De Jong kan weinig met kritiek over onzichtbaarheid

JesseTH, 18-02-2019 om 08:00, 4504 views, Ajax Life |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frenkie de Jong kan weinig met de kritiek die hij woensdag moest ontvangen na de Champions League-ontmoeting met Real Madrid. Vooral heerste er positiviteit, maar de bühne verwacht meer van een speler als De Jong. Zondag tegen NAC Breda was er gaandeweg de eerste helft eveneens 'gemor' te horen vanaf de tribune en ook dat begrijpt de jongeling niet.

'Daar kan ik niet zo inkomen', spreekt De Jong eerlijke woorden in gesprek met Ajax Life. 'Als iemand een keer de bal verspeelt, kan dat gebeuren. Dan helpt het niet als er gelijk wordt gemord. Maar als het gefluit dan begint, gaan we daar niet beter van voetballen. Het is frustratie, dat snap ik ook wel.'

Ook na Ajax - Real Madrid was er wat kritiek en wel aan het adres van De Jong zelf. De middenvelder zou onzichtbaar zijn geweest. 'Ik heb die opmerkingen gehoord en statistieken erbij gepakt. Daar blijkt iets anders uit. Het maakt mij niet uit, als mensen mij niet goed vonden spelen, mogen ze dat zeggen en daar heb ik echt geen probleem mee. Ik weet van mezelf wat voor wedstrijd ik heb gespeeld en zeg niet dat ik uitstekend was, maar…'

'Mijn passingspercentage, hoeveel ballen ik vooruit speelde, dribbels. Dat zag er gewoon goed uit', onderbouwt de middenvelder zijn mening verder. 'Ik zeg niet dat ik heel goed heb gespeeld, maar onzichtbaar? Het is niet zo dat ik een nummer tien ben die vier keer moet scoren.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mercurius3
Hij speelde tegen Real juist eindelijk wel goed. Mensen kunnen niet objectief oordelen. Begin vorig seizoen: prima. Daarna: slecht. Eerste helft dit seizoen: zeer wisselvallig. Wedstrijd tegen Real: goed. Conclusie: nog lang niet klaar voor het buitenland. Ik probeer zo objectief mogelijk te oordelen en dan kom ik tot de conclusie dat het allemaal nog veel te wisselvallig is. De meesten kunnen niet objectief oordelen: die zien een nuchtere jongen interviews geven en alles wordt hem vergeven, zelfs het feit dat ie 2.5 jaar lang met andere clubs bezig is geweest, en zelfs als ie dan matig speelt, is het goed in hun ogen. Daarna slaat de publieke opinie om, want calvinistisch Nederland is net zo wisselvallig als de jong, als het gaat om publieke opinie, en dan komt de Nederlandse afgunst naar boven: hij is nog niet klaar voor het buitenland, loopt naast z'n schoenen, 85 miljoen is teveel voor zo'n snotneus blabla. En dan let men niet eens meer op de goede wedstrijden die hij speelt, zoals tegen Real, wat gewoon prima was. Het echte, objectieve oordeel is dat het al 2.5 jaar lang zeer wisselvallig is bij de jong.
0 0
paulis
Toch is hij heen schim van de Frenkie die bijvoorbeeld tegen frankrijk speelde. Tegenstander opzoeken, opendraaien, steekballen etc. Hij speelt afgelopen weken wel heel erg op safe
0 -4
Cruyffie
Wat fcking vermoeiend, die slechte kritiek. Xavi scoorde 4 keer per seizoen, Iniesta 8 keer. De Jong was hartstikke aanwezig tegen Real, als verbindings-speler, vooruit draaien en passen, Luka Modric afstoppen, druk zetten uberhaupt, hoge passing accuracy. Wat ee nnonsens, hij is fcking belangrijk.

Mensen KIJKEN over het algemeen gewoon niet naar voetbal, maar zitten een biertje te drinken en met elkaar te lullen, tot er een goal valt of de bal in de buurt van de goal is.
3 0
Barra
Ja idd, grote wedstrijden kijk ik dan ook het liefst alleen. Puur omdat ik anders veel minder mee krijg, vind het heel gezellig met vrienden kijken maar dan mis je achteraf toch heel wat
0 0
FlyingDutchMan
Heb wel het idee dat nuchtere Frenkie zelfkritisch is, ondanks dat hij nu in een gekke periode zit.
1 0
godenzonenssuper
Zouden ze op het Barca forum klagen over Busquets die te weinig opvalt?
2 0
Bazenvan95
Typisch nep scorebord ajacieden gedrag om talenten kapot te maken ipv aan te moedigen. In de wetenschap dat hij naar een van de beste clubs ter wereld gaat, ook voor die transfer had hij er mindere tussen zitten. Dus we moeten niet gaan lopen doen alsof hij Johan Cruyff is die ajax in zijn 1tje bij de hand gaat nemen. Ook zo een extreem talent moet zich ontwikkelen, daar zitten wat mindere wedstrijden tussen. Het blijft mij verbazen dat hier altijd spelers extreem worden verguisd zoals in het verleden Zlatan, Eriksen, Vertongen, .. ga zo maar door. En dan wanneer ze in het buitenland (ook met ontwikkeling) top prestaties leveren zijn ze ineens de spelers waar de ajacieden mee vergeleken worden en die terug moeten keren???
3 0
Zuiderling
Ik vond juist dat tegen Madrid en NAC de Frenkie van voor de transferperikelen weer aan het opstaan was,,
2 0
ETM
Ik ook, Madrid was een goede pot van hem na een weldegelijk wat mindere periode. Maar de 86miljoen werkt in de beoordeling van veel mensen nu gewoon tegen hem. Niets daarvan aantrekken, het gros van de 'kijkers' heeft nog al een 'simpele' beleving.
2 0
SnifferClarke
Inderdaad, in beide wedstrijden heeft hij prima gespeeld. Hij speelt gewoon niet op een plek waar je per se moet opvallen. Hopelijk krijg hij die plek wel bij Barcelona; dan kunnen we zien hoe goed hij daadwerkelijk is.
1 0
Ajaxadept
Het artikel van die Nac speler zegt veel zo niet alles. Nac probeerde, zoals zo velen, met 2 containers voor het goal Ajax van scoren af te houden. Ajax had wellicht "sneller" in de wedstrijd gezeten als ze in staat waren geweest snel te scoren. Met continu 5 man in het centrum lukte dat in het begin moeilijk. Frenkie speelde gisteren weer ouderwets goed. Mensen die dat niet zien hebben weinig kijk op voetbal....!
3 0
Cruyffie
Dit. Het is lastig voetballen als die goal niet valt, Ajax had kansen genoeg. Uiteindelijk viel de goal, en dan 'voetbalt' het sowieso makkelijker (want geeft weer vertrouwen).
1 0
Rentokill
Ik heb weinig kijk op voetbal. Toch kon ik gister zien dat Frenkie een paar keer dribbels maakte die nergens heen gingen. Dan liep hij met de bal de ruimtes in daar waar je hem beter kunt passen. Het kwam ook doordat spelers om hem heen niet in die ruimtes liepen. Maar andere oplossingen zijn dan misschien beter. Hij kan ook niet alles goed doen he, is ook maar een mens. Ik ook trouwens.
0 0
geDaante
Apart dat Frenkie kritiek krijgt op zijn optreden tegen Madrid, terwijl hij uitstekend speelde, en in zijn rol, die hij meekrijgt van Ten Hag.

Over degene die echt gigantisch zat te kutten en zichzelf weer overdreven moest laten gelden met kansloze ego-keuzes en acties als gevolg, Ziyech, hoor je minder tot niks. Het is dat ie strijd levert, anders had je niks aan hem. Denk ook dat Ajax gewonnen had zonder hem. Tegengoal ingeluid door oerdomme actie op het middenveld, kansen om zeep geholpen door de vrij man niet weg te steken of 1-op-1 met de keeper te zetten en in plaats daarvan een kansloze schoten en kansloze acties.

Hij kent zijn zwaktes niet. Moet eens kappen met door tegenstanders heen willen schieten, door spelers heen willen passen, en er dwars doorheen te dribbelen. Suarez kon dat met zijn fysiek en geklooi met de bal, Ziyech niet.
Moet zich bij spelmaken houden, geen schoten, geen dribbels, hooguit een actie en verder passing.
7 -4
AgeM
@ Gedaante . Kan je hier toch hier niet volgen . Ziyech is in iedere wedstrijd van doorslaggevende betekenis . Neem alleen wedstrijd tegen NAC . Daar is hij bij ieder doelpunt cruciaal . Het is maar NAC , maar hij scoorde ook tegen Madrid !
Denk hem eens weg bij Ajax , Wie kan dat ook ?
De jong is in zoverre onopvallende dat hij nergens cruciaal is geweest voor Ajax , Behalve dan bij de transfer , Tegen NAC begon hij pas echt te voetballen na 3-0.
Zo belangrijk is de Jong voetballend niet voor Ajax , ik hoop dat hij het tegen F noord voor de beker wel laat zien en liefst nog tegen Madrid uit , maar ik denk het niet .
Ben bang dat hij nu al aan zijn top zit , en het moet bij Barca allemaal 3 keer sneller !
0 0
Pauw
Als Ziyech de vrijheid voelt doet hij waar hij zin in heeft, ookal is dat misschien niet de meest effectieve optie.

Denk niet Ziyech zijn houding (onder deze trainer) nog zal veranderen zolang hij zich de beste speler van een elftal waant. Hij moet meer concurrentie of een strenge leermeester hebben om een andere houding af te kunnen dwingen. Wie denkt dat Ziyech met de jaren nog wijs wordt heeft een bord voor z'n kop. Hij heeft op dit terrein amper progressie geboekt en is inmiddels 25 jaar oud.
1 -1
AgeM
Hoe is deze reactie mogelijk?
Ziyech was tegen NAC bij ieder doelpunt cruciaal !
Als hij niet meegedaan had was er waarschijnlijk gelijk gespeeld .
0 0
Kuningast
Tegen nac was dat 'gemor' terecht. Je speelt thuis tegen de hekkensluiter man!

Tegen madrid speelde De Jong gewoon prima.
0 -1
EersteAanname
Mentaliteit van niks, kan er weinig anders van maken.
1 -3
Zuiderling
Een eerste aanname is meestal de slechtste,,,
0 0
EersteAanname
Laat je niet verblinden door zijn sierlijkheid maar let voor de grap eens op hoe hij reageert als hij een bal kwijtraakt.
0 -1
geDaante
Haha WTF
1 -3
Pauw
Supporters raken kennelijk snel verwend en als de waardering door de buitenwacht achterlijk groot wordt gaan wij kennelijk achterlijke eisen stellen aan wat iemand op de positie van Frenkie de Jong allemaal moet kunnen.

1. Hij moet de grote ruimtes achter onze laatste lijn bespelen (loopt geregeld tot aan de eigen 16 mee met snelle aanvallers)
2. Hij moet in de opbouw onder druk altijd de oplossing naar voren vinden.
3. Hij moet risicovolle passes geven om de voorwaartsen in de kleine ruimtes tussen de linies te kunnen vinden.
4. Hij mag geen één keer balverlies leiden.
5. Hij moet assists geven vanuit de zone van de middencirkel, terwijl de tegenstander de bus parkeert.
6. Hij moet scoren.

Frenkie de Jong zou zichtbaarder moeten zijn. Helaas hebben ik gok zomaar 8/10 supporters (hier) alleen oog voor oogverblindende assists en doelpunten. De rest van de functies doen er kennelijk niet toe.
3 -2
Schip
Sorry, maar dat vind ik echt kul.

We weten allemaal wat hij kan en waar hij minder in is. Maar ook in zogenaamd minder zichtbare taken als positionering, duels en loopacties vond ik hem voor de winterstop beter, al is hij gewoon geen 6.

En in opendraaien en oplossingen in de diepte is hij minder scherp al wedstrijden lang.

Hij moet de lat hoogleggen, die jongen is voor een mega bedrag naar Barca gegaan. Dat betekent niet dat hij opeens een betere voetballer moet zijn. Dat zou absurd zijn. Maar hij moet wel met de verwachtingen om kunnen gaan, want de druk neemt enkel toe. Heeft hij zelf voor gekozen, hij vindt zich daar klaar voor.

Dus het is echt nonsens om aan te geven hoe moeilijk het allemaal is wat hij moet doen. Niet moeilijker dan wat de andere positie eisen met zich meebrengen. Liever een 6 zijn dan een 9, ga maar eens doen wat Dolberg elke wedstrijd voor elkaar moet krijgen.

Alleen is het ondanks zijn nuchtere commentaren voor de winterstop nog steeds een jonge gast. En als jij weet dat in barca mega verwachtingen zijn ontstaan en jij een onaards salaris gaat verdienen, waardoor je in één jaar 'binnen' bent en jouw familie ook, dan is het volstrekt logisch, normaal en zelfs oergezond dat je focus verliest in je werk. En dat is maar een paar procent, maar bij een toptalent als Frenkie zie je dat gelijk. Je ziet waar hij het laat liggen.

Maakt geen reet uit, na een paar wedstrijden heeft hij dat uit zijn systeem gespeeld. Ik hoop alleen serieus dat dat nog voor de return in Bernabeu is, want daar hebben we die procentjes van Frenkie nodig.
1 -1
Rentokill
Was gister inderdaad niet een vd betere. Maar hee, mag t n keer? Die gast maakt een stormachtige ontwikkeling door. Moet nog dingen leren. Wat mij gister opviel is dat hij teveel de ruimte in liep met de bal. Als je m dan kwijt raakt riskeer je een counter.
1 0
Babayaka
Matige speler, zal best talent hebben, maar niet zoveel als de meeste hem toedichten.
vdvaart en sneijder waren beter. toch een beetje de vergelijkbare spelers.
0 -13
godenzonenssuper
Nee niet vergelijkbaar.
Die speelden voornamelijk kort achter de spitsen.
0 0
DaNaRWaL
hahaha, pannenkoek! met deze opmerking degradeer je jezelf tot een totale idioot
1 0
JariHeijden
Matige speler... Hahahahahahahaha!!!!!!
:-)
0 0
Ajax27
Vergelijkbare spelers omdat het middenvelders waren? Daar houdt de vergelijking dan ook direct op. Hij is gewoon het beste te vergelijken met een speler als Busquets. Dat is exact het type speler wat hij is. Spelend tussen de verdediging en de aanvallende middenvelders. Weinig te vinden rondom de 16, maar altijd aanspeelbaar. Door een dergelijke speler krijgen medespelers meer tijd, is er altijd een aanspeelpunt en is er altijd een oplossing dicht in de buurt. Scorend vermogen? Alstublieft zeg... kijk de statistieken van voetballers als Busquets en Iniesta. Daar waar Iniesta ook nog veel aanvallender ingesteld is. Dus nee vergelijkbaar... hij is met weinig voetballers vergelijkbaar.
0 0
Saanchez
Je hebt er geen kaas van gegeten, dat is wel duidelijk
1 0
Lazell
Van der vaart en Sneijder zijn compleet andere types. Zie je dat echt niet?
1 0
MSwertz92
Elk speler is anders lol. Overigens zie ik wel meer een 10 ij Frenkie dan een 6.
0 0
Rentokill
Ten opzichte van elkaar ook nog eens. Sneijder was niet te vergelijken met van der Vaart.
0 0
Bep
Lees nou wat hij zelf zegt. Dat zijn dus géén vergelijkbare spelers.
1 0
grannig mokum1
Frenkie zit al met zijn gedachte bij Barca en bang om een blessure op te lopen of het opdracht van barca??
1 -5