Ajax Onder 15 onnodig onderuit tegen Vitesse

JesseTH, 15-02-2019 om 18:10, 9814 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het Ajax Onder 15 van Cedric van der Gun heeft vrijdag een onnodige thuisnederlaag geleden tegen Vitesse. De jonge Ajacieden kwamen op voorsprong tegen de Arnhemmers, maar nadat Van der Gun vier wissels in één keer besloot toe te passen, stortte het in elkaar: 1-2.

FT | Ajax O15 - Vitesse O15 (1-2)

Onder het genot van een lekker zonnetje trapten Ajax en Vitesse vrijdagmiddag af voor een competitiewedstrijd. Waar de omstandigheden ideaal leken, bleek het creëren van goede kansen in de eerste helft des te moeilijker. De eerste kans die de jongeling kregen, ging er wel direct in. Het was Divaio Bobson die vlak voor rust een voorzet rustig in de korte hoek binnen werkte.

Ook na rust bleef het enige tijd rustig op het veld van De Toekomst. De Arnhemmers besloten wat meer risico in hun spel te leggen, wat zorgde voor meer vrijheid voor Ajax, maar beide ploegen forceerden daarmee nog weinig gevaar. Na een ruim kwartier spelen in de tweede helft echter, wisselde Cedric van der Gun liefst viermaal. Het bleek het startsein van de comeback van Vitesse.

Enkele minuten na de wissels namelijk, werd het 1-1. Charlie Setford twijfelde en kwam te laat. Enkele minuten dáárna was het opnieuw raak. Vitesse wandelde simpel door de verdediging en maakte de 1-2. De Amsterdammers wisten dit niet meer om te keren en verloren op die manier met 1-2 van Vitesse.

Opstelling Ajax O15:

Setford, Camara (Doest 53'), Vos (Viereck 53'), Gooijer (Hato 53'), Aning (Brussee 53'); Jansen, Brandes, Chahid (Dubois 36'); Banel, Bobson, Kalokoh.

Wissels Ajax:

De Graaff, Doest, Viereck, Hato, Brussee, Dubois.

 

Doelpunten:

1-0 Divaio Bobson (29')
1-1 Vitesse (56')
1-2 Vitesse (60')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
#EdwinBelWim
1 0
wolterx
Wel bijzonder dat Hato (2006/o13) in mocht vallen.
4 0
Vlieske
Jonk in!
2 0