'Dubbel tellende uitgoals hebben z'n charme'

Eerder kwam het bericht dat de UEFA erover nadenkt om de uitdoelpuntenregel af te schaffen in het Europese voetbal. Van Erik ten Hag hoeft dat echter niet per se.

'Ik vind het wel z'n charme hebben', zegt de 49-jarige trainer op de persconferentie voorafgaand aan het duel met Real Madrid. 'Het is bedacht om positief voetbal te stimuleren. Dat ploegen aanvallend iets moeten laten zien.' Ten Hag staat er wel voor open om de uitdoelpuntenregel in de verlenging af te schaffen. 'Dan is het niet helemaal fair, omdat de thuisploeg van het tweede duel een voordeel heeft', zegt hij daarover.

Bij de uitdoelpuntenregel tellen goals gemaakt door de uitploeg dubbel, mocht de strijd tussen twee clubs in een gelijkspel eindigen over twee duels. Als de eerste wedstrijd in 1-1 eindigt en de tweede in 0-0, dan gaat de ploeg die in de eerste wedstrijd de uitgoal maakte door.

 

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
John2907
Snapt Ten Hag het nu niet, of snap ik het nu niet? De UITploeg heeft toch juist een voordeel in de verlenging? Bijvoorbeeld Ajax-Real wordt 1-0. Real-Ajax wordt 1-0 en in de verlening scoort Ajax 1-1. Dan moet Real plotseling 2x scoren om door te gaan. Dus een nadeel voor de thuisploeg...
0 -1
3*stars*3
Het kwam Ajax iig goed uit in 16/17? ;-)

Maar aan de andere kant had je ook potjes zoals Ajax-Dnjepro en kan mij die goal van Konplyanka herinneren.
Dus het blijft een dubbel gevoel...
0 0
ajtw
Dat is wel zo maar je ziet meestal dat een voetbalteam thuis beter is dan uit. Dus de kans is hoger dat Real dan scoort. En voor welke kant het ook beter is. Er is altijd wel een verschil als je verlengt. Zonder verlenging zou het dus eerlijker zijn. Al zit je dan wel met de penalities die uit genomen worden...

Heel moeilijke kwestie. Het maakt mij niet veel uit.
0 0
gi0vanni
Mij wel. Een wedstrijd met meer goals is leuker dus ik wil aanvallend voetbal zien. Met deze regels proberen ze allemaal op de nul te spelen en is na een 1 - 0 winst een 2 - 1 verlies voldoende om door te gaan. Ik zie liever een wedstrijd waarin het 2 - 1 eindigt als een van 1 - 0 dus met het afschaffen van dubbele goals is 1 - 0 minder aantrekkelijk om te hanteren en is het interessanter om zo veel mogelijk goals te maken. Hoe meer goals hoe beter.
1 0
afcas
precies. ik snap het punt nooit. de uitspelende ploeg gaat nooit extra risico nemen om die uitgoal te maken. de thuisploeg daarentegen neemt wel minder risco uit angst voor die tegengoal. het idee was leuk bedacht, maar werkt compleet averechts...
0 0
John2907
Ik ben het helemaal met je een Gi0vanni. Ten Hag stelt dat een ploeg iets moet laten zien in een uitwedstrijd, maar praktijk is dat de thuisploeg altijd superverdedigend gaat spelen omdat een tegendoelpunt in een thuiswedstrijd dodelijk is. Daarom vind ik het ook zulke rare uitspraken van Ten Hag: "dubbele uitdoelpunten hebben z'n charme" en "thuisploegen zijn in het voordeel met dubbele uitdoelpunten in de verlenging". Hij zegt wel vaker rare dingen, maar begrijpt hij nu de regel niet?
0 0
Murtagh
afschaffen die handel
1 0