Dolberg: 'Wilde afronden en gleed toen weg'

JesseTH, 15-02-2019 om 17:05, 7262 views, Ziggo Sport |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kasper Dolberg heeft flink gebaald van de grote kans die hij miste in de absolute slotfase tegen Real Madrid. Het had de 2-2 kunnen betekenen voor Ajax in de Johan Cruijff ArenA, maar de laatste handeling verliep niet goed bij de Deense international.

'Ik kreeg een heel mooie pass van David. Toen wilde ik afronden en gleed weg. Daarom raakte ik de bal niet zoals ik dat wilde', verklaart de Deense spits duidelijk in het programma Inside Ajax. Waar Dolberg normaal gesproken bekend staat als ijskonijn, heeft hij van dit moment nog wel even wakker gelegen. 'Eerlijk gezegd heb ik dat wel voor me gezien.'

Achteraf pratend is de jongeling van mening dat hij het doelpunt 'natuurlijk' had moeten maken. Als aanvaller heeft hij dan ook al nagedacht over wat hij beter had kunnen of misschien wel moeten doen. 'Misschien had ik nog één stap extra moeten zetten of een grotere stap moeten nemen. Iets anders in ieder geval.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DirkvanDam
gelukkig glijd psv na de winterstop net zo vaak uit. Kasper ik heb het volste vertrouwen in je! met de week lijk je je oude ik te worden. hopelijk mag je er morgen 3 maken en wordt jij weer onze ijskoning afmaker
0 0
louis60
Koop Stengs. Na half uurtje teggen VVV heeft hij er alweer 1 gemaakt. Haal ook meteen Gakpo op van lampies. Ik vind AZ geweldig draaien. Moeten we ook nog uit tegen.
0 0
SnifferClarke
De bal stuitte naar links ipv rechtdoor, daardoor kwam hij niet goed uit met zijn passen met alle gevolgen van dien. Op de beelden die van achteren zijn gemaakt, zie je dat heel goed. Snap niet waarom ik de enige ben die dat ziet (of wil zien).
1 0
AFCAsphere
Direct na die kans zag ik op AS dat er velen Dolberg belachelijk maakten, het was over en gedaan met hem of hij moest meteen verhuurd worden aan Kopenhagen, een klassiek voorbeeld dat de 'supporters' een zondebok willen hebben.

Dolberg moet overigens wel iets aan zijn schoeisel, motoriek of beiden doen, want hij glijd desondanks te vaak uit.
0 0
HsvHoek
Volgend seizoen lekker naar FC Kopenhagen, heeft geweldige dingen laten zien dat zeker maar het wordt hem gewoon niet meer, helaas. Ik sla hem iets hoger aan dan Fischer maar veel scheelt het niet.
0 -2
niquedegraaff
Hij had zich onsterfelijk kunnen maken. Maarja ik denk dat hij zelf net zo hard baalt als wij.
1 0
bossalinie
Hij glijd echt te vaak weg.
0 0
NotForSale
As usual
0 0
Ajax114
Ja Dolberg, jij glijd altijd uit omdat je nooit bent uitgeslapen. Totaal geen vertrouwen meer in deze speler. Geval Boilesen en Fischer.
1 -3
3sterren
Ik speelde vroeger op kicksen met afschroefbare noppen. Naar gelang het veld erg nat was of extreem droog, paste ik mijn schoeisel daarop aan.
Voetbalschoenen moest ik destijds zelf betalen, kon het dus ook allemaal zelf bepalen ...
2 0
Duif63
Dolberg glijdt 10x per wedstrijd uit. Hij heeft of verkeerd schoeisel of zijn motoriek klopt niet.
0 0
Cruijff72
Kan me niet voorstellen dat hij zo lang op het verkeerde schoeisel loopt. Ik denk dat dat uitglijden gewoon inherent is aan zijn manier van bewegen.
0 0
zivkabrimovic
Denk het ook inderdaad. Hij is namelijk erg lenig (agile) voor zijn lengte en fysiek. Maar hierdoor glijdt hij wel vaak weg.
0 0
Murph
Komt door die nichten schoenen.
3 -2
PetrusKeizer
dus hij moet schoenen van zn neefjes lenen?
0 0
AFCAsphere
Het is 2019 en AS blijft homofobische opmerkingen plaatsen. Moderators, do your job!
0 0
31xAjax
Pleit jij nu voor censuur?
0 0
Tecmessa
Hij pleit voor beschaving
1 0
noppenkoning
Een spits heeft vertrouwen nodig, dat krijgt zowel hunt als dolberg niet
0 -1
..::Rootje::..
De scheids gleed ook uit. In de eerste helft gleden er ook een paar uit. Teveel gesproeid?
1 0
MisterAFCA
Ik denk dat het met de buitentemperatuur te maken heeft... koud buiten, gesproeid en dan 53000 man in dat koude hok wat nog meer condens en dus vocht oplevert. Is geen excuus natuurlijk. Het blijft gewoon vreemd dat we af en toe (vooral bij avondwedstrijden) naar Holiday on ice zitten te kijken ipv voetbal. Je bent prof, speelt in eigen huis en krijgt het nog voor elkaar om zo vaak weg te glijden. Niet alleen Dolberg trouwens er zijn er meer die op vervelende momenten net ff wegglijden... kan echt niet.
1 0
Robeerke
Zo bizar veel talent die jongen, we hebben het gezien in de Bosz periode. Hij staat op het punt weer in vorm te komen na die slepende blessure. Gun hem alsjeblieft wat tijd, dit is geen Sigthorsson aan wie je kon zien dat ie gewoon niet beter kon.

Wat ik kwalijk vind is dat er blijkbaar niemand is in de professionele organisatie Ajax, de beste club van Nederland, die iets doet aan het structureel uitglijden van spelers. Dolberg is niet de enige maar spant wel de kroon. Ander schoeisel, looptechniek training.. je kan daar toch gewoon mee aan de slag?
3 0
PetrusKeizer
glijden ze ook zo vaak uit in uitwedstrijden? Of is de grasmat bij ons weer eens erbarmelijk slecht (zoals t in t verleden in de ArenA lang n probleem was)
0 0
VanDerHoornLegend
Tadic spits
3 -2
Ar
Leek gewoon te schrikken van de kans. Toch geen stalen zenuwen.
2 0
Schip
Is uitzonderlijk voor hem. Hij heeft gewoon veel vertrouwen nodig en dan komt de flow pas.
0 0
Kuningast
Dat balletje van Neres was echt van wereldklasse. Zonde dat hij zo vaak wegglijdt, met die kutschoenen van hem
3 0
ARUCAMBA
omdat het net geen echte top is, echte toppers schieten minstens op het doel
3 -8
Pierre Heno
Een èchte spits denkt op zo'n moment niet maar scoort. Dolberg is misschien wel beter als 'kapstok' rond de 16 dan als spits.
2 -1
Redrum
Dolberg glijdt echt bizar vaak weg. Loopt ie nog steeds op die Messi ballerina pantoffels? Dit kan toch serieus niet normaal zijn?
4 0
Benleiden
Story of his life...

Misschien eens een spiegel opsturen naar hem?
2 -6
alvin01
Alles voor de commercie met mooie kleurtjes, maar echt waardeloos van kwaliteit...
2 -1
zivkabrimovic
Waarom glijden Ajacieden zo kneiters vaak uit?
2 0
Koningtoto
Verkeerde noppen. Echt een schande.
2 -1
Koningtoto
Ik snap niet dat onze jongens meer weg glijden dan de tegenstander. De materiaalman moet per direct ontslagen worden, want die faalt het hardste.
0 -5
Stone020island
Oja want de mareriaalman zet de noppen in elkaar en bepaalt welke schoenen de spelers dragen.... de beste man legt alleen maar alles klaar haha jij altijd met je opportunistische uitspraken.
1 0
Koningtoto
Altijd opportunistische uitspraken? Voorbeelden aub.
0 0
Murtagh
schaatsen onder doen volgende keer. Hij blijft glijden
0 0