal op doel te schieten, wil niet gelijk zeggen dat de bal daadwerkelijk op doel gaat.

Hoe vaak heeft bijvoorbeeld een Ziyech een bal ver naast geschoten, terwijl de intentie was om op doel te schieten? Als daar dan een verdediger of teamgenoot tussen staat waardoor de bal alsnog in het doel gaat, dan is het zeker wel logisch om de goal als eigen doelpunt te keuren of aan de teamgenoot toe te kennen.
3 -1
BrandjeXL
Tsja, je kan ook zeggen als een speler die bal überhaupt niet had geschoten dan was ie er sowieso nooit in gegaan. Maar vraag 100 spelers wat ze liever hadden. De goal op naam van diegene die schiet of dat ze een eigen goal op naam hebben staan? Verder vind ik verspilling dat iemand dit speciaal gaat uitzoeken. Dit kan makkelijk tijdens de wedstrijd lijkt mij.
0 -1
godenzonenssuper
Schot van Ziyech was gewoon naast gegaan.
Logisch besluit dus.
4 -2
RaynoFischer
Van Ziyech wel ja of Van Leer had hem, maar die van Nico was er volgens mij wel gewoon in gegaan
1 -2
Van Reenen
De ( Kakkerlakken Na Voetbalwedstrijd Blunderen ) knvb mogen van mij elke wedstrijd 2 van de 5 goals afpakken. Ze moeten ergens op klaar komen.....
0 -2
Woodenshoe
Pfff wat een droevige reactie... Get alive
0 0
PJK54
En directie Ajax wat gaan jullie hier aan doen? of wuiven jullie dit maar gewoon weg? Kom eens van dat pluche en kom op voor je spelers!!
2 -5
Freddy Al
Lekker belangrijk, hooguit jammer voor de betrokken spelers.
1 -1
AFC34
Leuk voor die verdedigers ook, voor alle partijen kut.
2 -1
Joodhannus73
De aanvallende actie wordt niet beloond. Intentie is om te scoren. Maar als de teennagel van een ander eraan zit, nemen we jou lekker die intentie af door hem aan die teennagel toe te rekenen. Stimulans voor aanvallend voetbal. Nederland in een notendop...
1 -2
Bky
KNJB
0 -1
Murtagh
KNVB MAFFIA
2 -1
noppenkoning
Los dat de laatste 2 niet tellen maar Nico scoort wel extreem veel voor een linksback dit jaar.
6 0
RaynoFischer
veel goals en assists
Ongeloofelijk hoe snel hij er al stond, aangezien hij in Argentinie een pure verdediger was , moeiteloos aangepast ;)
4 0
AFC34
Zou een te oude slager zijn die niet kan voetballen.. Wat een ongelooflijke aankoop is dit toch.
6 0
Murph
Nobody likes us we don 't care

Zeker weer een een homofiele toetsenbord hooligay aan het minnen.
1 -1
AFCA0492
nee hij gaat niet tegen die richtlijnen. waren beide geen schoten op doel... of heb ik de verkeerde camerabeelden gezien?
1 -1
Noxin
Die van Ziyech ging sowieso niet op doel, daar hadden ze een mooi camerastandpunt voor.
1 0
Boer Gijs
Nou die van Nico ging toch wel op doel?
0 -1
Libero
Nee.
0 0
AgeM
En hier komt weer duidelijk naar voren dat KNVB probeert nog meer regie te krijgen over spelsituaties en daarbij willekeurig is .
Heerenveen scoort 1-0 dmv schot v Bergen , Viergever beroert duidelijk bewust de bal , zonder succes, maar toch geen eigen goal gegeven .
Zowel Ziyech als Tagliafico doen eenzelfde doelpoging en er staan toevallig verdedigers in de baan van het schot cq kopbal , zonder ook maar verdedigende intenties te hebben , toch eigen goal van gemaakt . De verdedigers hadden in dit geval ook met de rug naar de situatie toe gestaan kunnen hebben.
Een volgende keer wordt goal binnenkant paal of onderkant lat aan paal en lat toegeschreven .
Eigenlijk ongelofelijk onprofessioneel gerotzooi van KNVB.
Met 2 maten meten dus . Ik houd mijn hart vast voor de rest van de competitie .
De goal van Sven van Beek was trouwens wel een onvervalste echte eigen goal .
3 -1
Lazell
Eens. Dit issue is dan niet zo belangrijk, maar nemen ze wel genoegen met willekeur.
0 0
ETM
Haha. Dan moeten we palen en latten maar namen gaan geven. Maar je hebt helemaal gelijk!
0 -1
Sallons@AS
Vroeger kreeg je de goal. Gewoonweg omdat jou kracht achter de bal zat die van richting werd veranderd. Als dit de nieuwe regelgeving van de KNVB is omtrent goals, vallen er dit seizoen meer eigen goals dan normaal. Maar ja. De goals tellen hoe dan ook. Dat is aan het eind van de dag het belangrijkste.
5 0
trodat4030
Zolang ze maar wel gewoon tellen, maakt niet echt uit wie ze maakt.
0 -1
Babayaka
Dat wordt de volgende regel, eigen goals tellen niet.
0 0
Ajax27
Voor een speler zn statistieken en waarde maakt het ontzettend veel uit op wie zn naam de goal staat.
3 0
Ferd
Ja hoor, die ene goal die tegen NAC wel of niet op naam van Ziyech wordt gezet bepaald of hij naar Barcelona of naar Getafe kan... pfffff
0 0
Ajax27
Niet die ene, maar als jij als spits ontzettend vaak in de kleine ruimte komt en hierbij andere raakt, waardoor je doelsaldo 18 is, ipv 25 per jaar... dan scheelt dit zeker enorm.
0 0
robinozzi
Man man man die Nico mag wel een keer beloond worden voor zijn harde werken! Alweer geen goal
3 0
Babayaka
Hebben ze nu al wat aan het kunstgras gedaan? en de idiotrie dat ajax geen uitsupporters mee mag nemen in de beker tegen feijenoord ?
3 0
Sallons@AS
Dat kunstgras verhaal duurt eeuwen omdat Heracles weigert. Niet zo gek ook aangezien hun hoofdsponsor leverancier is van kunstgrasvelden. Beetje egoïstisch wel want daar waar Heracles hun hoofdsponsor tevreden wilt stellen is het niveau van de clubs die op kunstgras spelen over het algemeen niet om over naar huis te schrijven en zij halen daarmee het niveau van de competitie omlaag. Ook zorgen deze velden voor onnodige blessures.

Abuthaleb blijft weigeren en Feyenoord weigert dus ook. Puur om het feit dat zij hun stadion gerealiseerd willen zien worden. Naar mijn mening heeft de gemeente Feyenoord omtrent deze beslissing in de zak. Een klassieker is geen klassieker zonder uitsupporters en ik vind dat de KNVB (aangezien zij de organisatoren van deze wedstrijd zijn) wel een duidelijke mening mag hebben. In plaats daarvan lijkt het alsof zij deze situatie zijn beloop laten gaan. Ze blijven neutraal en dat lijkt mij niet de bedoeling als Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Zij horen hierover met Feyenoord, Ajax en de gemeente Rotterdam in gesprek te gaan vind ik. Amsterdam is 'pro-uitsupporters' maar laat geen supporters toe omdat Rotterdam dat ook niet doet. Feyenoord laat ook zien niet achter de eigen supporters te staan die wel uitsupporters bij de klassieker willen hebben.
0 0
Boer Gijs
Volgend seizoen zijn er al minder kunstvelden. En vervolgens kun je de 1/2 clubs die aan dat plastic vasthouden gewoon boycotten als topclubs.
0 0
Juichtoon
Maar beide ballen zouden mi naast zijn gegaan. Dus klopt het wat de KNVB doet toch. Mi zit AS ernaast. Heb het verder niet zo op de KNVB.
0 -1
trodat4030
Waar zit as naast? Hebben ze een quote van de Telegraaf verkeerd overgeschreven?
0 0
SPLNDD
Nogal kinderachtig (mbt die van Tagliafico dan), maar ja lekker boeiend verder
0 0
Rentokill
Boeien wat die maffe bobo's nu weer verzonnen hebben. Ik vond het een mooie goal van Nico.

Zelfs na de wedstrijd maken ze feiten arbitrair. Zetten zichzelf behoorlijk voor schut zo.

Misschien moet er ook een onafhankelijke instantie komen die de scheidsrechters beoordeelt en op basis daarvan een ranglijst maakt van scheidsrechters. Vervolgens daarop salaris baseren. Moet je kijken hoe snel het verbeterd.
2 0
31xAjax
Hoe kan de schrijver van dit stuk nu beweren dat het schot van Ziyech richting doelvlak ging??? Werkelijk!!!
1 0
Cisco2
Ik zie een ' aan het einde staan. Ging er eigenlijk vanuit dat het een quote is...

Maar nu ik goed kijk zie ik niet waar die quote begint. Weet nou niet of AS er naast zit of dat ze iemand quoten die er naast zit....
0 0
3sterrenAjax1
lachwekkend. afwijken van de regels. waarom in vredesnaam?
0 0
Cisco2
Haha raar weer.... Waarom zou een scheidsrechter tegen de richtlijnen van de UEFA in gaan.

Het is een duidelijke regel.... Waarom kan een persoon dan nog anders beslissen?

Maar gewoon boven dit kinderachtige gedrag staan. Wij zijn Ajax, wij zijn de grootste!
0 0
KleinMiljoen
Die van ziyech kan ik begrijpen, maar die van nico ging er toch sowieso wel in?
1 0