Vd Beek: 'Schandalig dat het laatste weken niet gebeurde'

BartVeenstra, 15-02-2019 om 07:15, 6928 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek hoopt dat Ajax het goede spel uit de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid kan meenemen naar de Eredivisie. De Amsterdammers lieten in de nationale competitie de laatste weken een behoorlijk matige indruk achter, maar tegen Real Madrid werd er - ondanks de nederlaag - goed gevoetbald.

'In deze ambiance kun je bijna niet verzaken', zegt Van de Beek in gesprek met het Algemeen Dagblad. 'Maar zo moeten we iedere week ook in de Eredivisie alles geven. Het is schandalig dat dit de laatste weken niet is gebeurd. Dus laten we dit alsjeblieft meenemen naar de competitie.'

Ajax speelt aankomende zondag (12.15 uur) tegen NAC Breda, de nummer laatst van de Eredivisie. Een heel andere wedstrijd dan tegen Real Madrid in de Champions League, waar bovendien ongelooflijk veel internationale aandacht voor was. 'Maar zo denk je in het veld echt niet, hoor. Het is aan ons om dat de komende weken te bewijzen.'

Een optie om het goede gevoel 'vast te houden' is door mogelijk opnieuw met Dusan Tadic in de spits te spelen. Van de Beek lijkt daar wel voor open te staan. 'Het is fijn om zo te voetballen met Dusan. Met Dolberg en Huntelaar hebben we ook twee goede spitsen. Met hen hebben we ook veel goede wedstrijden gespeeld. Gelukkig ben ik de trainer niet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Tadic heeft bij Southampton volgens mij ook vaak op 10 gespeeld, lijkt mij de meest logische speler voor die positie op dit moment.

Het is misschien ultra aanvallend met vd Beek ipv Schone, maar dat is ook hoe je het invult, onder Bosz speelde Donny zijn beste wedstrijden op 6. Zou dan wel de komende 3 weken zo spelen, je wilt wel wat meer automatisme.

Toch blijft mijn voorkeur Blind op 6 en Frenkie en Donny er naast. Dan moet je alleen een moeilijke keuze maken in se spits.
0 0
Ajaxbrl
Gewoon in de CL opstelling blijven spelen en alles winnen vanaf nu met flair!
0 0
trodat4030
Wat een gezever hieronder weer van een stelletje opgeschoten pubers. Hebben hélemaal niet in de peiling dat Donny nou net degene is die wél goed uit de winterstop is gekomen. Speelde een goede eerste helft in de Kuip, was geweldig tegen Real, beslist de bekerpot tegen Heerenveen en speelde ook goed tegen VVV, maar blijkbaar zijn die knaapjes hieronder stekeblind. Als er íemand na de winterstop recht van spreken heeft is het Donny wel, díe laat het níet afweten namelijk! Maar Donny is nou eenmaal geen Messi die een heel slecht elftal overwinning op overwinning schenkt.

Zeik op Frenkie, Tadic, Ziyech en Blind, díe lieten het afweten de laatste weken, niet Donny.
2 -2
Schip
Om je kapot aan te ergeren. VdBeek heeft als een van de weinigen recht van spreken op basis van zijn spel en inzet.

Vraag me af wie VdBeek bedoelt. De Ligt roept dit trouwens ook hoor, maar dan hoor je die stoere lui niet.

Maar goed, TH houdt dit zelf in stand door een slome Frenkie, die begrijpelijk wat minder vorm heeft en een nieuwe prikkel nodig heeft, laat hem maar eens invallen, en een gedateerde Schone centraal te laten staan, waar enorm veel werk moet worden verricht. Maar beiden zijn vooral gericht op passing. Niet op balans, meelopen, gaten dichten, druk zetten, ballen veroveren. Frenkie kan daarin mee, mits naast een echte controleur.

TH blijft halsstarrig om problemen vragen. Alleen als je extreem veel druk zet hoog op het veld, ontzie je zo'n middenveld. Onhoudbaar om in alle wedstrijden te doen. En je wilt dat je aanvallers ook nog energie hebben om te scoren.
1 -3
Jojo49
Je moet nu dat doelgemiddelde opvijzelen, met 6 punten ,, 5 wordt anders , maar met 6 kom je er op uit,
0 -1
Juichtoon
Waarom hoor ik nu nooit PSV spelers in de media dit soort uitspraken doen?
Die hebben in de gaten dat dit energie kost en focussen zich wel op de wedstrijden.
0 -5
appeltje
Omdat veel minder mensen geïnteresseerd zijn in de spelers van PSV, dus zal de media er ook minder snel naar vragen.
0 0
Juichtoon
Helaas komen de ajacieden ook ongevraagd met dergelijke berichten. PSV heeft hierover een interne code dat ze dit niet doen. We hoeven niet veel van PSV over te nemen op voetbalgebied, maar met deze ben ik het eens. Eerst optimale focus op het eigene en pas dan opzij kijken.
0 -3
ETM
Omdat PSV zowel in Europa als in Eredivisie slecht voetbal op de mat legt. Dus andere situatie :)
4 0
Leo252
Wat het voetbalen betreft kan je van Donny van de Beek vinden wat je wilt maar er zit in ieder geval wel een goede kop op.
0 -1
GvanderK
Als we zoals woensdagavond tegen Real spelen word NAC met 10-0 gepakt. Laat maar zien. Niet lullen maar actie!
4 -1
Rhythim
Haha weer dit zeggen.

Ga het DOEN vriend !! Eindelijk eens een keer !! We hebben dit al zo vaak gehoord dat we van gekkigheid niet eens meer weten hoe vaak precies...
Beloftes zijn er om ze waar te maken, niet om ze keer op keer te breken.
2 -2