Kranten: 'De vraag of Ten Hag niet verkeerd begon'

BVeenstra, 18-02-2019 om 07:30, 14557 views, Nederlandse kranten |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

De Nederlandse kranten zagen Ajax tegen NAC Breda misschien wel met de verkeerde opstelling starten. Na een moeizame eerste helft, waarin het via een strafschop op voorsprong kwam, liep het na rust - met Kasper Dolberg als spits - uit naar een ruime 5-0 overwinning.

Algemeen Dagblad

Onder meer het Algemeen Dagblad stelt het onderwerp ter discussie. 'Tegen NAC begon Tadic als spits. Ten Hag hield vast aan de elf namen die afgelopen woensdag nog een intense wedstrijd in de Champions League afleverden tegen Real Madrid. Een logische keuze om juist dat elftal intact te houden, maar tegen het ultraverdedigende NAC bleek Ajax toch behoefte te hebben aan een echte centrumspits.'

'Die kwam na rust in de persoon van Kasper Dolberg in het veld. Dit keer werd Lasse Schöne naar de kant gehaald en zakte Donny van de Beek iets terug. Een interessante optie voor de komende weken, aangezien met die bezetting zowel Van de Beek, Neres als Dolberg kan spelen', denkt men bij de krant.

De Telegraaf

Ook De Telegraaf heeft zo zijn vraagtekens bij de basisopstelling van trainer Erik ten Hag. 'Erik ten Hag complimenteerde zichzelf na Ajax-NAC Breda (5-0) vanwege zijn wissel in de rust: Kasper Dolberg voor Lasse Schöne. Het was – zoals zo vaak in de voetballerij na een "gouden wissel" – echter vooral de vraag of de trainer van Ajax niet verkeerd was begonnen', is men kritisch.

Daarnaast zag de krant Jurgen Ekkelenkamp invallen, waarover Ten Hag zei dat de talentvolle middenvelder zijn kans verdient. De ochtendkrant heeft er zo zijn twijfels bij. 'De speelminuten van Ekkelenkamp bieden geen enkele garantie voor zijn toekomst. Tijdens PSV-Ajax (3-0) liet Ten Hag Ryan Gravenberch invallen, omdat hij ’een plan had’ met het jonge talent. Sindsdien is niks meer van Gravenberch vernomen.'

De Volkskrant

De Volkskrant schrijft eveneens over de mogelijk verkeerde basisopstelling van Ajax. 'Tegen NAC was het misschien handig geweest om met een echte spits te voetballen, een aanspeelpunt, want nu waren de eerste twintig minuten behoorlijk goed en fel, maar ook een kwestie van breien. De ruimte was veel kleiner dan tegen Real Madrid of Bayern München, clubs die zelf aanvallende intenties koesteren.'

Het dagblad gaat ook in op de spannende titelstrijd tussen PSV en Ajax. 'Het is een heerlijke, zinderende strijd. Het is bijna niet uit te leggen wie favoriet is en dat hoeft ook helemaal niet. Ja, PSV is licht favoriet, want PSV heeft meer punten en geen besognes in beker en Champions League. Maar PSV is zijn onkwetsbaarheid kwijt, zeker in uitwedstrijden. Onkwetsbaarheid die Ajax eigenlijk nooit had, gezien de vroege, kansloze nederlaag in Eindhoven dit seizoen.'

Trouw

In Trouw is er maandagochtend vooral aandacht voor Nicolás Tagliafico. De Argentijnse linksback krijgt alle lof. 'Ajax speelde gefocust en overklaste daarmee rode lantaarndrager NAC. Het is de stijl van linksback Nicolás Tagliafico, die elk duel zijn volle aandacht geeft. Tagliafico is iemand die altijd levert. Zo ook tegen NAC. Hij bijt zich vast in tegenstanders, loopt ruimtes dicht en trekt veelvuldig mee ten aanval. De derde goal van Ajax komt van hem, hoewel NAC-spits Kastaneer de bal nog van richting verandert voor doelman Van Leer', aldus de krant, die opmerkte dat een Argentijnse journaliste vroeg waar Tagliafico's toekomst ligt. 'Iedereen weet: na dit seizoen is hij vertrokken. Met of zonder landstitel.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Ongelofelijke bullshit.
Goede opstelling en prima wissel!
1 -1
Simon1
Wat een gezever om niks. Ga het eens hebben over Mark van Bommel die na de 2-2 uit z'n dak ging alsof zijn team de champions league had gewonnen. Praat maar over hoe dat uitstraalt op een team, dat je schijnbaar zo mega blij bent met een gelijkspel tegen Heerenveen.

Eerst moest Erik ten Hag met Tadic in de spits beginnen en nu allemaal janken om Dolberg erin. Niveautje weer hoor dat Nederlandse journalistiek.
3 0
Spitz
Gek geworden? Nee hoor. Dat is alleen het geval in de hele journalistiek! Deze hele schare aan journalisten in talk shows, Voetbal Inside, Voetbal International, Van AD tot Telegraaf en ga maar door is zo laag gezakt in op niveau praten over voetbal. Het niveau is schrikbarend laag geworden. Kun je nagaan hoe het over pakweg 5 jaar is. Nergens wordt nog goed onderbouwd over voetbal gepraat. Je ziet de (oud) coaches, kenners e.d. ook steeds meer lachen op TV. Ze lachen zich werkelijk kapot om de vragen die ze voorgeschoteld krijgen. Dick Advocaat, van Hanegem, van Gaal, ten Hag, van Bommel, van Bronkhorst en ga maar door. Die nemen geen journalist meer serieus. Ik zie Erik ten Hag als een coach die dit seizoen zo enorm is gegroeid bij een club als Ajax. Waar je normaal in 10 jaar veel leert, heeft hij het in 1,5 seizoen al voor elkaar. Ik geef het je te doen, het beroep coach zijn van een grote club is enorm moeilijk. Omgaan en opstellen van een team met Tadic, Ziyech, Neres, van Beek, de Jong, de Ligt, Dolberg, Huntelaar, Blind, Tagliafico, enz. Doe het maar eens goed in de ogen van een ander. Dat doe je namelijk nooit. Altijd is er het gekonkel en het schrijven van bagger. Ajax heeft al zoveel topwedstrijden gespeelt dit lopende voetbalseizoen. Maar alles moet ook precies samen vallen in een team om tot een geweldige wedstrijd te komen. Dan moet alles kloppen van verdediging middenveld tot aanval en andersom. Je speelt tegen Real Madrid formidabel en op een enorm niveau en een aantal dagen later tegen NAC. Voetballers zijn geen robots! Real verliest thuis in de competitie met 1-2 en Ajax wint uiteindelijk met 5-0 tegen NAC. Als er een paar spelers minder voetballen dan gaat het al geen goede wedstrijd worden. Dat is de realiteit. Concentratie. Zie Real Madrid. Alles moet kloppen in het koppie van de voetballer. En nog zijn we geen robots.
0 0
Dexy
Wat een gezever. Als Dolberg had gestart en dat ten koste had gegaan van bijvoorbeeld Van de Beek of Neres, hadden de kranten waarschijnlijk vol gestaan met "Ten Hag gooit succesformatie zomaar om". Wat dat betreft is het ook nooit goed in de media. En bedenk wel, als je die 3 honderd-procent-kansen binnen het kwartier gewoon afmaakt, zegt iedereen "zie je wel, dit is de ideale formatie". Zo opportunistisch zijn de voetbalmedia.

Ik vind dat Ten Hag het gisteren prima heeft aangepakt. De basisformatie was goed en de wissel Schöne-->Dolberg was ook prima en kwam bovendien precies op het juiste moment dat de wedstrijd daarom vroeg.

Het is alleen jammer dat we weer zo ontiegelijk veel kansen nodig hebben om te scoren, maar ja, dat is al tijden een probleem bij Ajax.
0 0
Joseph
Natuurlijk begon ten Hag verkeerd, het hele jaar had het al zo moeten staan. Donny is gewoon een betere speler dan Schone, als hij speelt is het logisch dat je dan ook makkelijker scoort. Schone is toch vaak de speler die niet mee kan in een versnelling.
4 -3
Stamhoofd
Het is nooit goed. Hij heeft toch geanticipeerd door te wisselen in de rust? Eindstand: 5-0.
2 -3
MickS
Schiet mij maar lek. Eerst allemaal roeptoeteren dat ze niet snappen waarom TH niet vaker in de 'tadic-spits' variant speelt, doet hij het, roeptoeteren ze weer dat het niet handig was.

zeiken om het zeiken zodat er de volgende keer ook weer wat te zeiken valt.
3 -3
komop
Zucht...wat een B.. Sh.. verhalen altijd.
Als Ten Hag met Dolberg was gestart, hadden ze geschreven :"waarom startte hij niet in de succesvolle samenstelling zoals tegen Madrid?".
Dit is gewoon zoeken naar verhalen en onrust kweken. Ik wordt daar echt misselijk van.
7 -3
Joseph
Is gewoon een logisch verhaal, tegen madrid speelde je ook met Donny op de plek van Schone en voorin met je sterkste spelers, dat ging ook goed.

Het lijkt wel alsof je bij sommige mensen niet aan Schone mag komen.. Prima als Donny of Dolberg op de bank zitten, maar Schone is heilig, heel vreemd.
0 -2
Web
Het ging minder toen Schone er uit was.
Betere voetballer? Donny of Lasse
Lasse is veel meer voetballer, betere pas, beter schot, onder druk bal vast houden.
Donny is totaal ander type, zo vreemd die vergelijking hier
Frenkie heeft meer weg van Schone dat Donny
1 0
JariHeijden
Ik ben het met je eens. Bovendien, de eerste vijftien, twintig minuten waren gewoon uitstekend. Als Ajax na een kwartier met 2 of 3-0 voorstond, dan was het allemaal geweldig. Want de kansen waren er wel om die voorsprong te hebben. Als de bal op de paal van Van der Beek zit, dan krijg je een hele andere wedstrijd.

De opstelling van Ten Hag was gewoon goed, maar het verloop van de eerste helft (de laatste twintig minuten waren slordig en de spelers oogden onzeker) gaf reden tot wisselen. En dat was succesvol.
3 -3
Sunny
Het is ook nooit goed!
We spelen na jaren bijna wekelijks zeer aantrekkelijk voetbal (des Ajax), hebben nog alle kans op het kampioenschap en de beker, zitten nog altijd in de CL, maken in het buitenland indruk door de aantrekkelijke en succesvolle speelwijze, hebben enkele grote talenten die voor veel geld verkocht zullen worden, hebben een goed gevulde kas etc.
Ik geloof in Ten Hag en de aantrekkelijke en volwassen manier van spelen (dat was in de afgelopen jaren heel wat labieler waardoor je vaak met dichtgeknepen billen zat te kijken).
TH is geen alwetende god (net zomin als Johan mijn held) dus maakt zijn fouten maar wie niet? Laten we nou eens reëel zijn en koesteren wat we momenteel hebben.
6 -3
Schip
Van mij had TH iig moeten beginnen met Neres en was de keuze van de spits voor mij secundair. Dus daar was ik blij mee.

Maar natuurlijk is het beter om met Dolberg te starten, die was ook beter in vorm tegen VVV. Pas in lastige wedstrijden is Tadic op 9 een wapen, al kun je ook overwegen als trainer om de ploeg te laten wennen aan een bepaalde basisformatie.

Om TH hier nou een verwijt te maken gaat me te ver. Ik ben al blij dat Neres start en dat Ziyech eindelijk eens als middenvelder heeft gespeeld en niet enkel als buitenspeler. Neres moet blijven staan en vertrouwen tanken naar Real toe. Als Ziyech op het middenveld blijft, kan Neres naar rechts en Tadic op links met Dolberg centraal. De opstelling waar iedereen begin van het seizoen vanuit ging.

En wil TH alles op alles zetten voor Real uit, dan blijf je met Tadic op 9 spelen.

Ik zie ook geen harde woorden in de kranten. Maar zelfs als gezegd wordt dat het 'handiger geweest kon zijn' sta je enkelingen al weer op hun tenen.
2 -1
Daneman
Ik vond dat Erik beste een goede wedstrijd had. Alhoewel starten met Dolberg ook had gekund. Ik verwijt:
Erik het meest van startten tegen PSV met Frenkie achterin icm met Eyting (in hart van het team) basis tegen psv.
En Overmars het vetrek van Wober. En erik ten hag het opstellen van Mazraoui tegen Feijenoord. Met het blok de Ligt, Wober en met daarvoor Blind en Veltman of Kristensen als RB had ajax niet zon belabberde wedstrijd tegen Fijnoord gehad
0 -1
JanTa
Niet elke wedstrijd zal geschikt zijn voor een Real opstelling blijkt maar weer eens, NAC kwam niet om te voetballen (5-4-1) maar om een punt binnen te halen door te wachten op een fout van Ajax. In de 1e helft lukte dat aardig maar toen de wedstrijd vorderde vroeg het deze keer om een echte spits en die heeft Ten Hag ook ingebracht. In de 2e helft sloeg de vermoeidheid toe bij NAC en werden de afstanden tussen de linies ook steeds groter maar Ajax ging een tempotje hoger spelen en toen was het gebeurd.
1 0
fanforeffer
Ajax is nog steeds dwalende,ze voetbalden slecht, te laag tempo en onnauwkeurig,met iets meer tegenstand hadden we weer punten verloren. Dat breien is een gebrek aan werklust,niemand wil vrijlopen. Tegen Ado gaan we met deze instelling weer punten verliezen. 5/0 tegen Nac ,de hekkensluiter,is toch geen prestatie van formaat.Dat lukt bijna elke ploeg .
1 -9
JanTa
Die zelfde kranten schreeuwde om het hardst dat Ten Hag met de zelfde opstelling moest spelen als tegen Real. Het begint zo'n beetje een zielige vertoning te worden.
7 -1
fanforeffer
Volledig mee eens,ze schreeuwen om te schreeuwen niet om iets zinnigs te schrijven.
2 -1
Web
Als Ten Hag anders was begonnen, en het liep niet, wat waren dan de reacties?
Waarom verander je het als het goed is tegen Real, zo makkeijk allemaal
Laten wij hopen dat de slechte reeks achter de rug is, ik maakte mij echt zorgen.
Het verval was zo groot, en vroeg mij af of Ten Hag dit nog om kon keren.
In principe ben ik voor thuiswedstrijden tegen mindere ploegen voor om met Dolberg te starten, het systeem met een bewegelijke Tadic in de spits werk goed tegen de beteren.
Misschien iets om in de Kuip mee te beginnen?

De wereld ziet er in eens weer anders uit, bij PSV komt er ook onrust, daar loopt het niet meer.
6 -3
Dubbelvla
Het gezeur na een 5-0 overwinning is eigenlijk een compliment voor het spel van 2018. De rest van het seizoen was zo belachelijk goed, dat het opeens even schrikken is dat het nu wat "slechter" gaat. We zijn gewend geraakt dat Ajax elke lastige tegenstander met 4/5-0/1 verslaat (niveau AZ, Vitesse, Utrecht), en dan kleintjes met 7-0 oprolt. Als dat dan niet gebeurd, als de tegenstanderd 2 a 3 kansen krijgt, dan gaat het meteen helemaal mis. Ondertussen eindigen we het seizoen met 120 doelpunten, als we zo door gaan.

Ik weet nog dat ik in de Arena zat toen Ernie Steward van een flinke afstand de bal in de goal ramde voor Nac en het uiteindelijk iets van 1-3 werd of zo. Ik had toen graag getekend voor die 5-0. Koud dat het toen was ook.
5 -2
SnifferClarke
Ajax speelde heel sterk eerste 20 minuten. Het had na 10 minuten al 2/3-0 kunnen zijn. Tja, als het net anders valt, lult niemand over Dolberg. Journalist zijn is best eenvoudig eigenlijk.
2 -1
3sterren
Hoe Ajax start zal me worst wezen.
Het gaat mij erom hoe zij eindigen.
Als kampioen ...
4 0
w86
Ach, voor het weekend was het nog de vraag of de opstelling tegen Madrid nu eens zou blijven staan, achteraf heeft "de media" weer een stok om te slaan. Kennelijk is 5-0 tegen NAC niet meer genoeg om iedereen tevreden te houden.

PSV voor de 2e week achtereen gelijk, na een 2-0 achterstand. Vinden we ook wat van hun opstelling?
4 -1
Schwalbino
Off. De crisis bij PSV wordt onderbelicht in de media. Toen Ajax tegen heracles verloor, verzuimde PSV om het kampioenschap veilig te stellen. Een week later verspelen ze weer 2 punten en komt Ajax met de wedstrijd in de JCA nog voor de boeg lekker dichtbij.
1 0
Redrum
Psv wordt altijd buiten schot gehouden in de media, maar de realiteit is dat ze daar ook al 3 keer puntverlies hebben geleden. Het enige verschil met Ajax is dat zij 2 keer ontsnapten aan een nederlaag door nog laat de gelijkmaker te scoren. Maar zoals altijd gaat het vooral over Ajax. Het zal de hele week wel weer gaan over een strafschop die niet gegeven werd aan Nac of iets wat Ten Hag gedaan heeft. Bij psv is echter genoeg aan de hand om ook eens goed te belichte, zoals bijvoorbeeld het wisselen van Lozano in de rust.
1 0
Redrum
Het interesseert me allemaal niet zo heel veel wat de kranten zeggen. Wat me wel interesseert is het gevoel dat ik heb overgehouden aan dit weekend: het geloof is er weer. Dit was weer het Ajax van voor de winterstop: met geduld een tegenstander die zich ingraaft moe spelen in de eerste helft en het afmaken in de tweede helft. Ondertussen lijkt het bij psv steeds meer te gaan rommelen. Waar het schijtgeluk ze tijdens de eerste seizoenshelft nog overwinningen bezorgde in blessuretijd, levert het ze nu slechts gelijke spelletjes op. Een andere mooie bijkomstigheid is dat Feyenoord bij verlies in Eindhoven gepasseerd kan worden door AZ. Als ze daar nog iets van trots kennen moet dit toch een motivatie zijn om deze wedstrijd niet zomaar te laten lopen. Als Ajax nu doorpakt dan heb ik echt het gevoel dat dit titel alsnog voor ons is. Ajax kan nu gewoon weer in diezelfde flow terecht komen als van voor de winterstop, bij psv zie ik dit niet zo snel gebeuren. Voetballend is het daar nooit goed geweest en het enige verschil is eigenlijk dat tegenstanders hun kansen nu wel beginnen af te maken.
6 0
trodat4030
Sorry, maar hebben we NAC in de 1e helft kapotgespeeld?!? Helemaal niet. de 1e 20 min misschien, daarna ging het weer op slakkentempo, net als tegen VVV in de 1e helft en kon NAC het allemaal wel belopen. Dat hun een grandioze mafdaai hebben die totaal onnodig hands maakt en ons zodoende een strafschop gunt, dát was de crux. De tweede helft kwam er weer meer tempo in bij Ajax, maar juíst de 1e helft kon NAC makkelijk meekomen, iig conditioneel. Daar is men niet kapot gespeeld, dat kwam meer door de penalty en tussenstand en het veel hogere tempo in de 2e helft.
0 0
DeWijsneus
Ben zelf een fervent tegenstander van Ten Hag maar dit is wel veel te makkelijk zeg. Vond juist goed gecorrigeerd zo. Zeuren om te zeuren dit.
5 0
FlyingDutchMan
Echt een hetze aan de gang vs ETH, wat zien mensen en kranten hem graag falen.
1 0
Bocarra
Het eeuwige gezeur en gezeik over de opstelling. De media moet altijd wat te zeuren hebben want dat verkoopt. De technische staf werkt dagelijks met de selectie en weet echt wel met wie ze het beste moeten beginnen. Dolberg heeft ook veel moeite met kleine ruimte. Dat had ook niet veel meer uitgemaakt. Ik vind wel dat Ajax veel te weinig van afstand schiet. Door veel meer van afstand te schieten dwing je de tegenstander om uit te stappen en komt er meer ruimte.
1 -1
trodat4030
Diezelfde technische staf die dagelijks met de selectie werkt, had anders wel een wissel nodig om te corrigeren, blijkbaar weten ze het dus niet.
0 0
Hagmag
Ziyech naar het middenveld en Schöne op de bank.
Neres op rechts + een spits.
2 0
Adios
Zou Ziyech enorm graag vanaf links willen zien starten. Beide assists en het schot waar de rebound uit kwam, kwamen van links.
0 0
marrene
Zo kan TH het nooit goed doen. Was hij met Dolberg begonnen was weer commentaar gekomen dat hij met het elftal van woensdag had moeten beginnen.
2 0
geronimo
Er wordt wel veel gezeurd
2 0
Ajax27
Ach natuurlijk begint ie verkeerd, dat ziet iedere hansworst met 2 hersencellen nog wel. Tegen 9/10 clubs in de eredivisie hoef je maar met 1 verdedigende middenvelder te spelen. Punt naar achteren. Op die manier kun je iedere wedstrijd met Ziyech, Tadic, Neres, vd Beek en Dolberg/Huntelaar starten.

Zo moelijk is het niet Ten Hag, gewoon Schone laten banken ondanks dat ie het prima heeft gedaan bij Ajax. Het is tijd voor de nieuwe jongens.
5 0
DoorenAFCA
Ik zei het na Real al, de opstelling uit de 2e helft is denk ik mijn ideale op dit moment. Wellicht alleen Tadic nog naar het middenveld halen en Ziyech op de flank, hoewel ik Ziyech niet slecht vond spelen vanaf 10. Enige is dat Ziyech meer balverlies lijdt dan Tadic die veel balvaster is. Dan heb ik liever dat dat op de flank gebeurd dan op het middenveld.
0 -1
trodat4030
Ik niet. Als Ziyech op de flank de bal verliest, is dat meestal een zijwaartse bal, vanaf 10 is dat bijna altijd een voorwaartse bal. Daardoor staat Ziyech zelf onder de bal en kan hij direct druk zetten en heroveren. Bij een bal in de breedte kan dat niet. Vergeet niet dat Ziyech onder Bosz een tijdlang de meeste balveroveringen had vd hele eredivisie, hij is daar goed in.
0 0
AFCA-B93
Eens. Dan kunnen anderen wel weer gaan zeuren over het geklaag op Ziyech z’n balverlies, maar het is gewoon een feit dat hij zoveel balverlies lijdt, dus dan heb ik hem ook liever op de flanken ipv in de as
0 0
Rentokill
Vergeet niet dat normaal gesproken je nr 10 altijd het meeste balverlies heeft.
0 0
Saanchez
Ik vond Ajax eigenlijk best wel prima spelen de eerste 25 minuten, creeerden ook een aantal goede kansen maar zoals wel eerder haalden we de trekker niet over. Daarna werd het allemaal wat slordiger en kreeg Nac twee kansen, dat is het grote verbeterpunt in de wedstrijd. Maar met een beetje meer scherpte (en geluk) sta je gewoon 3-0 voor met rust. Tweede helft was t een makkie.

Vind de kranten hier echt te kritisch, alsof Nac makkelijk overeind bleef eerste helft.
4 -1
AFCAwooz
Wat een opportunistisch gepraat weer. Ik denk dat, na woensdag, bijna iedereen zich kon vinden in deze opstelling van ETH.
Persoonlijk vond ik het echt een thuiswedstrijd zoals jje die onder frank de boer veel zag tegen de mindere tegenstanders: veel balbezit, weinig kansen, laag tempo en 1 of 2 levensgrote kansen voor de tegenstander. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijden wel vaak doordat je toch die eerste goal maakt en de tegenstander moe is/de moed opgeeft. Zo zie ik de wedstrijd van gister ook.
3 -1
Rentokill
Exact. Ze vergeten vaak dat zo'n eerste helft ook investeren in het kapotspelen is. Nu snapte ik de wissel van Schone wel. NAC had niks meer te vertellen. Dan is je 6 wisselen voor een spits een goed idee. Tegen Real snapte ik deze wissel minder goed.
3 -1
trodat4030
Maar er veranderde positioneel weinig met de wissel Dolberg voor Schone. We gingen niet opeens met 2 spitsen spelen, er werden 'alleen maar' 4 poppetjes op een andere plek gezet. We bleven 433 spelen met de punt naar voren. Net als voor rust. Dit was niet een 6 wisselen voor een spits, dit was gewoon een spits inbrengen en een stoelendans op 4 andere posities om er ergens anders iemand af te halen.
0 0
Aspers73
Dus donderdag en vrijdag werd er in alle dagbladen gezegd dat hij de opstelling zo zou moeten laten als tegen Real. Nu doet hij dat en is het weer niet goed. Nu is men kritisch omdat hij 'weer verkeerd begon.'
5 -1
iammike
Haha telegraaf
3 -1