Tagliafico ziet enorm verschil: 'Mentale kwestie'

BVeenstra, 18-02-2019 om 07:45, 4769 views, Trouw |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Nicolás Tagliafico ziet een enorm verschil tussen wedstrijden in de Champions League en in de Eredivisie. Waar Ajax afgelopen woensdagavond speelde tegen Real Madrid, al jaren de beste club van de wereld, kwam zondagmiddag NAC Breda, op dit moment de slechtste club uit de Eredivisie, op bezoek.

Makkelijk werd het echter niet, zo vindt Tagliafico. 'Dat was het zeker niet. Na Real Madrid speel je tegen NAC Breda, de nummer laatst in de Eredivisie. Dat is niet makkelijk. De kunst is dan om als team precies hetzelfde te leveren', zegt de Argentijn in gesprek met Trouw. 'Het was lastig. NAC speelde zeer defensief met vijf verdedigers. Het was moeilijk om ruimtes te vinden.'

Uiteindelijk lukte het Ajax wel om de score te openen, al was daar een penalty voor nodig. Toch is het de vraag hoe het komt dat Ajax in de Champions League vaak anders voor de dag komt dan in sommige competitiewedstrijden. 'Het is een mentale kwestie', zegt Tagliafico. 'We moeten denken alsof elke eredivisiewedstrijd een Champions League-duel is. We moeten tegenstanders met dezelfde focus en concentratie tegemoet treden; ik werk voor jou, jij werkt voor mij. Net als tegen Real. Als we dat doen, dan hebben we een goed team.'

Tagliafico voelt waardering bij Ajax

Na 72 minuten spelen werd Tagliafico naar de kant gehaald. Een staande ovatie voor de linksback was het gevolg. 'Dat is mooi. Ik voel de waardering hier', zegt de Argentijn, die ook nog de vraag krijgt waar zijn toekomst ligt. 'We zullen zien', zegt hij, maar Trouw denkt er anders over: 'Maar iedereen weet: na dit seizoen is hij vertrokken. Met of zonder landstitel.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzalez75
Hehe, al eentje van de elf die het begint te begrijpen.
0 0
Web
Tagliafigo blijft nog zeker een seizoen, hij moet inversteren in zich zelf, krijgt bij Ajax daar de ruimte voor, als ik zie hoe hij zich verbeterd heeft sinds zijn komst, niet te geloven wat een progressie.
Ben er van overtuigd dat hij dit zelf ook wel ziet, hopelijk heeft hij een normale zakenwaarnemer die eerst kijkt naar zijn ontwikkeling en dan pas de volgende stap zet

Bovendien heeft hij nog een langdurig contract
Overmars gaat echt niet het hele team vernieuwen.

Vertrekken zullen buiten de Jong om, De Ligt, Ziyech en Onana
Neres word volgend seizoen heel belangrijk als Ziyech is vertrokken.
0 0
Mario65
Eén woord zegt alles; "mindset"
Dat moet voor elke wedstrijd ongeacht de tegenstander hetzelfde zijn.
Dan win je met dit Ajax en stijg je in Europa.
1 0
Caparzo
Laten we in godsnaam hopen dat het ‘mentale’ voor de rest van het seizoen in orde blijft, en evenzo hopen dat psv blijft zwalken en we hen verslaan.

8 punten in 3 wedstrijden heeft het ons gekost, hadden we ‘gewoon’ gespeeld als tegen RM waren we nu al zo goed als kampioen. We leven nu nog enigszins daar psv ook heeft gezwalkt anders was het nu al over en uit.
0 0
Redrum
Ja als we gewoon normaal gespeeld hadden stonden we nu eerste. Aan de andere kant hadden we nu ook al uitgeschakeld kunnen zijn voor de titel als psv niet ook zo dramatisch zou zijn begonnen aan de tweede seizoenshelft. Al met al heb ik nu toch bij Ajax het beste gevoel. Ik zie Ajax nu wel weer in die flow komen van voor de winterstop en psv niet. Het begint daar steeds meer te rommelen. Lozano werd zelfs in de rust gewisseld vanwege zijn spel. Het grote verschil met Ajax is natuurlijk dat psv volledig buiten schot wordt gehouden door de media.
1 0
Caparzo
Dat dacht ik na de 6-0 tegen VVV ook, dat het lek weer boven was, ik heb na RM welliswaar een wat beter gevoel maar het is nog zo broos als wat. Houd mijn hart vast voor zondag terwijl ik dat voor de winterstop als “even 3 punten ophalen” had gezien. Pas een reeks op hoog niveau tot een paar wedstrijden na psv en ik begin er weer echt in te geloven ben ik bang..
0 0
FlyingDutchMan
Warrior!
1 0
Murtagh
Als ik op dit moment een shirt met iemands naam erop zou kopen zou dat die van Nico zijn. Ik hoop dat we nog lang van hem kunnen genieten. Ik ben alleen bang dat hij snel weg is
1 0
Hagmag
Nico is goud waard.
Zowel in voetballend als in mentaal opzicht.
Geweldig mens.
2 0
Schip
Tja, als je weet hoeveel Tadic, Ziyech na opwaardering en Blind verdienen...Dan weet je welke onderhandelingspositie Nico heeft, mocht Ajax hem willen behouden.

Dat is het nadeel van het ophogen van het salarisplafond: spelers willen naar hun prestaties beloond worden, wat heel logisch is. Nou, trek de buidel maar Marc.

Ik denk alleen wel dat voortaan een hogere beloning vooral in termen van het behalen van prijzen en prestaties moet worden gegoten. Mega salarissen en geen titel of overige prestaties (kwartfinale CL zou er natuurlijk een zijn) zijn vind ik niet snel acceptabel.
2 0
0h0Litmanen0h0
Lijkt mij geen probleem geef die man 3-4m per jaar en hij blijft nog 1-2 jaar. Prima deal!!
0 0
Tscheu
Dit is er wel 1 die we erbij moeten houden....
1 0
niquedegraaff
Waarom zou hij willen vertrekken. Heeft het naar zijn zin hier.
0 0
3sterren
Misschien om elders in Europa het vijfvoudige netto, te gaan verdienen. Met als bonus meer zon-uren en bovendien met iedereen kunnen communiceren in het Spaans ...
2 0
Deepblue
Gaan Nico meer missen dan Frenkie en de Ligt denk ik.
Vind het een geweldige speler. Enorme aderlating als hij er niet bij is.
9 -1
Murtagh
nou voor de ligt heb je ook niet zomaar een vervanger dat ga je echt merken volgend seizoen zeker in europa
0 0
ETM
Plak er alstjeblieft sowieso nog een seizoen aan vast Nico.. maak van Ajax iets meer dan een springplank. Laat zien dat het nog kan!
2 0
Ajaxxxisdebeste
Even een dooddoener: ze moeten hem niet laten gaan.
3 0
Saanchez
Mag hopen dat Ajax tegen Nico zegt dat hij niet mag vertrekken dit seizoen! Is er pas ruim een jaar en er vertrekken al genoeg sleutelspelers deze zomer. Geef hem samen met Onana en Neres eventueel nog een salarisverhoging maar laat ze aub niet gaan!
2 0
Aspers73
Nou Nico, dat zeggen fans van Madrid waarschijnlijk ook nadat ze tegen Girona verloren. gisteren
0 0