Dolberg: 'Doe dingen zonder erover na te denken'

JesseTH, 15-02-2019 om 21:00, 4766 views, Ziggo Sport |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kasper Dolberg is er niet mee bezig zijn goals op een bijzondere manier af te werken. De aanvaller ziet het meer als een slimmigheidje die automatisch meekwam in zijn ontwikkeling. Zichzelf verrassen doet hij niet met zijn acties op het veld, maar soms verbaast hij zich wel.

'Het is eerder zo dat ik soms dingen doe zonder erover na te denken', laat de Deen weten in het programma Inside Ajax. 'Zoals de goal die ik tegen VVV-Venlo maakte. Zoiets had ik nog nooit gedaan. Dan denk je: waarom zou je dat doen? Dat is een beetje raar, maar als het goed uitpakt, is dat natuurlijk mooi.'

'Die slimme doelpunten, om het zo maar te noemen, heb ik niet sinds mijn jeugd op geoefend', vervolgt de sterkte spits zijn verhaal. 'Die kwamen er gewoon bij toen ik hier kwam en in de spits kwam te staan. Dan heb je dat soort dingen nodig. Als je vaak in dat soort posities komt, weet je hoe je daarmee om moet gaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Minsc
Zag het net, vreemd dat hij nog steeds geen Nederlands spreekt. Zou toch makkelijk voor een Deen moeten zijn.
1 0
mercurius3
Maakt een pafferig en onfitte indruk.
0 0
WesleySonck
Zou weleens een wedstrijd willen zien met kristensen als rechtsbuiten en dolberg als spits. Begrijp me goed, kristensen is qua niveau Ajax onwaardig, maar hij gooit tenminste wel de ballen voor het doel
2 -1
DoorenAFCA
Snap niet dat iedereen roept dat Dolberg er niks meer van kan. Ja het gaat momenteel even niet meer als vanouds, maar ik ben er van overtuigd dat als hij weer wekelijks speelt en vertrouwen krijgt hij het verschil kan maken. Het seizoen onder Bosz was hij weergaloos. Iedere kans die hij kreeg ging erin, ook tegen clubs als Lyon. De verwachtingen liggen echt te hoog daardoor. Zo gigantisch veel kansen krijgt Dolberg namelijk niet in een wedstrijd, en dat is ook niet gek nu we eigenlijk 2 middenvelders op de flank hebben staan i.p.v. 2 klassieke buitenspelers. Ik durf te wedden dat Dolberg beter zou renderen met Neres op de flank.
0 0
ETM
Frappant, mijn geduld met Dolberg was volkomen op. Mij leek Huntelaar de betere optie. Beter voor het team en voor de doelpunten. Maar eigenlijk sinds de winterstop begint mijn vertrouwen in Dolberg juist te groeien. Hij speelt echt veel beter. Nu mist hij 2 goede kansen, vooral de 2de moest er in, en nu wordt hij her en der volkomen afgefikt.
Ja ik kan hard zijn, stellen dat die gemiste kansen de druppel waren, maar toch is mijn vertrouwen in Dolberg juist herboren. Ik vond hem goed invallen. Ik vond het ook een goede wissel.
En ik ben bepaald niet iemand die voorop liep toen 'iedereen' zo lyrisch was over Dolberg in 16/17. Momenten van klasse spraken van veel potentie, maar ik vond hem nog niet naar behoren functioneren als spits. Sinds zn blessureleed was het vaak kommer en kwel.

Ten Hag heeft toch vol op hem ingezet. Terug van blessure passeerde hij Huntelaar die heel aardig functioneerde. Is hem ook blijven opstellen ondanks een zichtbaar beter functionerende Huntelaar.

Maar nu dit vertrouwen zich eindelijk lijkt uit te betalen willen velen hem juist afschrijven.
0 0
BrandjeXL
Gaat het stukje over Dolberg of toch meer over jezelf?
0 -1
ETM
Het gaat over wat ik van Dolberg vind. Net als alle andere posts.
Wat is je probleem?
1 0
ajaxdordtt
Haha als je niet ziet hoe goed Dolberg is kan je beter naar korfbal gaan kijken. Zo slim qua weglopen etc. Tegen Real ook 2x geweldig. En ja, die 2e kans kan er in. Moet er misschien wel in, maar zo hebben er meer kansen laten liggen. Hij glijdt ook half weg.
0 0
Tscheu
Hij glijdt altijd weg.
1 0
DelPiero
Kan er niet veel meer van.
1 0
Koningtoto
Dolberg, de nieuwe pispaal bij de kenners van Ajaxshowtime.
1 -2
Tscheu
Zou iemand er nu over nadenken dit soort berichten te plaatsen net nadat hij zonder na te denken kansen miste tegen Real? Tamelijk onhandige profilering.
0 0
Jornnn
Dolberg is een goeie spits, maar waar ik eerst dacht dat hij categorie Zlatan was, denk ik nu dat zijn plafond een stuk lager ligt. Zelfs een Milik vond ik beter. Ik schat hem nu in vergelijkbaar met Rosenberg. Niet qua type, maar qua potentie.
3 -1
GrandMasterFlex
Ja en hoe oud is hij ook nog maar?
0 0
Mario65
Op dit moment moet ik denken aan Vincent Jansen....
Ook zo'n geweldenaar die te vaak in Oranje stond en nooit scoorde.
Dat is zijn huidige niveau en dus bijlange na niet goed genoeg voor een topclub als Ajax.
Ik heb in al mijn jaren dat ik Ajax supporter ben en ik kom er al sinds 1975 veel heel veel echte spitsen in Ajax gezien.
Dolberg kan aan geen van hen tippen.
2 0
Radie125
Okee Dolberg daar moeten we dus serieus aan gaan werken.
0 0
Ajax114
Ja, dat kunnen we al 1,5 jaar zien dat je dingen doet zonder na te denken hahhaha.
2 -1
Mario65
Mja..... zonder na te denken.
Was nog niet opgevallen...
Maar goed er is ook een coach die zonder na te denken de verkeerde wissels inbrengt.
Kunnen zij elkaar een handje geven.
Haal toch een echte spits..... een echte killer...
Dat is wat Ajax echt nodig heeft en geen twijfelgeval dat nog heel veel tijd nodig heeft.
1 -1
afcas
ik zie het bij dolberg vaak juist mis gaan als hij wat langer de tijd heeft en dus na kan denken. je merkte bij dat ene stiftje en die goal tegen vvv dat wanneer hij de tijd niet heeft en het op intuitie doet hij veel gevaarlijker is.
0 -1
Mario65
Ja..... tegen VVV
Geef je hem nu ook een standbeeld?
0 -2
AFCA-B93
Die goal tegen VVV heeft niets maar dan ook niets met de tegenstander te maken. Deze handeling had hij namelijk net zo goed tegen Real kunnen uitvoeren, net als die stift. Qua jezelf vrij spelen kan je zeggen: ja het was maar VVV. Maar daar gaat het hier niet om.

Maargoed ik zie je naam vaker voorbij komen en als ik het me goed herinner zit daar weinig positiefs bij qua reacties dus waar reageer ik eigenlijk op
1 0
lm
Zou je misschien wel moeten misschien dat je dan wel scherper bent
0 -3