Cerny strijdbaar: 'Zelf gekozen hier te blijven'

ArthurV, 18-02-2019 om 19:35, 3583 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Vaclav Cerny is weer helemaal terug van weggeweest. De buitenspeler maakte in september zijn rentree bij Jong Ajax na een hardnekkige knieblessure, welke hem een jaar aan de kant hield. Momenteel staat de teller op zeven doelpunten en vijf assists uit dertien duels bij de beloften, waarmee hij wil laten zien klaar te zijn voor meer minuten in de hoofdmacht.

'Ik ben blij dat ik nog de leeftijd heb om bij Jong Ajax te spelen, wanneer ik de speeltijd niet kan krijgen in het eerste', vertelt Cerny voor de camera van Ajax TV. 'En dat is top.' Of de Tsjech nu topfit is? 'Natuurlijk! Toen ik zei dat ik er weer was, bedoelde ik dat ik weer mocht spelen. Maar qua fitheid was het nog niet zover en dat is nu wel het geval. Wat ik zeg: ik speel mijn wedstrijden bij Jong Ajax en dat gaat goed.'

Cerny had er afgelopen winter ook voor kunnen kiezen om minuten te maken in de Eredivisie. Ondanks de interesse van SC Heerenveen en PEC Zwolle, bleef de linkspoot 'gewoon' bij Ajax. 'Dat soort clubs hadden interesse, maar op een gegeven moment gingen we zitten. Ik mocht in principe zelf kiezen. Ik wil gewoon voor mijn kansen vechten, daarom had ik met mijn zaakwaarnemer besloten om hier te blijven.'

'Het belangrijkste was, het zou niet eens om een halfjaar gaan', ligt Cerny zijn keuze verder toe. 'Het zou veel te snel zijn. Ik heb gewoon zelf besloten om hier te blijven. Om te gaan te vechten en goed te trainen. Of het een moeilijke keuze was? Absoluut niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Chris86
Doorzetten Vaclav; met Donny en Appie heb je je potentie zeker laten zien.
Nu wat volwassener geworden na de blessure, komt de rust er ook steeds meer.
Als er komend seizoen ruimte komt, kun je je kansen pakken!
0 0
ajaxinho
Ik voel de haat jegens Cerny
vanwege die gemiste kans.
Waardeloze supporters hier...

Terwijl Cerny zoveel liefde voor Ajax heeft.
Dat kun je van Kluivert en Bakker niet zeggen.
5 0
ETM
Hoe voel je die haat dan?

Ik heb zelf 0.0 gevoelens mbt tot die gemiste kans van Cerny. Weegt 0.0 mee. En wie het wel laat meewegen heeft het niet op een rijtje.
0 0
ETM
Zelfoverschatting of mentaal ijzersterk?

Ik zie dat Cerny een rap vaardig mannetje is met scorend vermogen. Maar op de 1 of andere manier heeft hij me nooit echt overtuigd. Ook niet toen hij al leek door te breken onder de Boer. En nee dat had geen zak met die gemiste kans te maken. Het is iets dat moeilijk te duiden is. Ik ben geen jeugdvolger. Ik doe het met samenvattingen en met de beelden van Cerny in Ajax1 op mn netvlies. Ik vind hem 'onstuimig'. Ik vind m niet slim genoeg.
Ik realiseer me hoe jong hij toen was en nogsteeds is. De idiote bedreigingen die hij heeft ondergaan en het vele blessureleed. Ik vind het ook een aandoenlijke gozer in interviews.
Maar nee, ik schat in dat het m niet gaat worden. El Ghazi bijv, die veel minder vlug is met zn voeten en binnen het huidige Ajax ook op de bank zou zitten, vond ik al meer hebben dan Cerny. Het is moeilijk te duiden. Want mensen zullen me erop wijzen dat Cerny meer talent heeft en technisch beter is in de kleine ruimte etc. Maar El Ghazi had voor mij meer iets onvoorspelbaars. Dat er klasse aanwezig was maar vooral de vraag of het zich structureel naar het veld zou vertalen, wat niet zo bleek te zijn. Maar Cerny die eigenlijk wel de wapens heeft van een buitenspeler zie ik toch eerder stranden. Dat dit het gewoon is. Dan weer een goed bekeken goal, en dan weer geen overzicht en een dag dat hij zichzelf voorbij loopt..
Hij is geen 'moderne' buitenspeler die een halve spelmaker is. Ook geen absolute powerhouse waarbij de verdedigers bij bosjes omvallen. Het is wel een snelle zigzagger. Hij doet me soms denken aan Sturridge, wat ik op een hoger niveau een tactsisch te beperkte speler vind. Ook een handige vogel.
Misschien zit ik er helemaal naast. Nogmaals ben geen jeugdvolger. Maar ook op de jeugdtopics zie ik weinig mensen die echt verkocht zijn. Ja mensen wijzen op zn rendement. Maar er is geen roep om Cerny bij Ajax1. Niet alleszeggend maar wel iets.

Qua keuze vind ik het moeilijk in te schatten. Mijn gevoel zegt dat hij beter zich had kunnen laten verhuren. De financiele positie van Ajax maakt dat er zo weer een stevige concurrent bij komt.
2 -1
ajaxinho
Haha, El Ghazi beter dan Cerny?!
Die kan niet eens een 1-2tje uitvoeren.

Cerny geeft die jongens in Jong Ajax voetballes.
Net zoals Eiting dat deed voor zijn blessure.

Cerny gaat het voorbeeld van Neres volgen.
Hopelijk ook het niveau.

Een stevige concurrent moet er sowieso bij.
Want in de zomer zijn Ziyech en Neres weg.
1 -1
ETM
Ik hoop dat je gelijk hebt. Ben geen intensuef volger van Cerny zoals ik al zei.
Ik zeg trouwens niet dat El Ghazi perse beter is dan Cerny. Ik schets een verwachting. Dat is wat je doet bij jonge talenten. Tal van spelers waren bijv technisch beter dan El Ghazi en stonden uiteindelijk niet in Ajax1.
Het voorbeeld van Neres volgen? Wat bedoel je daarmee? In de basis komen, assists en goals aaneen rijgen en merkwaardig genoeg toch op de bank belanden? ;)
0 0
Pierre Heno
Bij JA zal hij dit KKD niveau never nooit ontstijgen. Hij moet èchte wedstrijden spelen om beter te worden. Een invalbeurtje in de hoofdmacht wanneer die al met 6-0 voorstaat in de kleredivisie....daar wordt hij echt niet beter van. Ik denk dat hij hier een verkeerde keuze heeft gemaakt en dat het nu bij Ajax over met 'm is en hij volgend seizoen alsnog verhuurd zal worden of zelfs verkocht.
1 -2
ajaxinho
Die jongen is net terug van een blessure.
Laat hem lekker zijn minuten maken.

Het plezier in het voetbal spat ervan af.
En gaat ook nog eens gepaard met winstpartijen.
Jong Ajax zonder Cerny
is net als Ajax 1 zonder Neres.
1 -1
FlyingDutchMan
Ik heb nog hoop met die mooie linker van hem, daarnaast een goed ventje die de gunfactor heeft.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Duurt te lang voor mij gevoel ondanks zijn blessure
2 0
Heiko
Deze jongen gaat niet slagen bij Ajax. Het wordt in ieder geval geen basis speler bij Ajax1
4 -2
Broekzak
dus ook anderhalf jaar verhuren was het plan
0 0
ildottore
Verhuurd worden kan soms een betere optie zijn dan bankzitten of Jong Ajax. Gwn minuten maken in de eredivisie en daarna sterker bij Ajax terugkomen.
4 0
AjaxBaggio
Tja, ik vind het vooral een domme keuze.
Kijk naar Dennis Johnsen.

Vond hem bij Jong de laatste tijd tegenvallen. Maar viel afgelopen weekend toch erg goed in. Met bijna de winnende tegen PSV. Zo snel kan het gaan.

Op deze leeftijd heb je gewoon minuten nodig op het hoogste niveau. En denk niet dat hij veel minuten zal krijgen in Ajax 1. Misschien sporadisch 10 min ofzo. Maar meer ook niet.

Maar goed, hopelijk weet hij me nog te verrassen. Want de potentie is er zeker. Maar dat zeiden we 3 jaar terug ook.
4 0
Petterson1964
Vreemd dat hij gister niet bij de selectie zat en er wel
4 middenvelders op de bank zaten.
7 0
AlexIbarra
De kans dat er tegen NAC veel ruimte voor Cerny zou komen was dan ook minimaal.

Hoop dat hij een paar honderd minuten in het eerste kan pakken dit jaar, verder lekker wedstrijdritme opdoen en volgende voorbereiding voor zijn kans gaan.
Als Ziyech vertrekt hebben we alleen Neres en Tadic voor de vleugels.
0 0
gi0vanni
Dacht dat Bande ook op de vleugel kon spelen.
0 0
Pierre Heno
Welnee ...dan worden er betere spelers dan Cerny aangekocht met al die transferinkomsten. Je gaat toch niet CL voorronden spelen met Cerny?!
0 0
MPAjax
ten hag is dol op middenvelders
5 0