Schön: 'Wilde niet meer met zestienjarigen spelen'

BVeenstra, 13-02-2019 om 15:35, 11802 views, Rangado |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Szabolcs Schön (18, links op de foto) vertrok onlangs bij Ajax, omdat hij eraan toe was om op het hoogste niveau te gaan voetballen. De aanvaller, die sinds 2017 bij Ajax speelde, vertrok onlangs naar het Hongaarse MTK Boedapest.

In gesprek met Rangado legt de Hongaar uit waarom hij bij Ajax vertrokken is. 'Dat is in goed overleg gebeurd. Ik had bij Ajax zo'n vijf tot zes spelers voor mij staan. En dat was in het tweede elftal. Ik had op een gegeven moment niet meer het gevoel dat ik hier een volwassen speler kon worden.'

Schön merkte dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging. 'Sommige van mijn teamgenoten en trainers zeiden dat ik geduldig moest blijven, maar ik wilde op mijn achttiende niet meer met spelers van zestien en zeventien jaar spelen. Mijn interesse ligt bij het volwassen voetbal.'

De behendige buitenspeler koos voor een terugkeer naar MTK Boedapest. 'Er was interesse van drie teams. Twee Hongaarse en de derde was een Nederlandse, maar dan wel uit de Eerste Divisie. Ik wist voor mezelf dat ik bij een club uit de hoogste divisie wilde gaan spelen', vervolgt Schön, die tot slot de vraag krijgt of hij niet verhuurd wilde worden. 'Ik wilde dat niet. Waarom niet? Dat weet ik niet, ik wilde het gewoon niet.'

 

 

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
CaptainDavy
Hoogste niveau. MTK Budapest. Ok.
0 0
RaynoFischer
Blijkbaar was hij geen haar beter dan die spelers van 16/17 :P
Next
16 0
AFCAPolarBear
Een ongeduldige speler! Hij is nog maar net volwassen en wil perse (elke week) profvoetbal op hoogste niveau spelen. Dus hij vindt zichzelf beter dan De Jong, Schöne, vd Beek, Eiting, Mazraoui en Labyad. Beetje zelfkennis en geduld, kom je veel verder. Kijk naar Frenkie de Jong. Heeft de eerste 1,5 seizoen in Jupiler League gespeeld, voordat hij überhaupt mocht debuteren in de Eredivisie. En toen was is al in de 20. En over 6 maanden loopt hij in Barcelona tussen Messi, Rakatic en Pique. Beter dan Slechtic, Kanitc en Misic.
11 0
Lazell
Hij ziet dat hij met 16 jarigen loopt te ballen en dat er in JONG Ajax 5 tot 6voor hem staan. Hij weet heus wel dat hij hier nooit gaat doorbreken. Waarom zou hij dan nog blijven?
1 0
PetrusKeizer
tja, hier valt natuurlijk helemaal niets tegenin te brengen :) en zo zijn er natuurlijk meer voorbeelden; neem een Reiziger en een Daley Blind tussenstap Groningen, Ronald de Boer FC Twente, om beter terug te komen bij het 1e.
0 0
trodat4030
Snap je wel, maar Frenkie debuteerde al bij W2 in de eredivisie. 3-10-2015 heeft hij 20 min tegen PEC gespeeld, toen was hij 18.
1 0