'Transfer De Ligt in stroomversnelling na blessurenieuws'

GinoHaverkamp, 15-02-2019 om 12:30, 18727 views, Mundo Deportivo |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Een mogelijke zomerse transfer van Matthijs de Ligt naar FC Barcelona is weer een stap dichterbij gekomen. Dat beweert Mundo Deportivo. De blessure van Samuel Umtiti zou de komst van de Nederlander realistischer hebben gemaakt.

Dat de Catalaanse club al langer gecharmeerd is van De Ligt, is geen geheim. De financiële middelen om de jongeling binnen te hengelen zouden echter ontbreken, omdat FC Barcelona in januari 75 miljoen euro neerlegde voor Frenkie de Jong. De knieblessure die Samuel Umtiti heeft, verandert de hele zaak wellicht.

De Franse centrumverdediger sukkelt al het hele seizoen met zijn knie en moet binnenkort misschien onder het mes. Als dat gebeurt, ligt Umtiti minimaal vijf maanden uit de roulatie en heeft FC Barcelona een tekort aan inzetbare centrale verdedigers. Momenteel heeft de Spaanse topclub naast Umtiti ook Gerard Pique, Clément Lenglet, Jean-Clair Todibo, Thomas Vermaelen en Jeison Murillo in de gelederen, maar de laatstgenoemde twee vertrekken komende zomer in elk geval. Daardoor heeft Barça te weinig centrale verdedigers die speelklaar zijn. 

Matthijs de Ligt zou volgens Mundo Deportivo dan ook een welkome toevoeging zijn aan de verdediging van FC Barcelona. De negentienjarige Ajacied zou, net als teamgenoot De Jong, zo'n 75 miljoen euro moeten kosten.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frankeritus
60m + suarez dan vertonghen en alderweireld terughalen
1 -1
ajaxdordtt
Over kapitaalsvernietiging gesproken.
0 -1
S_020
Suárez en Vertonghen terughalen volgend seizoen. Anders beginnen we helemaal opnieuw..
3 0
Gajes
De Ligt is zo goed als vertrokken, zou daarnaast alleen Ziyech nog verkopen. Verder kijken of je dit team kan versterken , iig met Stengs, Doan en Amrabat.
0 -3
MisterAFCA
Ja dan kom je er wel... man man man, ik hoop (tegen beter weten in) dat je vooral met die laatste een grapje maakt. Natuurlijk hebben we in vergelijking met de laatste decennia een geweldig elftal maar dit is eigenlijk het basisniveau wat Ajax dient te hebben. Dat niveau ga je met deze drie niet halen. Zeker de laatste is lachwekkend...
1 0
TontoKarnaggel
Tientallen miljoenen om te besteden en dan kom jij met amrabat???
Toch een beetje alsof je elke vrouw kan krijgen en je besluit voor erika terpstra te gaan.
4 0
Marteineke
hahaha duidelijker vergelijk is er niet. Amrabat zal vast net zo gezellig zijn ;-)
0 0
Stone020island
Haha wat? Amrabat? Ook de niewe hasj van boere gerookt ofzo?
1 0
SPLNDD
Amrabat? What the fuck moeten we daarmee?
3 0
Radie125
we gaan er 90.000.000 van maken met een door verkoop % van 15%
2 0
AJAIXIXIXI
60 miljoen + luis.
2 0
ReinBurg
Ik zeg 100 miljoen zonder bonussen en ineens betalen anders opduvelen
0 0
Sunny
De Ligt is na afgelopen woensdag weer 10 miljoen meer waard dus laten we het houden op plm. 90.
Real mag m ook hebben voor 86 als wij dan Odegaard krijgen
En dan Mathijs nog overtuigen maar wie wil er nou niet voor Real spelen
1 0
Boer Gijs
Kom na het seizoen maar terug.
1 0
Joseph
Ze hebben met Suarez een mooie speler om de prijs wat te drukken, dan hebben ze misschien aan 60 miljoen genoeg..
1 0
Sampaoli
De Ligt heeft een waarde van 90 miljoen, waarom zouden wij 30 miljoen betalen voor Suarez? Hou op zeg.
0 0
Stroeve
Aan de andere kant. Waarom zou Barca Suarez verkopen voor minder dan 30 miljoen?
0 0
DeBaller
Suarez is al 32 he.. Suarez 70 miljoen nog een bonus van 10 miljoen zou me beter bevallen..
0 0
driesterren***
Laat ze maar weer de knip trekken! 75mlj en bonus weer tot 90mlj hoor je mister overmars niet mopperen! Komt echt een leegloop deze zomer ppfff weer opnieuw beginnen, zo komen we er echt nooit meer!
0 0
DeBaller
Er zijn natuurlijk zat spelers die op het niveau van De Ligt, De Jong en Ziyech zitten. Het is hun potentie die de prijs omhoog takelt. Normaal gesproken koop je een speler van het kaliber De Jong/De Ligt voor circa 12 -20 miljoen, hun kosten astronomisch meer omdat hun potentie op de wereldtop ligt. We kunnen het met goede, gerichte aankopen dus echt nog wel opvangen. Overmars is hier natuurlijk ook gewoon al mee bezig, anders zou het wel heel amateuristisch zijn...
0 0
scstan94
Een verdediger als de ligt voor 12-20 miljoen?
Man de ligt hoort nu al bij de beste 20 verdedigers ter wereld en heeft de potentie om tot de beste 3 uit te groeien. Noem mij maar 1 verdediger met dezelfde kwaliteiten als de Ligt die Overmars op kan halen voor 20 miljoen.

Het enige wat dan mogelijk zou zijn zou een 35 jarige Barzagli oid. die 0,0 restwaarde zullen hebben.
1 0
ReinBurg
Jij ziet ze vliegen met je 12-20
0 0
Terugnaardemeer
Kan iemand mij uitleggen waarom een blessure van 5 maanden de transfer van De Ligt over 5 maanden waarschijnlijker maakt?
6 -1
markk
Het is simpel. Barcelona is het vertrouwen in Umtiti kwijt na tal van blessures en omdat blessures aanhouden moet hij binnenkort onder het mes waarna hij tijd nodig heeft om weer fit te raken en het de vraag blijft of Umtiti ooit zijn oude niveau haalt. Dan is het belangrijk om een goede vervanger te hebben voor Umtiti die er vanaf het begin van volgend seizoen gelijk staat. Daarnaast is Pique 32 jaar oud en speelt hij waarschijnlijk volgend jaar zijn laatste seizoen dus goed om alvast een vervanger te halen.
0 0
fanforeffer
AS heeft doorlopend opruiende berichtgeving. Elke klik is geld. AS is anti ajax .
0 -2
4xEC1
Dat was ook mijn eerste gedachte. Ze willen geen risico nemen vermoed ik met Umtiti, je weet nooit hoe hij uit deze blessure komt.
0 0
Dennisjez
Kan iemand mij dan uitleggen waarom barca de financiële middelen niet heeft om de ligt te kopen maar door een blessure de transfer wel kan betalen?
5 0
JesseMKB33
Alles onder de 100 miljoen is te weinig. 2 jaar jonger dan Frenkie, meer ervaring, aanvoerder en hij is ook gewoon beter.
6 0
Pauw
Dat laatste vind ik onzinnig. Denk dat de Jong het merendeel der onderdelen van het spel beter beheerst dan de Ligt.
0 -4
Joseph
De Ligt beheerst elk verdedigende onderdeel beter, heeft daarnaast een beter schot en is koppend op het hele veld beter.

De Ligt is op zijn positie en betere speler dan Frenkie op zijn positie.
2 0
Ajax_026
Nee vind ik niet. De positie vraagt wat anders van de speler en ik vind daarin De Ligt een completere CV dan De Jong een CM. Begin a.u.b. niet met de De Jong een AM te noemen hij heeft het op die positie gewoon niet waar gemaakt.
2 0
Ziyechtadic
75 miljoen + el pistolero vind ik een prima deal!
7 0
frisooooooo
Lijkt mij een uitstekende deal!
2 0