VAR-moment: 'Dacht dat hij hem bij zijn lichaam had'

ArthurV, 18-02-2019 om 20:05, 7533 views, KNVB |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De KNVB heeft maandag de beelden gedeeld, waarin de VAR (Video Assistant Referee) scheidsrechter Siemen Mulder adviseert een strafschop toe te kennen aan Ajax. Tegen NAC Breda schoot Hakim Ziyech uit een vrije trap de bal op de arm van Dorian Dervite, wat in eerste instantie over het hoofd werd gezien door de arbiter.

Nadat de videoscheidsrechters tegen Mulder zeggen dat hij moet wachten met het hervatten van het spel, zegt laatstgenoemde: 'Ik dacht dat hij hem (de arm, red.) bij zijn lichaam had.' De VAR is echter resoluut:  'Ik wil dat je gaat kijken. De bal komt op de arm en de arm is van het lichaam af.'

Na het zien van de beelden, besloot Mulder uiteindelijk om toch tot een strafschop over te gaan. Deze werd feilloos benut door Dusan Tadic, waarna Ajax vervolgens uitliep naar een tamelijk eenvoudige 5-0 zege.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SnifferClarke
Bizar dat hij, of iemand anders in de muur, de bal niet probeert te koppen. Hoe haal je het in je hoofd om zoiets te doen, zeker met de VAR erbij? Valt me trouwens sowieso steeds meer op dat verdedigers liever wegdraaien of uit de weg springen ipv een bal te blokken. Pijn lijden hoort er niet meer bij, bij de meesten. Stel je voor.
0 0
Mi-leak
Als Mulder de bal had gevolgd had hij het gezien. Ik vraag me af waar de beste man naar keek.
0 0
ajaxminimax
off topic... kan die driessen niet een spreekverbod krijgen, wat kraamt die man weer onzin uit vandaag
4 0
SnifferClarke
Bij Natafelen kan ik er nog wel naar luisteren, maar bij Voetbal Inside zet hij zichzelf echt voor lul. Hij moet tegen zichzelf in bescherming worden genomen.
0 0
4EVERAJAX
die man is bezig om zichzelf iedere keer weer voor schut te zetten om zijn werkgever een beetje van het proAJAX imago af te helpen.... die kerel laat zich vreselijk misbruiken...ergste is dat hij nog denkt dat hij echt wat te vertellen heeft.
1 0
chloorbestendig
Je krijgt hier terecht een pingel voor, kan zomaar het verschil in een wedstrijd maken... toch vind ik die VAR maar een beetje een dooddoener, maar dat komt misschien omdat hij nogal selectief word gebruikt.
2 0
DirkvanDam
vreemde is dat het moment met vd beek dacht ik, niet wordt benoemd... hij zat volledig in de houtgreep. maar geen penalty...... waar was toen de VAR? of riep de arbiter al, ik vindt het niks?
0 0
Kilum
Ja en shirtje trekken bij de ligt het vasthouden van een doorgebroken Neres. Maar dat waren allemaal erg lichte vergrijpen.
0 0
Rik428
Houtgreep? Serieus ouwe?
0 0
Lane 8
Vond ik ook licht hoor..
0 0
Stone020island
De var is een drama. Het duurt allemaal veel te lang, het is vaak zoeken naar iets wat er niet ( echt) is en het laat de scheidsrechters minder goed opletten
1 -2
Joseph
Het moet gewoon op aanvraag, Ziyech zag ook fat het hands was, dus de penalty was er dan ook gekomen.

Zo'n VAR die zich zonder vraag met het spel gaat bemoeien is volstrekt onwenselijk.
0 0
falonso
En dat gezeik plaats je dan bij een artikel waar de VAR juist goed handelde... er is zeker ruimte voor verbetering (en veel ook), maar ik vind het wel een toevoeging. Het is alleen jammer als het in je nadeel werkt, zoals tegen Real.
3 -1
MPAjax
hij had een 'buiten het lichaam' ervaring,

nee hij deed alleen maar de vogeltjesdans, gekke scheidsrechters tegenwoordig
0 0
xstaniox
'Buiten het lichaam' moet 'bij het lichaam' zijn ;).
0 0
ArthurV
Heb het aangepast, dank! :)
0 0