Oranje O17 verovert Algarve Cup na winst

JesseTH, 12-02-2019 om 18:35, 3971 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oranje Onder 17 heeft dinsdag beslag gelegd op de Algarve Cup. De Nederlanders versloegen daarvoor Duitsland met 1-3. De opponent kwam voor rust nog op een 1-0 voorsprong, maar na rust werd dat keurig omgebogen. Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Anass Salah Eddine, Kenneth Taylor, Sontje Hansen en Neraysho Kasanwirjo startten namens Ajax in de basis. Naci Ünüvar begon vanaf de bank.

De openingsgoal van de Duitsers was een discutabele. De grensrechter stak zijn vlag in de lucht voor buitenspel, maar de scheidsrechter keurde de treffer toch goed. Na rust stelde Oranje orde op zaken. Het was Ajacied Hansen die vrijwel meteen na de pauze verantwoordelijk was voor de gelijkmaker.

De voorsprong voor de Nederlanders kwam er via een jeugdspeler van AZ. Het was Mohamed Taabouni die de 1-2 op het scorebord zette. De absolute bekroning op een sterke tweede helft kwam er vanaf de stip. Ajax-talent Kenneth Taylor schoot de penalty binnen en verzekerde Oranje op die manier van de winst van de Algarve Cup.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WantAmsterdam
Geweldig dat de Ajacieden het zo goed doen, oranje o17 schijnt een sterk elftal te hebben, en dat komt mede door het aantal Ajacieden. En niet te vergeten dat Ryan er ook bij had kunnen zijn, was het voor de o19.
0 0
wolterx
Brobbey, Gravenberch, Hoever, Bannis en Ihattaren zijn de belangrijkste afwezigen, bizar sterke groep als iedereen erbij is.
2 0
henkjarnosla
weet jij waarom brobbey er niet bij was? Hij zat wel in de definitieve selectie.
1 0
wolterx
Geen idee eigenlijk, heb ook geen idee of hij vandaag meespeelde met oefenpot van o19(?) tegen Twente. Die eindigde trouwens in 2-1 winst voor Ajax, Pynadath en Van Gelderen speelde in ieder geval. Dacht ook Aberkane en De Waal te herkennen maar ben niet zeker of het wel die 2 waren.
2 0
RayJordaan
He Wolter, weet je toevallig wanneer de loting van de Youth League plaatst vindt?
0 0
Sunstridr
Dat is op 22 Februari, en het wedstrijd is op 12 of 13 maart.
1 0
RayJordaan
Ok top thx!
0 0