[Update] Blessure Marciniak, verder geen commentaar

BVeenstra, 27-02-2019 om 14:00, 66606 views, NOS Voetbalpodcast, Ajax Showtime |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Naar verluidt zou de Poolse arbiter Szymon Marciniak in eerste instantie de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid fluiten, maar na ingrijpen van Real Madrid werd Damir Skomina aangesteld als scheidsrechter. Dit meldt commentator Jeroen Grueter tijdens de NOS Voetbalpodcast.

'Oorspronkelijk stond Marciniak op de wedstrijd', begint Grueter. 'Maar toen was er ook een telefoontje van ene F. Perez (Florentino Perez, voorzitter Real Madrid, red.) waarbij hij aangaf dat ze niet zo blij waren met de aanstelling van deze Poolse scheidsrechter. Plotseling was hij ineens geblesseerd en toen kregen we onze Sloveense vriend.'

De andere commentatoren in de uitzending, Jeroen Elshoff, Arno Vermeulen en Philip Kooke, vragen zich af hoe Grueter aan dit nieuws komt. 'Dit verhaal heb ik gehoord van iemand die zeer bekend is met het Spaanse voetbal. Real Madrid zou gebeld hebben naar de UEFA met de mededeling dat het geen goed plan was om met deze scheidsrechter te spelen. UEFA-maffia? Zo zou je dat eventueel kunnen vertalen.'

Grueter zag dat Marciniak als VAR wel een enorme invloed had op de wedstrijd door het doelpunt van Nicolás Tagliafico af te keuren. 'Het is een verhaal, ik heb er niet naast gezeten. Maar het is een opmerkelijke anekdote.'

Update - 09.50 uur (19 februari 2019) - 'UEFA deed wissel vanwege lichte blessure'

De UEFA heeft richting AT5 gecommuniceerd dat er sprake was van een lichte blessure bij scheidsrechter Szymon Marciniak. Dit meldt het Amsterdamse medium op Twitter. Damir Skomina floot uiteindelijk vanwege de desbetreffende kwetsuur, die Jeroen Grueter in twijfel trekt.

Update - 14.00 uur (27 februari 2019) - Blessure Marciniak, verder geen commentaar

De UEFA heeft tegenover Ajax Showtime bevestigd dat Szymon Marciniak door een blessure inderdaad niet de wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid kon fluiten. Op eventuele vragen over inmenging van Real Madrid wenst de Europese voetbalbond 'geen commentaar' te leveren.

De wedstrijd werd uiteindelijk gefloten door Damir Skomina. De Sloveen werd tijdens het duel geholpen door de VAR (lees: Marciniak) bij het afkeuren van het doelpunt van Nicolás Tagliafico. Real Madrid won uiteindelijk met 1-2. Dinsdag 5 maart staat de return in Spanje op het programma.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajax.showtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
Oeh dus het is waar?

Dit kan nog wel eens een probleem voor Real Madrid betekenen.

Real Madrid gediskwalificeerd en als de UEFA in het complot zit zou die organisatie een flinke boete kunnen krijgen van de Europese Unie en de leden die ermee te maken hebben worden ontslagen.

Je ziet de scheids ook erg gepijnigd kijken alsof hij denkt: "hoe zal ik het aanpakken aangezien ik een opdracht heb gekregen van hogerhand, hoop niet dat ze erachter komen".
0 0
Caparzo
Rammel rammel rammel.. hé, wat rammelt daar nou?

Bewijzen kun je het helaas nooit, maar iedereen die dit hier denkt er hetzelfde over.
0 0
driesterren***
Begint steeds meer te stinken naar maffia praktijken!
En het .... er aan is dat niemand er wat aan kan doen!
0 0
Joseph
Is toch wel een zeldzaamheid dat iemand onschuldig is, als hij zegt "geen commentaar".

Mag ook geen verassing zijn, toen de rook omhoog kwam, was al lang duidelijk dat er ergens vuur was. Mooi zaakje voor het sporttribunaal..
0 0
ajax4ever01
Het zou de Europese voetbalbond sieren als ze eens transparant te werk zouden gaan maar goed dat is wishfull thinking
0 0
Red Devil
Corrupte schijtbakken daarbij de UEFA Maffia.
0 0
Gonzo
#UEFA-MAFFIA
0 0
RedFeather
Nou en?
Ook al wilden ze Skomina
Gewoon prima scheids
0 -2
Rentokill
Dit is toch uit te zoeken?
De telefoongegevens van F. Perez
De telefoongegevens van de UEFA
De blessure van de scheids... Als hij wil kan hij makkelijk zeggen: Luister, mn hamstring begaf het, hier is het telefoonnummer van mn fysio... Maar dat doet ie niet.
Wordt vervolgd hoop ik
2 0
Libero
Tja, de 1-7 in Zagreb was destijds de volgende dag al voor de lunch onderzocht en als niet verdacht bestempeld.
Alles valt prima te onderzoeken, maar ze moeten het wel willen.
2 0
Libero
"Geen commentaar" is bevestigen , noch ontkennen. Als er iets te ontkennen viel zouden ze dat wel doen...
0 0
Pierre Heno
Dit zaakje stinkt als LImburgse kaas.
0 0
Van Reenen
Nou, dat is wel een belediging voor de Limburgse kaas. Dit stinkt meer naar maffia praktijken van Real Madrid en UEFA. Mocht Madrid belangstelling hebben voor Matthijs, dan hoop ik dat Marc boven de 100 miljoen gaat zitten voor die nep Sinterklazen en 20 minder voor Bayern.
0 0
Hagmag
Hij staat nu ook bovenaan de lijst bij Real voor het ontvangen van presentjes en dozen met watten als hij ooit weer ri. Madrid mag komen.
Stinkt net zo hard als de hand op het balletje in de glazen kom van ene v. Gobbel, loting knvb beker.
0 0
trodat4030
Obiku.....
0 0
Hagmag
Hij staat nu ook bovenaan de lijst bij Real voor het ontvangen van presentjes en dozen met watten als hij ooit weer ri. Madrid mag komen.
Stinkt net zo hard als de hand op het balletje in de glazen kom van ene v. Gobbel, loting knvb beker.
0 0
AjaxDUde123hk
CAS!!
0 0
JordanAFCA
Doorgestoken kaart joh, UEFA MAFFIA
2 0
xstaniox
In mijn ogen is 'geen commentaar' hetzelfde als 'ja, Real Madrid heeft zich ermee bemoeid'. Anders zouden ze toch wel 'nee' hebben gezegd.
9 0
Mario65
Als dit waar is, dan mag de UEFA worden opgedoekt wat mij betreft.
Wat heb je aan een corrupte organisatie waar de één nog meer zijn zakken spekt dan de andere.
Waar Makkelie EL/CL wedstrijden krijgt om zijn baas terug te betalen en clubs als Real Madrid bevoordeeld worden.
Ik denk dat aan het bovenstaande wel een kern van waarheid inzit.
Waar rook is is vuur en de bobo van de UEFA is een echte Spaanse chauvinist....
Die wil een Spaanse club zien winnen.
Het is aan Ajax om die gasten hun zin NIET te geven.
Niet eenvoudig, maar onmogelijk bestaat niet.
0 0
Pierre Heno
Zonder Real Madrid geen CL en dat weet de UEFA maar al te goed. Alleen een in Bernabeu met 0-2 of 2-3 etc winnend Ajax kan deze Maffia Combi nog dwarsbomen voor dit seizoen. Vanaf de halve finale is het pas weer ieder voor zich maar tm de kwartfinales zal de UEFA er àlles aan doen om Real Madrid een ronde verder te krijgen. Het afkeuren van de 1-0 n.a.v. enkele millimeters buitenspel van Tadic ( want de UEFA beschikt over scherpere beelden dan de NL VAR zeggen ze) is exemplarisch hoe ze de VAR zullen gaan inzetten om Real tot aan die halve finale te loodsen.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ajax zal altijd een aantal goals extra moeten maken om die eufa maffia praktijken tegen te houden, zo is het nu en was het niet anders in het verleden.
je zult dus gewoon veel beter moeten zijn in bernabeu.

kijk niet raar op als er in bernabeu weer 1 of 2 worden afgekeurd. Maar bij ajax moeten ze ook een keer leren om wat meer dat spelletje mee te spelen en wat meer protesteren.
als dit soort dingen bij real gebeurd, gaan spelers de scheids proberen te beinvlioeden, als hij naar het scherm loopt.

ik zie zelden handjes omhoog gaan bij een bal die uit is, bij die var beslissing thuis vond ik ook heel zwak geanticipeerd. loop gewoon mee met die scheids. vind het allemaal zo timide
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
"dit verhaal heb ik gehoord van iemand die zeer bekend is met het spaanse voetbal"

wat moet je hier nou mee?
1 0
Rentokill
Dit is te onderzoeken. Het is dat Bellingcat het te druk heeft met veel serieuzere zaken...
Je kunt toch uitzoeken welke communicatie er geweest is?
Grueter zegt dit niet zomaar. Hij weet dat zn kop rolt als hij dit verzint.
9 0
JohnnyD
Ik hoop dan dat zijn kop dan idd gaat rollen. Dit soort onzin, als het een leugen is, spuien als NOS-medewerker op een NOS-kanaal nota bene kan echt niet. Zelfs op Boulevard zou het al curieus zijn.
0 -7
Aeter
Het zou hem sieren als hij zijn bron prijsgeeft.
0 -4
JohnnyD
Als hij al een bron heeft. Apart dat hij kennelijk de enige is op heel internet die hier iets van af zou weten. Wel een hele goeie vertrouweling van die bron dan.
0 -1
Libero
Welja, het zou hem sieren als hij zijn bron onthult. Want dan toont hij zeker dat hij zo betrouwbaar is? Denk dat die bron daar iéts anders over denkt...
4 0
Afca_126
UEFA MAFFIA
7 0
MPAjax
Real Madrid belt na een blessure van een scheids voor een wissel met een voorkeur..
Er klopt hier iets niet.. zal wel de UEFA mafia zijn..

Behalve dat vind ik de directie van Ajax een slappe hap in dit soort zaken, in een goed blaadje komen met het aanpakken van het gooien van plastic bekertjes bij een bond die corrupt is..

Waarom moeten ze slijmen? Waarom komt de Ajax directie dan niet met een statement over de voortgang bij de zaak waarin AEK supporters ver over de schreef zijn gegaan jegens de Ajax supporters? Een handelshuis zonder ballen..
5 0
jtsmit
Ze hebben dus VOOR de blessure gebeld,
2 0
MPAjax
dat maakt ze verdacht van match fixing
0 0
SilverHaze
We hebben geen macht. Kun je de ballen wel hebben om er iets aan te doen, maar zonder macht iets beginnen ben je net zo dom als je dapper bent.
0 0
Joodhannus73
Wat is het ergste dat ons kan overkomen? Een jaar lang uitsluiting? Dat kan Rosenborg ons ook bezorgen. Waarom als makke schapen naar de slachtbank? Ajax moet gewoon weigeren om die uitwedstrijd te spelen, als het doelpunt niet wordt teruggedraaid. Of nog beter, ze moeten van het veld lopen als er in Madrid weer zoiets gebeurt. Je mag daar toch niet winnen. Dus je verliest sowieso. Dan liever met een statement. Heb je gelijk alle echte voetbalfans in heel Europa achter je en ben je écht een mythische club. Het zou mij trots maken...
9 0
AFCA7
Double Amen that
0 0
1eringzuid2
Amen!!
3 0
Red Devil
Natuurlijk ontkennen ze bij de UEFA Maffia ik had niet anders verwacht en dat Real Madrid zal dat ook doen.
Goeie motivatie voor Ajax om ze uit de CL te trappen.
2 0
afca95
Het is al jaren zo dat Real, Barcelona, PSG City en United de UEFA domineren. Er wordt gewoon dik geld geschoven naar de zogenaamde bestuurders. Door deze clubs te bevoordelen halen ze gewoon allemaal veel geld binnen met sponsoring. Ajax levert de UEFA gewoon te weinig op door de kijkcijfers. Het is gewoon één grote neppezooi die CL. Je gaat gewoon niet winnen in Madrid kan je met 3-0 winnen ze verzinnen toch wel iets dat je wordt uigeschakeld. Real is gewoon een hele nare enge maffia club.
6 0
Schip
Als Grueter dit kan aantonen, gaat dit echt meer dan een staart krijgen. Maar dan moet je geen anonieme bronnen citeren. Kom maar met een telefoonrecord. Of een tweede bron.

EN is die Marciniak al geinterviewd? Straks zegt hij: blessure? Weet nergens van. Tegen mij is wat anders gezegd.
6 0
Rentokill
Tegen Marciniak is vast gezegd dat het beter is dat hij niets zegt als hij nog Europees wil fluiten.
5 0
niquedegraaff
Blijf het verdacht vinden dat rond vrijwel alle Real Madrid wedstrijden in de CL een luchtje zit.
5 0
Joseph
4 dagen daarvoor kon hij gewoon een wedstrijd fluiten.

UEFA laat zijn ware aard maar weer eens zien..
1 0
JanTa
Oh ja natuurlijk. De clubarts van Real had aangegeven dat Marciniac geblesseerd was.
8 0
Truth
waar rook is is vuur.... Fuck uefa
6 0
Murtagh
Bullshit UEFA MAFFIA
5 0
Jelephi
Mag ik even heel hard lachen.

Het is een soort droom als Ajax deze organisatie boycot.
5 0
Boer Gijs
Een lichte blessure, haha, Uefa Maffia. Zeker een blessure aan zijn ogen waardoor hij vanuit het Var-busje snel ingreep bij de 1-0 van Nico, maar waarbij hij de overduidelijk overtreding op de Jong bij de laatste Real goal over het hoofd zag.
5 0
Bocarra
De UEFA is niet transparant in dit soort zaken. Komt achteraf met verklaringen. Als dit op voorhand met beide clubs wordt gedeeld kunnen clubs hier nog op reageren.
Dit riekt aan alle kanten. UEFA = MAFFIA!
5 0
Ajacider
"De bron is zeer bekend met het Spaanse voetbal"
Ik verdenk Sierd de Vos van een practical joke
2 0
Boer Gijs
Edwin Winkels?
0 0
Ajacider
Dat is toch de pro Barca man, verliefd op Catalonie? Dat is hetzelfde als publicaties voor lief nemen over Ajax vanuit het AD.
0 0
Ajax412
Haha, dat gaat hij over een jaar of twee heel ludiek bekend maken tijdens een of ander random moment tijdens Atletico - Levante ofzo, als niemand het verwacht.
2 0
Redrum
Haha ja alsof de Uefa even gaat toegeven dat ze op verzoek van Real een wijziging hebben gedaan.
0 0
Boer Gijs
Zijn er wel weer als de kippen bij om een lei schoon te vegen. Net als de tweet nadat de Var de goal van Nico afpakte.
1 0
Redrum
Ja dat maakt het allemaal alleen maar verdachter.
0 0
WesleySonck
Wil geen spelbreker zijn in deze leuke complottheorien, maar wat wilde Real bereiken?
A) Skomina als scheidsrechter, want die is Real goedgezind. Maar hij zou het doelpunt hebben goedgekeurd als de VAR niet iets ieniemienies had gezien
B) Die Pool als VAR, want die is Real goedgezind. Maar heb je als VAR een grotere invloed dan op het veld?

Dus in beide gevallen snap ik niet wat Perez dan wilde bereiken, want zowel die sloveen als die pool eten uit zijn handje
1 0
Bky
$komina is goedkoop, die pool was te duur voor Perez.
1 -1
Amsterdam Loyals
Die Pool hadden ze slechte ervaringen mee. Die heeft met z’n lachwekkende beslissing bij de 1-0 van Nico en niet afkeuren 1-2 Madrid nu veilig gesteld dat hij volgende keer wel RM mag fluiten. Corrupt tot het bot!
6 0
Bky
Dat zou nog steeds niet verklaren waarom Perez belt met de UEFA om te zeggen dat hij een andere scheids wil en dan precies die scheids krijgt. Bij zo'n belletje moeten alle alarmbellen afgaan.
1 0
FollowAjax1
All we ever hear from you is blah blah blah!
0 0
D.B.
Dan is het duidelijk een blessure geweest, als de UEFA het zegt....
1 0
Boer Gijs
Zullen we geld inzamelen voor een fruitmand?
3 0
PJK54
Als dit maar enigszins waar is zal Ajax toch wel juridische stappen gaan ondernemen neem ik aan dit is pure maffia. En mocht het echt waar zijn dat is er maar één straf en dat is Real diskwalificeren en Ajax plaatsen in de volgende ronde maar de UEFA maffia kennende zal het wel met een sisser aflopen.
4 0
Joodhannus73
Heb jij ooit iets gehoord van onze directie? Het blijft altijd muisstil. Behalve als een eigen supporter een plastic bekertje bier richting het veld gooit. Dan durven ze wel... Wie heeft die blessure vastgesteld? Hoe heeft hij die opgelopen. Hoe lang daarna heeft hij weer gefloten. Waarom is hij überhaupt aangesteld als hij mogelijk een blessure had? Wanneer is dit gecommuniceerd. Met wie? Etc. Zijn toch allemaal legitieme vragen die je kan stellen lijkt mij? Waarom wordt Skomina (een Sloveen) aangesteld (Ceferin is ook een Sloveen) en niet een scheidsrechter van een grote competitie? Waarom komt de eigenaar van PSG (die Sjeik) in een board van de EUFA als die club onder het vergrootglas ligt? Grootste vraag; waarom doet niemand iets? Journalisten, doe eens goed je werk...
7 0
vakp
Ja de hoogste tijd dat directie eens uitspreekt wat iedereen al weet heel veel jaren
Dat UEFA al een paar keer Ajax heeft genaaid
Begon in 96 met doping Juventus en de rest is bekend
Nooit directie iets aan gedaan
0 0
Stone020island
Lol skomina draait al jarenlang mee in de top van het voetbal kwa scheidsrechters hoor
1 0
Joodhannus73
Vind jij hem dan onpartijdig fluiten? Was toch zwaar op de hand van Madrid..? Waarom geen VAR moment voor Frenkie? Tadic buitenspel toen hij van eigen helft kwam? Etc. Ceferin wordt in 2016 voorzitter van de EUFA en prompt mag dat seizoen Skomina de EL finale fluiten tussen ons aller Ajax en Man U. Ook zeker puur toeval en omdat hij zolang meeloopt en goed fluit. Lol... Man, open je ogen toch eens. In Bulgarije en Slowakije worden kritische journalisten vermoord. Ceferin is persoonlijk bevriend met de Russische president. En jij maar denken dat het allemaal uit de lucht gegrepen is. Net zoals toen met Zagreb tegen Arsenal? Alles wat in het Oostblok gebeurt moet je, helaas, met argusogen bekijken. Het is veel dichterbij dan je denkt. Maar erger nog vind ik dat we het laten gebeuren? Waar zijn de kritische westerse journalisten? Spit dit uit..! En waar is het officiële protest van Ajax..???
2 -1
Ajacider
Puntje van kritiek. Oostblok is tegenwoordig gewoon Europa. Dus corruptie is Europa niet vreemd en komt ook voort in Nederland. Wat denk je dat de FIOD allemaal wel niet doet. Verder heb je een punt, daar niet van. En vriendjespolitiek is overal. Waarom denk je dat iedereen zo druk bezig is met online "netwerken" op "social" media.
0 0
Joodhannus73
Helemaal eens, maar altijd baas boven baas. In sommige landen is het door de cultuur en economische omstandigheden erger dan in andere landen. Uiteraard komt het ook zeker in Nederland voor. Maar dat is niet mijn punt. Dit stinkt gewoon aan alle kanten en goede onderzoeksjournalisten moeten dit gewoon uit kunnen zoeken. Om te denken dat er niets aan de hand is, is je kop in het zand steken.
0 0
Bullmajor
Dus riekt het des te meer... alles om de groten meer van de taart te kunnen geven. Stel je voor dat Real er nu al uit zou vliegen... dat is skecht voor de kijkcijfertjes...
0 0
Ajax412
Daar heb je gelijk in. Ik denk alleen dat het op de langere termijn juist beter is voor de kijkcijfers als het wat onvoorspelbaarder word, zoals de beker in Engeland waar altijd verassingen plaats vinden. Deste meer bewijs dat korte termijn denken het enige is wat de bobo's doen.
0 0
Stone020island
Lol skomina draait al jarenlang mee in de top van het voetbal kwa scheidsrechters hoor
0 0
Boer Gijs
Uefa Maffia heeft er zelf naar geluisterd (als deze speculatie klopt)
0 0
Pierre Heno
Wie verbaast dit eigenlijk nog? Real Madrid doet wat het wil en het ergste van alles is nog'wel dat ze het gewoon in alle openheid doen! Zo machtig voelen ze zich! Gen CL zonder Real Madrid...en de UEFA speelt lakei en beseft dit als geen ander. En onze AD kan daar natuurlijk geen enkel serieus gewicht in de schaal leggen. Alleen een excellent voetballend Ajax kan Real nu nog uit deze 8e finale houden.
6 0
AsensioWillemsen
Voor iemand die nooit betrapt is op een belangrijke onthulling, gooit die Elshoff er in deze podcast wel een paar zware beweringen uit. Hoop dat ie goede bronnen heeft
7 0
vakp
Zal eens tijd worden dat er even met de amsterdamse bluf de Madrid UEFA maffia aangepakt gaat worden
0 0
Murtagh
UEFA MAFFIA
4 0
Oempaloempa
met 11 tegen 15 is het moeilijk winnen.
2 0
GvanderK
Die geblesseerde Pool heeft zeker een lekker centje verdient? Ajax en FIFA moeten een onderzoek starten. Wat een smerig zooitje. Volgensmij is Real minstens zo corrupt als Juventus is/was.
8 0
Wereld
Ik ben benieuwd of die geblesseerde scheids het weekend daarna wel gefloten heeft.
Dat zou het toch wel een verdachte situatie maken.
1 0
Joseph
Tuurlijk niet, dat zou het wel erg makkelijk maken.

4 dagen ervoor stond hij echter gewoon op het veld, dus verdacht mag het zeker genoemd worden.
0 0
Koningtoto
https://nl.soccerway.com/referees/szymon-marciniak/87294/

Nee dus.
0 0
Wereld
hopelijk winnen wij met 2-3 in Madrid. beter nog 0-3.
wat begin ik een hekel te krijgen aan de scheidsrechters en loting in combinatie met die Spaanse clubs in de CL..
1 0
3*stars*3
Zou mij niet verbazen.
Denk ook niet dat Greuter hierover gaat liegen.
Sowieso raar dat die Pool wel achter het schermpje zat.
Maar ok, laat Ajax dan zegevieren in Madrid en Hooelijk weer eens gerechtigheid want Ajax is vaak geneukt in de CL.
1 0
Ruff Rhythim
Maargoed...hoe dan ook...dat telefoongesprek kan toch wel achterhaald worden?
1 0
MankeNelis
Die pre pay phone ligt al lang in de vuilnisbak. Het is als 'braking bad' maar dan in het echt.
0 0
ajaxminimax
Er moet echt een bezem door de uefa, het is nog net zo corrupt als een paar jaar geleden met platini. Uefa kijkt puur naar het geld, Ajax moet denk ik minimaal 5 keer scoren om kans te maken, scheidsrechters zullen alles opzoeken om maar een goal af te keuren. Uefa heeft tenslotte meer baat bij het doorgaan van Real. Heeft puur met geld te maken.
2 0
Toon meer reacties